Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το ΔΠΘ στο 5% της παγκόσμιας πανεπιστημιακής ελίτ

Το ΔΠΘ στο 5% της παγκόσμιας πανεπιστημιακής ελίτ

0
DPTH-empros
Με βάση την ισπανική παγκόσμια κατάταξη «webometrics». Το ΑΠΘ στο 1% και πέντε ελληνικά πανεπιστήμια στο 3%
 
Θέση ανάμεσα στο 5% στην λίστα της παγκόσμιας ελίτ των πανεπιστημίων καταλαμβάνει το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, με βάση τη μελέτη της ισπανικής παγκόσμιας κατάταξης «webometrics».
Πρώτο ανάμεσά στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα εντάσσεται στο καλύτερο 1% παγκοσμίως. Η κατάταξη αυτή, την οποία και παρουσίασε το Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης (πανεπιστημιακοί από την Πάτρα) παρουσιάζει πέντε πανεπιστήμια της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών), στο καλύτερο 3% της παγκόσμιας κατάταξης. Σύμφωνα με την ίδια λίστα, τα πανεπιστήμια Αιγαίου και Ιωαννίνων βρίσκονται μαζί με το ΔΠΘ στο καλύτερο 5% της παγκόσμιας κατάταξης. Να σημειωθεί ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κατέκτησε τη θέση 831 στο διεθνές ranking (από 867 το 2012)
Για πρώτη φορά στο 10% των καλύτερων ανώτατων ιδρυμάτων εμφανίζονται όμως και δύο ΤΕΙ, το Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αυτό της Πάτρας.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…