Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Θρασύτατη διάρρηξη στα Άβδηρα

Θρασύτατη διάρρηξη στα Άβδηρα

0
klopi-empros

Άγνωστοι «άνοιξαν» διώροφη μονοκατοικία δίπλα σε κεντρικό δρόμο και πήραν 1.500 ευρώ και χρυσαφικά. Τον έκλεψαν για τρίτη φορά!

Μπήκαν και βγήκαν σαν νοικοκύρηδες νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς να τους πάρει κάνεις χαμπάρι…Ανησυχία στους κατοίκους
 
Θρασύτατη διάρρηξη και κλοπή έγινε σε διώροφη μονοκατοικία στα Άβδηρα. Οι διαρρήκτες «άνοιξαν» το σπίτι παραβιάζοντας τις εξώπορτες και των δύο ορόφων ανενόχλητοι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου (από τις 6 – 8 μ.μ.) την ώρα που οι ένοικοι έλειπαν. Να σημειώσουμε ότι η μονοκατοικία βρίσκεται πλησίον του περιφερειακού δρόμου των Αβδήρων που οδηγεί στην παραθαλάσσια ζώνη και σ’ αυτή διαμένουν δύο οικογένειες και συγκεκριμένα του πατέρα στο ισόγειο και του γιου στον όροφο  
Τρίτωσε το κακό…
Η οικοδέσποινα μητέρα εκτιμά ότι ο γιος της έχει γίνει στόχος κάποιας συμμορίας ληστών καθώς είναι η τρίτη φορά που τον κλέβουν. Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί την πρώτη φορά του έκλεψαν τις πινακίδες από το φορτηγό του τη δεύτερη φορά όλα τα εργαλεία από την επιχείρηση κοπής και εμπορίας καυσόξυλων που διατηρεί και τώρα του έκανα φύλλο και φτερό το σπίτι αφαιρώντας 1.500 ευρώ σε μετρητά και διάφορα χρυσαφικά. Ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψή της ότι ο γιος της έχει στοχοποιηθεί από κάποιους είναι ότι ενώ είχαν άνοιξαν και το δικό της σπίτι και ήταν μπροστά στα μάτια τους τα κουτιά με τα χρυσαφικά της δεν τα πήραν…Η ίδια έλειψε από τις 5.30 μέχρι τις 8 μ.μ. ενώ λίγο πριν τις 8μ.μ. ήρθε ο γιος της και βρήκε τις πόρτες παραβιασμένες και το σπίτι ανάστατο και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η σήμανση πήρε αποτυπώματα και συνέλλεξε στοιχεία και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σύλληψη ή ταυτοποίηση των στοιχείων, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσιπλάκης από το Γραφείο Τύπου της περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης.  
Ανάστατοι οι κάτοικοι
Όπως είναι φυσικό η είδηση της κλοπής μεταδόθηκε σ’ όλο το χωριό και αναστατώθηκαν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν μόνοι τους και είναι ηλικιωμένοι.   Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι το θράσος των ληστών που δεν περίμεναν ούτε να σκοτεινιάσει και μπήκαν σαν νοικοκυραίοι στο σπίτι και κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι…Αυτό βέβαια εκτός από θράσος δείχνει και επαγγελματισμό. Η ανησυχία και ο φόβος τους αλλά και η ανασφάλειά τους επιτείνεται καθώς δεν υπάρχει αστυνομικός σταθμός στα Άβδηρα (έχει μεταφερθεί πριν χρόνια στην Γενισέα) και νιώθουν απροστάτευτοι. Γι αυτό και πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες security.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…