Σχόλια 05-03-2013

0
Σιγά μη στάξει η ουρά του…αλόγου!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Χωρίς ντροπή


 Η είδηση: «Το ΣΔΟΕ επιχειρεί να ελέγξει φορολογικά τους 49 μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα Λανγκάρντ».
Η ελληνική αντίδραση: «Νομικοί κύκλοι» δηλώνουν ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία, ότι κακώς καλούνται να πληρώσουν οι μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού, διότι η λίστα και τα ονόματα είναι προϊόν υποκλοπής!!
-Παίρνεις μια βρεγμένη σανίδα να τους περιλάβεις όλους αυτούς;
Μα τι είμαστε τελικά; Δεν κάνει τίποτε το ΣΔΟΕ το κατηγορούμε. Πάει να κάνει κάτι, δεν το αφήνουμε!
Ε, δεν τρωγόμαστε με τίποτε…
«Ε»
 
Ας μην ξεχνούν…


 Στην πολιτική υπάρχει μια αρχή που είναι ιδιαίτερα σοβαρή: Το να προσέχει η αντιπολίτευση τι λέει και τι κάνει διότι υπονομεύει τον εαυτό της όταν αναλάβει την εξουσία!
Διότι ως αντιπολίτευση αξιοποιεί υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα ή κάνει υπερβολές στην προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές ή δίνοντας υποσχέσεις που δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιήσει, που είναι και το πλέον κρίσιμο σημείο.
Διότι καλές οι υποσχέσεις προς όλους και για όλα, αλλά όταν έρθει η ώρα και τα ζητήσουν, τότε έρχεται η καταστροφή!
Γι’ αυτό, λίγα λόγια με υποσχέσεις και ταξίματα από την αντιπολίτευση. Περισσότερο εκτιμάται η σωστή και συνεπής στάση από τα μεγάλα λόγια και τις απίθανες υποσχέσεις.
Εξάλλου η περίοδος να τάζει μια παράταξη έχει τελειώσει γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες…
«Ε»
 
Περί των ΜΜΕ


 Επαγγελματική συνήθεια ή διαστροφή, όπως θέλει το λέει κάποιος, το να παρακολουθεί δημοσιογράφος τις κυκλοφορίες των Εφημερίδων πανελλαδικά, τόσο των ημερήσιων όσο και των εβδομαδιαίων.
Έτσι, αρχίζοντας από τα ΝΕΑ με κυκλοφορία 29.596 φύλλα ημερησίως, καταλήγουμε στο Δημοκρατικό Λόγο με 110 φύλλα. Λίγο πιο πάνω με 483 φύλλα είναι η ΝΙΚΗ, με 1750 η Αυγή, 1830 η Εστία και στο μέσον η Ελευθεροτυπία με 7.284.
Στις Κυριακάτικες προηγείται το Πρώτο Θέμα με 150.000 φύλλα και ακολουθούν όλες οι άλλες, με δεύτερο το ΒΗΜΑ, το ΕΘΝΟΣ και τις υπόλοιπες.
Το ότι υπάρχουν εφημερίδες Πανελλαδικής κυκλοφορίας με 110 και 480 φύλλα είναι σαφής αιτία προβληματισμού. Όπως υπάρχουν και δω στην Ξάνθη δύο με τρεις εφημερίδες με κυκλοφορία 300 φύλλα ημερησίως!…
«Ε»
 
Κυνήγι ανασφαλίστων οχημάτων


 Όχι μια, αλλά δύο φορές τον χρόνο θα γίνονται διασταυρώσεις για να εντοπίζονται ανασφάλιστα οχήματα. Και όταν λέμε οχήματα, εννοούμε κάθε τι που κινείται, εκτός ποδηλάτου!
Έτσι, με τον έλεγχο μέσω υπολογιστών θα ελέγχονται τα ανασφάλιστα οχήματα, θα εντοπίζονται και θα πέφτει βαρύ, βαρύτατο το πρόστιμο.
Αρκεί να πούμε ότι αφαιρείται η άδεια οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδες για 10 ημέρες, ενώ τα χρηματικά πρόστιμα ξεκινούν από 1000€ και φθάνουν τα 250€ για τα δίκυκλα!
Γι’αυτό κυκλοφορείς μεν, ασφαλίζεις δε! Διαφορετικά στους τάκους. Τα ψέματα τελείωσαν.
«Ε»
 
Ο Πολιτικός


 Ο «θάνατος» ενός πολιτικού συμβαίνει όταν κανείς δεν ασχολείται μαζί του, ούτε καν αρνητικά…
Μάλιστα ο αείμνηστος πολιτικός Π. Κανελλόπουλος, άνθρωπος ευφυής και οξυδερκής, συνήθιζε να λέει: «Δεν μ’ ενοχλεί που οι εφημερίδες ασχολούνται με μένα, αρκεί να γράφουν σωστά τ’όνομά μου»!
Δυστυχώς για τη χώρα μας, οι σύγχρονοι πολιτικοί θεωρούν πως με τις μηνύσεις και τις αγωγές θα λύσουν τα πολιτικά προβλήματά τους.
-Άλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι, άλλη κουλτούρα και επίπεδο πολιτικών…
«Ε»
 
Ποιος ο νέος γραμματέας;


 Σύντομα όπως είναι γνωστό σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλ. Τσαρτσάρας θα αποχωρήσει παραιτούμενος από το αξίωμα αυτό. Ήδη βρίσκεται συνολικά αρκετά χρόνια στο πόστο με έργα και μεγάλη προσφορά, πολύ σημαντική πέρα από οποιαδήποτε εκτίμηση.
Γεννάται ως εκ τούτου το ερώτημα για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας της νέας περιόδου του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν είναι μάλιστα και ιδιαίτερα ρόδινη.
Σίγουρα το νέο πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει μια σχετική εμπειρία, πολιτική διαίσθηση και να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την μεγαλύτερη αποδοχή των φίλων και μελών.
Σύντομα εκτιμούμε θα φανεί ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ στο νομό.
«Ε»
 
