Σχόλια 08-03-2013

0
Πολλαπλασιαστές: Μετά την απομάκρυνση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Τα καπνά μας


 Κι άλλη φορά ασχοληθήκαμε με τα καπνά μας. Που όλοι γνωρίζουν πως συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου.
Λοιπόν αυτό το ασύγκριτο πλεονέκτημα δεν το έχουμε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε και το έχουμε αφήσει να γίνει ένα απλό εμπόρευμα ενώ είναι ένα σπάνιο είδος με μεγάλη ζήτηση και αυξημένη τιμή όπως του αρμόζει.
Αφήσαμε τον καπνό μας να γίνει μέρος των υπόλοιπων καπνών που μπροστά στο δικό μας είναι μαρουλόφυλλα και δεν τον αναγάγαμε ως ένα εξαγώγιμο είδος παγκοσμίως πωλούμενο όχι όπως σήμερα, αλλά ως ένα είδος πολυτελείας σε ειδικές συσκευασίες και με υψηλή τιμή απόκτησης.
Γνωρίζουμε τι θα μας απαντήσουν κάποιοι για την κρατική φορολογική παρέμβαση στον καπνό και τα τσιγάρα. Αυτά όμως αλλάζουν γιατί εμείς εννοούμε την εμπορία του καπνού, όχι των τσιγάρων.
Εξάλλου, περισσότερα θα κερδίζει το κράτος από την εξαγωγή συσκευασμένου καπνού στις αγορές όλου του κόσμου απ’ ότι σήμερα που ο καπνός μας πωλείται χύμα σε διάφορα μονοπώλια. Η πρότασή μας θέλει έναν δύο τολμηρούς επενδυτές για να υλοποιηθεί.
«Ε»
 
Θα πληρώσουν οι «Δεν πληρώνω»


 Η περίοδος του «Δεν πληρώνω» μάλλον οδεύει προς το τέλος της και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει απ’ όσα περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό.
Εκεί, γίνεται αναφορά στο ότι η Πολιτεία για να λειτουργήσει πρέπει να εισπράττει τους φόρους και πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν και έχουν επιβληθεί.
Η θέση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιούργησε αναταραχή σε μερίδα των συνιστωσών και κυρίως στην Αριστερή Πλατφόρμα που υπερασπίζεται το γνωστό κίνημα «Δεν πληρώνω».
Η πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι πολύ πιο σκληρή από τα λόγια και τις θεωρίες και κυρίως τις όποιες επαναστατικές κορώνες!
«Ε»
 
Αξιολόγηση


 Τον άνθρωπο δεν πρέπει να τον κρίνεις μόνο από τον τρόπο που μιλάει, αλλά και από τον τρόπο που σωπαίνει.
Για την αντιγραφή «Ο Σχολιαστής»
 
Χρηματιστηριακό


 Ανεβαίνει το αμερικανικό χρηματιστήριο δημιουργώντας μια διάχυτη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για ανάκαμψη της πορείας της οικονομίας των ΗΠΑ. Μάλιστα προχθές έφθασε ο δείκτης σε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τις 14.200 μονάδες.
Η ανοδική πορεία του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μακροπρόθεσμα, θα βοηθήσει και στην άνοδο του ελληνικού.
Σε πόσο χρόνο θα γίνει αυτό δεν γνωρίζουμε. Πάντως θα γίνει, διότι έτσι συμβαίνει πάντα. Η Ελλάδα επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά αλλά με καθυστέρηση…
«Ε»
 
Την «πέθαναν» πριν ξεκινήσει…


 Η είδηση: «Αποσύρθηκε από το υπουργείο Παιδείας η σχετική διάταξη για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών».
Πριν καν ξεκινήσει, σύσσωμη η Αριστερά αντέδρασε (εντός κι εκτός κυβέρνησης) και μπροστά στην πίεση, ο υπουργός απέσυρε ότι πομπωδώς είχε αναγγείλει!
Δεν ξαφνιαστήκαμε, εμείς τουλάχιστον. Μάλιστα χθες ακόμη δημοσιεύσαμε τρία σχόλια στη στήλη για το θέμα αυτό! Σα να το προβλέπαμε…
Βέβαια μας εξέπληξε η υποχωρητικότητα του υπουργού. Που εύκολα μετέθεσε το όλο θέμα και το έστειλε στο απώτερο μέλλον!
Πολιτική και πολιτικοί των συμβιβασμών και υποχωρήσεων…
«Ε»
 
«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»


