Σχόλια 12-03-2013

0
Η κυβέρνηση πέτυχε την αναβολή των απολύσεων στο δημόσιο μέχρι το Σεπτέμβρη. Στον ιδιωτικό τομέα θα συνεχιστούν κανονικά….
 
Ας επιληφθούν


 Το θέμα με τις λακκούβες στην πόλη συνεχίζεται για να μην πούμε ότι αυξάνεται γεωμετρικά, όπως και η αγανάκτηση των δημοτών.
Πιστεύουμε δε ότι είναι εις γνώσιν των αρμοδίων και πως έχουν ετοιμαστεί για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα τώρα που ο καιρός βοηθά.
Με την ευκαιρία να ξαναθυμίσουμε τον δήμο (τεχνική υπηρεσία αλλά και ΔΕΥΑΞ) ότι στο δρομάκι μεταξύ Μπρωκούμη και Σταθμού, σε κάποιο σημείο, μπροστά από την Τελεία και Παύλα, υποχώρησε ένα τμήμα του τσιμέντου. Και όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται το εύρος της υποχώρησης και της ζημιάς.
-Ας επιληφθεί κάποιος επιτέλους!
«Ε»
 
Δύο κολόνες


 Πολύπαθη οδός η Στ. Βλαχοπούλου. Εκτός των άλλων, κείτονται εκεί στο έδαφος, μήνες τώρα, δύο κολόνες ηλεκτροφωτισμού τσιμεντένιες.
Ποιος είναι υπεύθυνος, γιατί είναι πεσμένες κάτω και πότε θα μπουν στη θέση τους, άγνωστο!
Πέρασε τόσος χρόνος που οι αρμόδιοι (όποιοι κι αν είναι) ξέχασαν το συμβάν! Γι’ αυτό και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει ακριβώς με τις μακαρίως ξαπλωμένες κολόνες!…
«Ε»
 
«Πράσινο» μεν, αλλά…


 Δεν είναι κακό, αντίθετα μάλιστα, ότι το λιμάνι του νομού μας, το Λάγος, πήρε οικολογική πιστοποίηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα γιατί τα νερά του λιμανιού είναι καθαρά.
Μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα τέσσερα οικολογικά λιμάνια της χώρας.
Όμως, το λιμάνι Λάγος έχει τις ελλείψεις και αδυναμίες του που χρόνια τώρα έχουν εντοπισθεί αλλά μηδέποτε επιλυθεί. Μάλιστα συζητούνταν παρεμβάσεις που θα έδιναν άλλη προοπτική, τότε που υπήρχαν χρήματα…
Σήμερα το πιστοποίησαν και οικολογικό και πάει το «καθάρισαν» για τα καλά!
«Ε»
 
Γιατί όχι στους κανόνες;


 Ακατανόητη, εν πολλοίς, η νοοτροπία κάποιων καρναβαλικών συλλόγων να μην θέλουν να μπουν κάποιοι κανόνες στη λειτουργία της παρέλασης της Κυριακής.
Οφείλουμε να πούμε ότι μας ξάφνιασε και ξένισε αυτή τους η στάση. Γιατί τους ενόχλησε ο έλεγχος; Μήπως θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι αυτοί θέλουν χωρίς να λογοδοτούν και ελέγχονται για τη συμπεριφορά τους;
Ξεχνούν προφανώς πως πρωταρχικά εκπροσωπούν την πόλη, τον δήμο, το θεσμό και τελευταία το Σύλλογό τους.
Γι’ αυτό ας φροντίσουν να ελέγχουν τους παρελαύνοντες καρναβαλιστές με νουθεσίες πριν την εκκίνηση αλλά και κατά τη διαδρομή. Είναι προσβλητικό αλλά και επικίνδυνο να βλέπουμε αγόρια και κορίτσια, μεθυσμένα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.
Η γιορτή, το ξεφάντωμα το δέχεται η Αποκριά, όχι όμως να χαθεί τελείως ο έλεγχος.
«Ε»
 