 Το φυσάνε και δεν κρυώνει κάποιοι Πομάκοι…


 … του Εχίνου που αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι» μετά το «άδειασμα» που τους έκανε το τουρκικό κανάλι TRT! Συγκεκριμένα το τουρκικό κανάλι παρουσίασε ντοκιμαντέρ για την ζωή των Πομάκων της Θράκης. Το ντοκιμαντέρ περιελάμβανε στιγμιότυπα της καθημερινότητας τους, δείγματα της κουλτούρας τους, των παραδόσεων και του πολιτισμού τους ενώ μίλησαν και αρκετοί κάτοικοι των Πομακοχωρίων. Το συμπέρασμα που έβγαινε από το ντοκιμαντέρ είναι ότι οι Πομάκοι είναι σλαβικής καταγωγής και όχι τουρκικής. Δηλαδή ένα τουρκικό ντοκιμαντέρ είπε απλά αυτό που λένε χρόνια τώρα επιστήμονες που έχουν κάνει σχετικές έρευνες αλλά κι αυτό που γνωρίζουν και οι ίδιοι οι Πομάκοι. Άλλο αν μερικοί φέρονται ως φανατισμένοι «γενίτσαροι» …Η αντίδραση ήρθε άρδην από το έντυπο «Μιλλέτ» με δακρύβρεκτο άρθρο που απευθύνεται προς την «μαμά – Τουρκία» και μάλιστα της κουνά το δάκτυλο τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αν έχει σκοπό ν’ αλλάξει πολιτική απέναντί τους και τους αποκηρύξει από « ομογενείς αδελφούς» να τους το πει για να το ξέρουν για να επανακαθορίσουν τη στάση τους! Να φύγουν δηλαδή από την μητρική αγκάλη που τόσο αγαπούν; Και τι δηλαδή μετά θα αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά, δεν θα νιώθουν πια τούρκοι; Μάλλον έχουν διδαχτεί τα παραμύθια και εφαρμόζουν στην πράξη τα καμώματα του …Χότζα!!! Μήπως ήρθε καιρός να πάψουν να είναι «παιχνιδάκια» προπαγάνδας και να καταλάβουν αυτό που είναι και να συμπεριφερθούν ως Έλληνες πολίτες, χώρας μέλους της Ε.Ε. με πομάκικη καταγωγή, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα!
– Τώρα βέβαια γιατί ποιο είναι το βαθύτερο μήνυμα που θέλει να περάσει η Τουρκία που όλοι γνωρίζουμε την πολιτική της με τους Πομάκους ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις. Γιατί δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία και τους ήρθε επιφοίτηση ότι οι Πομάκοι είναι σλάβικης καταγωγής ενώ μέχρι τώρα τους ήθελαν τούρκους (Μην τρελαθούμε…) Κάτι άλλο παίζει που θα φανεί αργότερα!
Μ.Ξ.
 
Φεύγει με… βαριά καρδιά


Με την ευκαιρία του σημερινού ρεπορτάζ για το βιβλίο, ο Ανδρέας Καφετζής, που μίλησε στο «Ε» για την σημαντική πτώση της κίνησης στην αγορά του βιβλίου, που ανάγκασε και τον ίδιο να πάρει την απόφαση να σταματήσει τη λειτουργία του βιβλιοπωλείου του στην Ξάνθη «+βιβλία Καφετζή», το οποίο λειτούργησε για 10 χρόνια στην πόλη μας, θέλησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες του στους ξανθιώτες για την πολύχρονη στήριξη και εμπιστοσύνη. Παραδέχθηκε ότι φεύγει με συγκίνηση, αλλά και με ικανοποίηση αφού συμμετείχε σε σπουδαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
Πράγματι, το βιβλιοπωλείο του κ. Καφετζή συντέλεσε στην πολιτιστική αφύπνιση της πόλης με μια σειρά από παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις και γι’ αυτό ομολογουμένως θα λείψει από την πόλη μας. Ο ίδιος θα συνεχίσει την επαγγελματική του δραστηριοποίηση στο χώρο του βιβλίου, με τα καταστήματά του σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.
 
Η γενιά των 35άρηδων στο ΠΑΣΟΚ


Ανανεωμένη σε πρόσωπα και ηλικίες είναι η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, μετά από τις εκλογές το βράδυ της Κυριακής στο 9ο Συνέδριο της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρώτος με μεγάλη διαφορά εκλέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης που ξεκίνησε από τους κόλπους της ΠΑΣΠ, ενώ από την παλιά φρουρά λίγοι μόνο κατάφεραν να διασωθούν. Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι ανάμεσα στα μέλη της νέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και μαζί του άλλοι άλλοτε πρωτοκλασάτοι είναι ο Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Κατερίνα Μπατζελή, Χρίστος Βερελής, Συλβάνα Ράπτη και Πάνος Μπεγλίτης.
Ε.Δ.
 
Μένει και το 2013 ο Γκοδοσίδης


Παραμένει στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Ξάνθης ο Γιώργος Γκοδοσίδης μετά τις κρίσεις που έγιναν στα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας. Αλλαγές δε σημειώνονται στην ΑΜΘ. Από τους παλιούς γνώριμους της Ξάνθης, ο Ιωακείμ Τσουκνάδης προάγεται σε ταξίαρχο, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜΘ ταξίαρχος Γεώργιος Σαλαμάγκας προάγεται σε υποστράτηγος.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…