Σχόλια 07-03-2013

0
Να και μία εικόνα που δεν θα δούμε στην Ελλάδα: Το λαό να θρηνεί για την απώλεια ενός ηγέτη…
 
Κόσμος πολύς


 Κοσμοσυρροή τελευταία στις δικαστικές αίθουσες, τόσο της Ξάνθης όσο και του Εφετείου στην Κομοτηνή. Κόσμος πάει κι έρχεται, άλλος ικανοποιημένος κι άλλος συνοφρυωμένος, ανάλογα με την έκβαση της δίκης του.
Εκείνοι που έχουν βέβαια την τιμητική τους είναι οι αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων, όπως και οι δημοσιογράφοι. Οι τελευταίοι έκαναν ένα διάλειμμα και επανήλθαν!
Το’ χουμε ξαναπεί: Οι διαφορές δεν λύνονται μόνον στις δικαστικές αίθουσες. Επίσης πως υπάρχουν θέματα που δεν αξίζουν καν ν’ απασχολούν τους δικαστές…
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες είναι δικομανείς!…
«Ε»
 
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση


 Συζήτηση στη συζήτηση και κόντρα συζητήσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Πολύς λόγος και καθόλου πράξη, όταν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ότι είναι ανάγκη η μείωση να γίνει οπωσδήποτε.
Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, η κυβέρνηση το θέλει, το προσπαθεί. Θα πρέπει όμως να συμφωνήσει και η τρόικα κι εκεί είναι τώρα η απάντηση για το ναι ή το όχι.
«Ε»
 
Άγνοια κινδύνου


 «Αντί της αλήθειας, η κοινωνία ή ομάδες αυτής, επιλέγει το πιο ευχάριστο ψέμα». Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος και περί αυτού καμία αντίρρηση. Και έχουμε πει γιατί δεν επιλέγεται πάντα η αλήθεια ή επιλέγεται από λίγους.
Πρόκειται για το προφανές. Η ελληνική κοινωνία θέλει ν’ ακούει ευχάριστα πράγματα από τους πολιτικούς της, αποκλείοντας όσους της λέγουν την αλήθεια.
Θέλει να ζει σ’ ένα σύννεφο «ευχάριστου ψεύδους», μιας ψευδαίσθησης ευημερίας που ήδη φάνηκε η γύμνια της και η ασχήμια της.
Παρόλα αυτά, συνεχίζει, έχοντας άγνοια κινδύνου, να επιμένει στο «ευχάριστο ψέμα».
«Ε»
 
Πόσο άμεσα;


 Θα πρέπει οι Βρυξέλλες να που ν στην ελληνική κυβέρνηση, τι εννοούν αυτοί με το θέμα «άμεση έξοδο 7000 επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου», και τι εννοεί από την πλευρά της η κυβέρνηση!
Έχει σημασία η διευκρίνιση γιατί μάλλον άλλα εννοούν οι τροϊκανοί και άλλα η κυβέρνηση. Που κοσκινίζει μήνες τώρα χωρίς να ζυμώνει…
«Ε»
 
Νέα μοντέλα τρακτέρ


 Σήμερα Πέμπτη, στις 12:00 στο κτήμα Σπανίδη, θα γίνει επίδειξη του νέου μοντέλου CASE της εταιρείας Π.Ι. Κοντέλλης. Αντιπρόσωπος της εταιρείας Κοντέλλη στην Ξάνθη είναι ο Απόστολος Ζουμπούλης.
Σημειώνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν το νέο μοντέλο τρακτέρ της CASE μαζί με τα παρελκόμενά του.
Το κτήμα Σπανίδη βρίσκεται στο 14ο χλμ της οδού Ξάνθης –Λάγος.
«Ε»
 
Προβλήματα αξιολόγησης


 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα συναντήσουν όσοι, όταν και αν εμπλακούν στη διαδικασία αξιολόγησης, είναι η…έλλειψη αξιολόγησης.
Είναι δηλαδή το γεγονός ότι, επειδή επί χρόνια δεν αξιολογούνταν κανείς και τίποτε, δεν υπάρχει η ανάλογη κουλτούρα στους πολίτες!
Μου έλεγε ένας φίλος για τις ΗΠΑ. Αξιολογούνται οι πάντες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Προσέξτε όμως. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να περνάει από το μυαλό του η ιδέα ότι μπορεί ν’ αδικηθεί.
Όσο αυτονόητη διαδικασία είναι η αξιολόγηση άλλο τόσο φυσική θεωρείται και η αντικειμενικότητα.
 