Σχόλια


 Εκεί στη δημοτική αγορά μόλις διάβασαν ότι ο δήμος θα ρίξει κάποια Ευρώπουλα για να κάνει έργο και να αναδείξει το κτίριο κλπ, χαμογέλασαν. Και βέβαια είχαν τους λόγους τους.
Γιατί τα είχαν ξανακούσει, αλλά έργο δεν είδαν. Οπότε είναι μαθημένοι στο παραμύθι χρόνια τώρα.
-Με το καλό και του χρόνου στις νέες δηλώσεις…
«Ε»
 
Ορμήξτε, αρπάξτε γη!


 Μέχρι το 2020 είναι ελεύθερη η καταπάτηση εκτάσεων του δημοσίου, αμφισβητούμενων ή άλλων που αγνοείται η ιδιοκτησία τους!
Έτσι, όσοι τολμηροί , ιδού πεδίον δόξης (και κονόμας) λαμπρόν!
Στους απορούντες συνέλληνες, απαντούμε: Διότι τότε προβλέπεται (προβλέπεται, όχι ότι θα τηρηθεί και η ημερομηνία…) πως θα ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση της χώρας.
Μάλιστα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόλις το 17,7% των δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων.
-Εμπρός λοιπόν νεοέλληνες! Ο χρόνος αρκετός για αρπαγή οικοπέδων σ’ ένα κράτος, που μαζί με την Αλβανία, είναι τα μόνα που δεν έχουν κτηματολόγιο!
-Και μετά, λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι τρομάρα μας…
«Ε»
 
Του ύψους και του βάθους


 Σε σκωτσέζικο ντους μας έχει συνηθίσει η SKODA. Μια νίκη με 4 γκολ, την άλλη ήττα! Και μάλιστα εντός έδρας. Και πάλι τα ίδια. Να χάνει βαθμούς στην έδρα της και να κερδίζει έξω!
Τρελά πράγματα και εν πολλοίς γεμάτα ερωτηματικά και απορίες που μάλλον δεν θα μας λυθούν.
Κατά τα λοιπά, μάλλον σωζόμαστε και φέτος και για του χρόνου θα δούμε, έχει ο θεός (Πανόπουλος λέγεται και έχει ως ημίθεους τους Πιαλόγλου και Επιτρόπου…)
«Ε»
 
Αναστέλλεται η καταβολή 18.228 συντάξεων


 Με εντολή του υπουργού Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο Εργασίας προχωρά ήδη από αυτό τον μήνα στην προσωρινή αναστολή καταβολής 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων. Από τις αυτοπρόσωπες απογραφές διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των 4.412.797 συντάξεων, ένα ποσοστό 0.4% δηλαδή 18.228 συντάξεις, δεν διαθέτει ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκινήσει μία τιτάνια προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε το ασφαλιστικό σύστημα με έμφαση τον έλεγχο των μητρώων των συνταξιούχων. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Ήδη, από τις 21 Δεκεμβρίου 2012, δημιουργήσαμε στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μια ενιαία βάση ηλεκτρονικών αρχείων όλων των συντάξεων και των συνταξιούχων της χώρας, που αποτελεί τομή για τη χώρα μας. Επίσης με εντολή μου, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησαν σε καθολική αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων τους. Τα ευρήματα, δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά και αποδεικνύουν το μέγεθος της ανομίας, είτε από παραλείψεις είτε από σκοπιμότητες, που υπήρχαν για χρόνια. Όπου εντοπιστούν ευθύνες, απ’ όπου και αν προέρχονται, αυτές θα αποδοθούν άμεσα. Άλλωστε με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε στη Βουλή όλοι θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν».
 
