Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παράταση στο διαγωνισμό της ΣΕΚΑΠ έως τις 20 Μαρτίου

Παράταση στο διαγωνισμό της ΣΕΚΑΠ έως τις 20 Μαρτίου

0
sekap psila 2-empros
Ανακοινώθηκε από τον Ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ κ. Μαράντο μετά από το αδιέξοδο αποτέλεσμα του διαγωνισμού
 
Η τιμή που προσφέρει η κοινοπραξία SEBA/ΕΛΓΕΚΑ για τις μετοχές της ΣΕΚΕ στη ΣΕΚΑΠ είναι 1,5 ευρώ η μία
 
Παρατείνεται η διαγωνιστική διαδικασία για τη διαδικασία πώλησης και της βιωσιμότητας της ΣΕΚΑΠ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E.
Καλεί επίσης έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει ή επιβεβαιώσει δεσμευτική προσφορά. Για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.
Για τυχόν πληροφορίες καθώς και για τα συνοδευτικά της δεσμευτικής προσφοράς δικαιολογητικά και έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να απευθύνονται στον Σύμβουλο Πώλησης.
Σε αδιέξοδο ο διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός φαίνεται ότι οδηγείται σε νέο αδιέξοδο καθώς χθες εξέπνευσε το απόγευμα της Τετάρτης η προθεσμία που είχε δώσει ο Ειδικός Εκκαθαριστής στην κοινοπραξία SEBA/EΛΓΕΚΑ για να διαπραγματευτεί την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΕ. Η ΣΕΚΕ φέρεται να δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι σε θέση να συζητήσει όσο ο Εκκαθαριστής της ΑΤΕ κ. Μαράντος, δεν έχει υπογράψει το SPA (Sales & Purchase Agreement) για να περάσει ο διαγωνισμός στο δεύτερο βήμα που είναι η εξαγορά των μετοχών από τη ΣΕΚΕ.
Οι πληροφορίες λένε ότι από την πλευρά της η ΑΤΕ εκφράζει αντίθετη θέση, ζητώντας από τη ΣΕΚΕ και την κοινοπραξία να έρθουν σε διαπραγμάτευση. Η τιμή που προσφέρει η κοινοπραξία για τις μετοχές που κατέχει η ΣΕΚΕ στη ΣΕΚΑΠ, φέρεται να είναι η ίδια που προσφέρει για τις μετοχές της ΑΤΕ, δηλαδή 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι εκτός από την κοινοπραξία SEBA/ΕΛΓΕΚΑ είχε εκφράσει ενδιαφέρον εκτός διαγωνισμού και ο Ιβάν Σαββίδης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…