 Αυτή η νοοτροπία, που χαρακτηρίζει πολλούς νεοέλληνες, είναι το εμπόδιο που έχει όμως τη ρίζα του στην έλλειψη αξιολόγησης. Έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε άριστοι στη δουλειά μας, ότι τα κάνουμε όλα σωστά, ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να μάθουμε…
Ο καθένας και, μια και μιλάμε για την εκπαίδευση, ο κάθε εκπαιδευτικός, μπορεί να πιστεύει ότι είναι ο τέλειος δάσκαλος. Και μπορεί να είναι. Αυτό όμως δεν πρέπει να το διαπιστώσει και να το πει κάποιος άλλος, κάποιος έξω από τον ίδιο;
Έχουμε δει ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι «οδηγάρες», όμως η πράξη δείχνει άλλα. Όσοι μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους διαπιστώνουν το αντίθετο. Έχουμε δει άλλους να παινεύονται για τη μαγειρική τους, όμως όσοι τη δοκιμάζουν, έχουν άλλη γνώμη.
Ο κάθε μικρός παραγωγός κρασιού μπορεί να παινεύεται πως το κρασί του είναι το καλύτερο του κόσμου, ξεπερνά σε ποιότητα και γεύση το πιο ακριβό εμφιαλωμένο κρασί.
Είναι όμως έτσι; Στους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας που γίνονται κάθε χρόνο διαπιστώθηκε πως αυτό δεν ισχύει.
«Ε»
 
Τα παραλειπόμενα μιας Οργανωτικής…


 Έβγαλαν «δόντια» οι σύλλογοι για τον Κανονισμό και ο Φανουράκη το φύσαγε και δεν κρύωνε. Τόσες συσκέψεις γι’ αυτό τον Κανονισμό και ακόμη να συμφωνήσουν σ’ ένα σχεδίου. Τελικά αποφάσισαν να εφαρμοστεί φέτος πιλοτικά. Ποια είναι τα παραλειπόμενα από τη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής για το Καρναβάλι που έγινε την Τετάρτη; Α ναι: Η Θρακική σκηνή λείπει από το πρόγραμμα (;)από λάθος μπήκε δύο φορές η Άνοιξη (!) και σχολιάστηκε χιουμοριστικά. Εντύπωση προκάλεσε η μυστική συνάντηση Συλλόγων τη Δευτέρα (!!!) Είχαν αποφασίσει να αντιδράσουν μαζικά αλλά κάποιοι δεν μίλησαν και τελικά μίλησε μόνο ο εκπρόσωπος των Οδρυσών που είπε ότι άλλα είχαν αποφασίσει και άλλα ειπώθηκαν στην Οργανωτική (!!!!….)
Μ.Ξ.
 
Στο Πολυτεχνείο η εκδήλωση του Σαββάτου για τις γυναίκες


Αλλάζει ο τόπος διενέργειας της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί μετά την πορεία του Σαββάτου ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Η ομιλίες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, αλλά τελικά η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολυτεχνείο.
Ε.Δ.
 
Στον ανακριτή για το «Γκέρυ»


Πάνε 17 χρόνια και κρατάει ακόμη η υπόθεση της αγοράς του ακινήτου, γνωστού ως «Γκέρυ» πίσω από τη νομαρχία, ιδιοκτησίας αμερικανικών συμφερόντων. Την ημέρα του «συνωστισμού» στα δικαστήρια, την Τετάρτη δηλαδή οπότε και δίκαζε το Μονομελές Πρωτοδικείο, από τον ανακριτή πέρασαν άπαντες οι π. νομαρχιακοί σύμβουλοι της τότε θητείας Σαλτούρου. Τότε είχε κριθεί ότι το κόστος της αγοράς ήταν πολύ υψηλό, ενώ το κτίριο διατηρητέο, οπότε και δεν επέτρεπε πολλές επεμβάσεις. Ο Γιώργος Παυλίδης και άλλοι νομαρχιακοί σύμβουλοι είχαν τότε μειοψηφήσει, ωστόσο ο ανακριτής τους κάλεσε όλους για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Και η ιστορία συνεχίζεται…
Ε.Δ.
 
Μια με το χρυσό, μια με…. την τοπική κοινωνία


«Θα βάλουν το στήθος τους μπροστά» λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες της ΑΜΘ προκειμένου να μην υλοποιηθεί η επένδυση του χρυσού και ενημερώνουν ότι θα βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Κομοτηνή.
Ομολογουμένως μας μπέρδεψαν λιγάκι. Γιατί ο κ. Δαγλαρτζής που ήρθε στην Ξάνθη τον Ιανουάριο μας έλεγε ότι οι προτεραιότητες των ΑΝΕΛ είναι να πολεμήσουν τις ΕΟΖ και να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος. Τώρα τι έγινε; Λένε και ξελένε; Ή μήπως διαφοροποιείται η ΑΜΘ από τις επιλογές της ηγεσίας;
Ε.Δ.
 
Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο διοικητής του Δ ΣΣ


Ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, διοικητής του Δ Σώματος Στρατού τοποθετείται αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σύμφωνα με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας. Την ίδια πορεία είχε και ο προκάτοχός του κ. Ζιαζιάς, πράγμα που δείχνει τη στρατηγική σημασία του Δ ΣΣ, αλλά και το κύρος των προσώπων που επιλέγονται στη διοίκησή του.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…