Εδώ τι γίνεται;


 Πρώτα πρώτα είναι βέβαιο ότι βλέπουμε με μεγάλη καχυποψία αυτόν που θα μας αξιολογήσει. Έχουμε άδικο; Όχι, διότι έτσι μας δίδαξε η πείρα.
Μου περιέγραφε τη διαδικασία κάποιος φίλος, ο οποίος μπήκε σ’ αυτήν προκειμένου ν’ αξιολογηθεί, ώστε να γίνει στέλεχος της εκπαίδευσης.
Αναρωτιόταν: είναι δυνατόν να είσαι κοτζάμ καθηγητής πανεπιστημίου και να δέχεσαι να μπεις σε μια επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία σου υπαγορεύουν τι βαθμό θα βάλεις στον κάθε υποψήφιο;
Και απαντούσε μόνος του: Είναι. Διότι αυτοί που σε έβαλαν στην επιτροπή περιμένουν από σένα να ανταποδώσεις κάποια χάρη ή εξυπηρέτηση που σου είχαν κάνει παλαιότερα, εννοείται εις βάρος των άλλων.
 
Έλλειψη εμπιστοσύνης


 Από εκεί, λοιπόν, ξεκινάει το πρώτο πρόβλημα. Από την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στους αξιολογητές, αφού πρώτα οι ίδιοι δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά και αντικειμενικά, ώστε να βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται.
Εδώ όμως υπάρχει και μια αντίφαση. Βλέπεις συχνά αυτούς που είναι κατά της αξιολόγησης να αξιολογούν οι ίδιοι (με ποια κριτήρια; με ποιες διαδικασίες;) τους προϊσταμένους τους και να καταλήγουν ότι δεν κατέχουν επάξια τη θέση στην οποία βρίσκονται, άρα δεν κάνουν και για αξιολογητές.
Εφαρμόζουν δηλαδή, και μάλιστα εντελώς άτυπα, αυτό το οποίο υποτίθεται ότι απορρίπτουν.
«Ε»
 
Στο ακροατήριο η αγωγή Χατζηευαγγέλου στο συνδυασμό Μίχογλου


Συνέπεσε χρονικά η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης του Στέλιου Χατζηευαγγέλου με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Θωμά Μίχογλου, για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη δημόσια για το επίδικο θέμα. Τόσο ο δήμαρχος Τοπείρου, όσο και το σύνολο των μελών του συνδυασμού του με ξεχωριστές αγωγές που συνεκδικάστηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, στράφηκαν κατά όλων των μελών του συνδυασμού της αντιπολίτευσης, καθώς και του Μέσου Ενημέρωσης, μέσω του οποίου έγιναν οι καταγγελίες. Οι αγωγές είχαν κατατεθεί στις 6/2/2013 και μετά από δύο σύντομες αναβολές (λόγω αδικοπραξίας δια του Τύπου) εκδικάστηκαν χθες.
Ο δήμαρχος Τοπείρου που παρέστη στη δίκη, μαζί με αρκετούς συμβούλους του, ενέταξε στους εναγομένους και το τοπικό ΜΜΕ, για να επισπεύσει την εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες.
Τους ενάγοντες εκπροσώπησε ο Θανάσης Ξυνίδης και μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ενώ συνήγοροι των εναγομένων ήταν οι Στέργιος Γιαλάογλου, Χρήστος Καρολίδης και Απόστολος Πασλάκης. Μάρτυρας από την πλευρά τους ήταν ο Ανέστης Καλλιγάς.
Ε.Δ.
 
Τσικνοπέμπτη σήμερα…Τσικνίστε και τσικνιστείτε


 Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Οπότε έιναι μια καλή δικαιολογία να πέσουμε με τα μούτρα στην κρεατοφαγία χωρίς τύψεις μιας και το έθιμο το επιτάσσει και πιθανώς να μας βγει σε….ψυχοθεραπεία καθώς η εποχή την επιβάλλει.
Τσικνίστε λοιπόν και τσικνιστείτε και έξω καρδιά…
Έτσι και αλλιώς πρέπει να το ρίξουμε στην παλαβή αν θέλουν να την βγάλουμε καθαρή με τόσα που υπομένουμε!
Μ.Ξ.
 
Για τη ΣΕΚΑΠ


 Όταν δείχνουν πως στο θέμα της πώλησης της ΣΕΚΑΠ τα κριτήρια είναι πρωτίστως πολιτικά και δευτερευόντως οικονομικά. Κι αυτό γιατί η εταιρεία που έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά είναι τουρκική και η καπνοβιομηχανία είναι στην Ξάνθη όπου υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και η κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος και τις κραυγές ακραίων που σηκώνουν τα λάβαρα του εθνικισμού. Προτιμούν λοιπόν να την κλείσουν; Αυτό δεν θα έχει οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην περιοχή μας;
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…