Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ξέφυγε από τις «αγχωτικές» θέσεις της βαθμολογίας

Skoda Ξάνθη: Ξέφυγε από τις «αγχωτικές» θέσεις της βαθμολογίας

0
mantalos_mpertos_panigiria-empros

Ξεπέρασε τον αποκλεισμό στο κύπελλο και συνέχισε με νίκη (2-0) επί του Πλατανιά

Πρόταση από ομάδα της Μολδαβίας για Μαρκόφσκι        

Η Ξάνθη ξεπέρασε το σοκ της ήττας από τη Βέροια και τον αποκλεισμό από το κύπελλο και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις κάνοντας το 2Χ2 στις νίκες.
Η νίκη επί του Πλατανιά ήταν η 2η συνεχόμενη μετά το «διπλό» στην έδρα του ΠΑΟΚ και με το «τρίποντο» η ξανθιώτικη ομάδα βρέθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον διαφορά ασφαλείας 7 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ κοιτώντας ψηλότερα βρίσκεται σε απόσταση μόλις μίας νίκης για να βρεθεί κοντά στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι – οφ και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Μάλιστα με το 2-0 η Ξάνθη κάλυψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα με τον Πλατανιά στα Χανιά (3-2) κι έτσι υπερισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα επτά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος η ξανθιώτικη ομάδα έχει σκοράρει δέκα φορές κι έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ!
Στόχος πλέον είναι να υπάρχει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και πραγματοποιήσει ανάλογη στο επόμενο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.  
Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 2-0  
Με πρωταγωνιστή τον Ράνο η Ξάνθη πήρε τη νίκη στα Πηγάδια με 2-0 επί του Πλατανιά για την 20η αγωνιστική της Super League. Ο νεαρός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 56΄ αλλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 84′, ενώ το δεύτερο γκολ ήρθε από πέναλτι του Μάνταλου στο 64΄.
Με το «καλημέρα» ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ξάνθη στο 13΄, όταν ο Μαρίν έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ράνου κατέληξε άουτ.
Οι Ξανθιώτες παίκτες μετά το πρώτο τέταρτο ανέβηκαν αισθητά και είχαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 17΄με την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, όταν ο Βάλλας ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και έκανε την κεφάλια, η οποία βρήκε τελικά στο δοκάρι του Κηπουρού.
Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με τον Πλατανιά να «ξυπνάει» προς το τέλος και να έχει τη δίκη του μεγάλη στιγμή στο 39΄, όταν ο Μαραγκουδάκης μπήκε στην περιοχή, ο Λοντίνγκιν δεν απέκρουσε πλήρως και ο Βάλλας έδιωξε την τελευταία στιγμή σε πλάγιο την μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ανωτερότητα της Ξάνθης απέδωσε «καρπούς» καθώς σημείωσε τα δυο νικητήρια γκολ, με την αποβολή του Ράνου προς τα τέλος όμως να σημαδεύει τον αγώνα.
Στο 56΄ ο νεαρός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό στη Super League, σκοράροντας το πρώτο του γκολ μετά από ασίστ του Κομεσίδη. Η Ξάνθη «κλείδωσε» την νίκη στο 64΄, όταν ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Τζάνη εντός περιοχής και από τη βούλα του πέναλτι, ένα λεπτό, αργότερα έκανε το 2-0.
Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τον Πλατανιά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε έναντι της Ξάνθης η οποία πανηγύρισε τη νίκη που την διατηρεί στα μέσα της βαθμολογίας, ενώ οι Κρητικοί βρέθηκαν στη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Ντιέ, Ντάνι (48’ Πρίττας 66’ λ.τ. Μπαξεβανίδης), Μαρίν (86’ Σολτάνι), Σμιθ, Μάνταλος, Ράνος.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (65’ Μαρτσάκης), Κανακούδης (74’ Στόλερ), Τζανής, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Μαραγκουδάκης, Αμπντούλ Αζίζ, Αναστασάκος, Ναζλίδης, Μιρτσέτα (52’ Αγκιλέρα).  
Πρόταση από Σερίφ Τίρασπολ για Μαρκόφσκι  
Χρήματα από το πουθενά θα καρπωθεί η Ξάνθη και ο Χρήστος Πανόπουλος ο οποίος ακόμα και σε στείρες εποχές καταφέρνει να βγαίνει ωφελημένος…
Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ο Μάρκο Μαρκόφσκι συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Μολδαβίας και πλουσιότερη ομάδα της χώρας Σερίφ Τίρασπολ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα καρπωθεί περίπου ένα ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ!
Ο Σέρβος επιθετικός δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη και η πώλησή του τη δεδομένη χρονική στιγμή – αν ολοκληρωθεί – αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη Skoda. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Σερίφ αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Τουρκία για ¨μίνι – προετοιμασία¨ καθώς το πρωτάθλημα Μολδαβίας έχει διακοπή κι έτσι αν ο Σέρβος επιθετικός συμφωνήσει με τη μολδαβική ομάδα θα ταξιδέψει στην πόλη Αντάλια για να ενσωματωθεί με τους νέους του συμπαίκτες.      
SUPER LEAGUE  
20η αγωνιστική – αποτελέσματα
A.E.K. – Πανιώνιος 1-0
Skoda Ξάνθη – Πλατανιάς 2-0
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2
Ο.Φ.Η. – Κέρκυρα 2-0
Βέροια – Πανθρακικός 2-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθ. 2-3
Άρης – Π.Α.Ο.Κ. 2-2
Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (χθες)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 51
2. Αστέρας Τρίπολης 38
3. Π.Α.Ο.Κ. 36
4. Ατρόμητος Αθ. 35
5. Λεβαδειακός 27*
6. ΠΑΣ Γιάννινα 26*
7. Παναθηναϊκός 26
8. Ο.Φ.Η. 26
9. Skoda Ξάνθη 25
10. Πανιώνιος 25
11. Πανθρακικός 22
12. A.E.K. 22
13. Άρης 19
14. Βέροια 19
15. Πλατανιάς 18
16. Κέρκυρα 14
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα.  
Επόμενη (21η) αγωνιστική
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013
17.15: Ατρόμητος Αθ. – Βέροια (Novasports 3)
17.15: Π.Α.Ο.Κ. – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)
19.30: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (Novasports 2)
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013
15.00: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)
17.15: Κέρκυρα – Α.Ε.Κ. (Novasports 1)
17.15: Πανθρακικός – Λεβαδειακός (Novasports 3)
19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη (Novasports 1)
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013
19.30: Πλατανιάς – Άρης (Novasports 1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…