Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τσάι και… φιλανθρωπία από το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης

Τσάι και… φιλανθρωπία από το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης

0
soropt_02_2013-empros

Διοργάνωσε μια ευχάριστη βραδιά για τις γυναίκες με καλό σκοπό

Ξ. Κοτσανίδου: «κάθε μέρα λαμβάνουμε εκκλήσεις για στήριξη αδύναμων οικογενειών και κάνουμε ό,τι μπορούμε»      

Μια εκδήλωση για τις γυναίκες για να περάσουν μια ευχάριστη βραδιά, και με καλό σκοπό, διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικό Όμιλος Ξάνθης, το απόγευμα της Κυριακής, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες της περιοχής μας να έρθουν σε επαφή και παράλληλα να συμβάλουν στην προσπάθεια του ομίλου να συνδράμει στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
Η πρόεδρος του ομίλου κ. Ξένια Κοτσανίδου καλωσόρισε τις γυναίκες στην εκδήλωση, κάνοντας μία σύντομη ομιλία, όπου αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του σοροπτιμισμού και τη συμβολή των γυναικών στη βελτίωση των όρων της ζωής τους και στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενες απόλαυσαν μουσικές από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Παράλληλα, λειτούργησε μπαζάρ με χειροποίητα κοσμήματα, δημιουργίες της σοροπτιμίστριας Μαίρης Μαγνήσαλη, η οποία για χρόνια διέμενε στην Ξάνθη και δραστηριοποιήθηκε στον τοπικό σύλλογο.  
Οι γυναίκες της Ξάνθης… για το καλύτερο
Η κ. Κοτσανίδου, μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε αφενός στην προσπάθεια του συλλόγου να διατηρεί την επαφή των γυναικών μεταξύ τους και αφετέρου στην αλλαγή της φυσιογνωμία των δράσεων του ομίλου που από κοινωνικός, έχει πλέον καταστεί και φιλανθρωπικός, λόγω των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και της χώρας εν γένει. «Όσοι έχουν ζητήσει τη βοήθειά μας στο παρελθόν την έχουμε δώσει και προσπαθούμε να συνδράμουμε όπου μπορούμε. Κάθε μέρα δεχόμαστε εκκλήσεις για βοήθεια», σημείωσε η κ. Κοτσανίδου που αναφέρθηκε και στη συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς, για πρώτη φορά φέτος, υπό τη σκέπη του Λυκείου των Ελληνίδων για τη «γειτονιά του Άη Βασίλη».
Η ίδια κατέληξε λέγοντας: «σοροπτιμισμός σημαίνει η γυναίκα για το καλύτερο και οι γυναίκες ξέρουν πώς να δουλεύουν καλύτερα και συλλογικά».
Τα έσοδα της εκδήλωση διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.        
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…