Σχόλια 15-03-2013

0
Δεν μπορεί Κύριε να τους δίνεις Πάπα, Μαραντόνα, Μέσι και αυτοί να χρεοκοπούν. Κάτι δεν πάει καλά…
 
Ο Άγγελος Μπεμπεκίδης
 Χαλκέντερος αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ο Άγγελος Μπεμπεκίδης, συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Κι αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά κατά τις πρόσφατες εκλογές όπου τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του, η ΠΑΣΚΕ, κατάφεραν να έρθουν πρώτοι.
Το γεγονός αυτής της πρωτιάς δεν είναι μικρής σημασίας και όποιος το δει έτσι, το βλέπει λάθος.
Η πρωτιά Μπεμπεκίδη έχει την ιδιαίτερη βαρύτητά της και δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη και επιτυχία του. Ο ίδιος βέβαια είναι ένας σεμνός αγωνιστής και δεν θα παινευτεί για τη νίκη, διότι χρόνια τώρα έχει μάθει να δίνει τους δικούς του αγώνες στο εργατικό κίνημα από οποιαδήποτε θέση.
«Ε»
 
Δύο λεωφορεία από Ξάνθη
 Ως γνωστόν την Τετάρτη έγινε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Στην συγκέντρωση αυτή παραβρέθηκαν και ξανθιώτες απόστρατοι, οι οποίοι μετέβησαν εκεί με δύο λεωφορεία.
Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις περικοπές στις συντάξεις τους και επέστρεψαν.
«Ε»
 
Να τιμηθούν επιχειρηματίες
 Η τιμητική εκδήλωση για την προσφορά ενός επιχειρηματία σε μια περιοχή, σε έναν νομό, κατά την εκτίμησή μας είναι μια χειρονομία που οι φορείς της Πολιτείας θα πρέπει να εφαρμόζουν.
Δεν τιμάται μόνον μία επιχείρηση αλλά και το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από αυτήν και το οποίο αγωνίζεται για την προκοπή και επιτυχία αυτής.
Έτσι, πίσω από τα Πλαστικά Θράκης είναι ο κ. Χαλιορής, πίσω από την Sunlight ο Π. Γερμανός, πίσω από τη ΣΜΥΡΔΕΞ ο Μαρδ. Τοπούζογλου, ο Τσατσούλης, ο Πετρόπουλος, ο Βασιλείου, ο Θεοφυλάκης, ο Πούλιος, ο Δασκαλόπουλος, οι Αφοι Παπαδόπουλοι και άλλοι σε διάφορους τομείς του επιχειρείν στο νομό.
Όλοι αυτοί λοιπόν, αξίζουν της τιμής από τους φορείς της Ξάνθης, διότι βρίσκονται εδώ, αγωνίζονται, αγωνιούν και δουλεύουν χωρίς ωράρια και ημέρες για να πάει μπροστά η επιχείρησή τους, να δουλέψουν οι εργαζόμενοι.
-Το αξίζουν ΟΛΟΙ!
«Ε»
 
«Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου»
 Μ’ αυτή τη φράση θ’ απαντούσε ο απλός πολίτης για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα με το θέμα της αξιοποίησης του ζεόλιθου.
Πρώτο γεγονός, το κοίτασμα ζεόλιθου στον Έβρο δεν αξιοποιήθηκε. Κι αυτό γιατί υπήρξαν αντιδράσεις επειδή δεν έγινε διαγωνισμός αλλά δόθηκε με απευθείας ανάθεση.
Και δεύτερο σοβαρότερο, ακόμη δεν προχώρησε ο διαγωνισμός ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ και τρίτο η χώρα μας εισάγει ζεόλιθο και πληρώνει συνάλλαγμα!
Άρα, μια ζωή τα ίδια: Όχι ανάθεση, διαγωνισμός, αυτός αργεί, ο λαός πληρώνει!!
Και από την άλλη η χώρα έχει τεράστιο κοίτασμα ζεόλιθου στον Έβρο που μένει νεκρό και αναξιοποίητο. Το ποιος φταίει γνωστό: Το κακό μας ριζικό κι όχι οι Γερμανοί και η Μέρκελ.
Εμείς και μόνο εμείς φταίμε για τα χάλια μας και οι πολιτικοί μας βέβαια που αντί να σπάσουν αυγά, χαϊδεύουν αυτιά δυστυχώς…
«Ε»
 
 
Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή
 Το πρώτο Ευρωπαϊκό δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της Ν.Α. Μεσογείου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ψηφίστηκε εχθές στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο κείμενο που ψηφίστηκε με εισήγηση της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ κας Νίκης Τζαβέλα, τονίζεται ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές.
Είναι η πρώτη απόφαση της Ε.Ε. που ζητά να δοθεί έμφαση στην οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) των κρατών – μελών της Ε.Ε. και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η ΕΕ καθαυτή.
 
Στουρνάρας: «Είμαστε κοντά, θα ξανάρθουν – Η δόση είναι εξασφαλισμένη»
 
Μπορεί ο λευκός καπνός να βγήκε το βράδυ της Τετάρτης από το Κονκλάβιο, ωστόσο την ίδια στιγμή, από το Μέγαρο Μαξίμου βγήκε μαύρος καπνός. Χωρίς οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα.
Εξερχόμενος, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει γίνει σημαντική προσέγγιση σε όλα τα θέματα αλλά, συμπλήρωσε, υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που θα επιλυθούν, προς το τέλος του μήνα όταν επανέλθει η Τρόικα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στη σύνοδο κορυφής καθώς το αντικείμενό της δεν είναι η Ελλάδα και δήλωσε ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ είναι εξασφαλισμένη.
 
Δύο στους δέκα έκοψαν ακόμα και το ψωμί!
 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, δύο στους δέκα Έλληνες έκοψαν ακόμα και το ψωμί!
Οι δύο βασικότεροι λόγοι μείωσης της κατανάλωσης ψωμιού είναι η μείωση των μελών της οικογένειας (37,1%) και η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών λόγω δίαιτας ή λόγω υγείας (36,7%).
Ακολουθούν οι λόγοι οικονομίας στο 22,9%, αριθμός διπλάσιος εκείνων που δήλωναν ότι η τιμή του ψωμιού αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αγοράς πριν από δύο χρόνια.
Εννέα στους 10 αρτοποιούς αναφέρουν πτώση του τζίρου τους σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αν συνυπολογίσουμε ότι ήδη από 2011 το 76,3% δήλωνε μείωση του τζίρου του, γίνεται αντιληπτό ότι τα αρτοποιεία αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα.
 
Φωτιά σε αυτοκίνητο
Αναστάτωσε τη γειτονιά των εργατικών κατοικιών του 3ου λυκείου η φωτιά που ξέσπασε σε αυτοκίνητο, πίσω από το νηπιαγωγείο της οδού Σάρδεων. Όπως μάθαμε από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη ρόδα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο και αμέσως επενέβη η υπηρεσία με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες. Ωστόσο, η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε αμέσως. Η προανάκριση για τα αίτια διενεργείται, αλλά έχει αποκλειστεί η περίπτωση εμπρησμού.
Ε.Δ.
 
Χρόνια πολλά «π»
Την Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π γιόρτασαν χθες οι ανά τον κόσμο μαθηματικοί. Η σταθερά π γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή. Στην Αμερική, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (Π=3,14).
Η Ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1:59 μετά το μεσημέρι, καθώς το 1,5,9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι Π=3,14159.
Είναι τρελοί αυτοί οι μαθηματικοί…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…