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας …πέταξε έξω


… από τα κτίριο της ΤΕΔΚ ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης για να μην ακούσουμε και αποκαλύψουμε τα μεγάλα μυστικά και …ξεσκεπάσουμε τον πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την Αναπτυξιακή!!! Πέρα από το γεγονός ότι αυτό σαν ενέργεια είναι προσβλητική και απαξιωτική για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, καταδεικνύει επίσης ότι κάποια πράγματα για την Αναπτυξιακή οι δήμαρχοι δεν θέλουν να βγουν στο φως…Γιατί άραγε; Φταίμε εμείς αν υποθέσουμε ότι κάτι θέλουν να κρύψουν και δεν μας θέλουν μπροστά την ώρα που συνεδριάζουν; Γιατί άραγε σε άλλες περιπτώσεις κάνουν πώς και πώς να είναι τα Μέσα και παίρνουν και πόζες…Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται και κάποτε και πολύ σύντομα μάλιστα όλα θα βγουν στο φως και θ’ αποδειχθεί ποιοι έφταιξαν, ποιοι δημιούργησαν τα χρέη της Αναπτυξιακής και γιατί και πώς χάθηκαν τόσα λεφτά από τον νομό μας όταν άλλες αναπτυξιακές υλοποιούν προγράμματα. Και δεν μιλάμε για προγράμματα που αφορούν έργα μόνο των δήμων, μιλάμε και για προγράμματα που αφορούν ιδιώτες και αυτά τα στερούνται οι Ξανθιώτες.
Δεν είναι καιρός να πληρώσουν κάποιοι;
Μ.Ξ.
 
Μιλάμε για τον τουρισμό, μάλλον κοροϊδευόμαστε…


Με αφορμή την πρόθεση της Π.Ε. Ξάνθης να πιέσει για να επιτραπεί με προϋποθέσεις η οικοδομική δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές της παραλιακής ζώνης, για (το γνωστό) να προσελκύσουμε επενδύσεις και τουρίστες, τον ρωτήσαμε, στρατηγικά τι μπορεί να κάνει και σε τι μπορεί να προσδοκεί η Περιφέρεια στο υπάρχον καθεστώς με την άναρχη δόμηση και την πλήρη αποτυχία δημιουργίας κινήτρων για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή. Δε λέμε ότι φταίει η ΑΜΘ για ότι έχει γίνει εκεί πέρα, αλλά ο όρος και μόνο «τουριστικό προϊόν» της Ξάνθης, προκαλεί στους πολίτες εκνευρισμό. Πού είναι οι πρωτοβουλίες για τον τουρισμό στις παραλίες, τα Πομακοχώρια, τον αρχαιολογικό θησαυρό, τα θερμά λουτρά σε ορεινά και πεδινά; Αν εξαιρέσουμε τον παραδοσιακό οικισμό και το Νέστο (με τη δράση ορισμένων επιχειρηματιών) έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μιλήσουμε για «προώθηση του τουριστικού προϊόντος»…
Ε.Δ.
 
Εξελίξεις για τον Κάθετο Άξονα


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ανάθεση μελετών για τον Κάθετο Άξονα μέσω Δημαρίου. Επί Ξυνίδη είχαν ενταχθεί 13 υπομελέτες στο interreg Ελλάδα- Βουλγαρία. Από αυτές οι 11 έχουν ανάδοχο, η 12η δημοπρατείται αυτή την εβδομάδα, ενώ η τελευταία αναμένεται αν δημοπρατηθεί έως τα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Φ. Καραλίδη, για το πρώτο (και πιο σημαντικό για την περιοχή )κομμάτι Σμίνθης- Εχίνου 11 χλμ η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2013. Σε αυτό το κομμάτι εντάσσεται και η σήραγγα 600 μέτρων στο 21ο χλμ, που όχι μόνο μειώνει τη διαδρομή, αλλά είναι και αυτό στο οποίο κατά κόρον προκύπτουν προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών τη χειμερινή περίοδο.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…