Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στη Skoda Ξάνθη

Αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα στη Skoda Ξάνθη

0
ouzounidis_proponisi-empros

Για το κυριακάτικο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό

Ντιέ: «Αν κάνουμε καλή εμφάνιση μπορούμε να κερδίσουμε»        

Σε καλό κλίμα συνεχίστηκε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση εξάλλου ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους οι Φλίσκας και Πρίττας κι έτσι – εκτός από τους τιμωρημένους Ντιέ και Κομεσίδη – θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για το ματς με τους «ερυθρόλευκους».
Ο τεχνικός της Ξάνθης καταστρώνει τα πλάνα του για τον δύσκολο αγώνα και όπως όλα δείχνουν θα παρατάξει μία 11άδα ανάλογη με αυτή που έφερε τις νίκες στα τελευταία τρία ματς. Έτσι η πιθανότερη σύνθεση για το κυριακάτικο παιχνίδι θα αποτελείται από τους Λοντίγκιν (τέρμα), Παΐτο – Βάλλα – Γούτα – Μπέρτο (ή Μπαξεβανίδη) στην άμυνα, τους Ντάνι – Φλίσκα – Μάνταλο στη μεσαία γραμμή και τους Σμιθ – Μαρίν – Ονουάτσι στην επίθεση.  
Αλλιώς σκέφτεται ο φίλαθλος, αλλιώς ο προπονητής  
Η επιλογή του να εκτίσει ο Σερζ Ντιέ την τιμωρία του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και Λεβαδειακό μπορεί να παραξένεψε πολλούς, σίγουρα όμως η απόφαση πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη. Ο Ιβοριανός μέσος που ¨κουβαλούσε¨ τέσσερις κίτρινες κάρτες από την προηγούμενη ομάδα του (Καβάλα), αντίκρισε άλλες τρεις στα πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Ξάνθης κι έτσι συμπληρώνοντας 7 κίτρινες τιμωρήθηκε αυτόματα με ποινή δύο αγωνιστικών. Η επιλογή που δίνεται στις ομάδες ώστε να επιλέγουν σε ποια από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια θα εκτίσει ο παίκτης, επιτρέπει στις ομάδες να καταστρώνουν τα πλάνα τους ανάλογα με το που θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να έχουν στη διάθεση τους, τους τιμωρημένους παίκτες.
Έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο, αποφάσισε ότι η παρουσία του Ντιέ είναι απαραίτητη στα ματς με Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα εντός (23η και 25η αγωνιστική αντίστοιχα). Παιχνίδια εξίσου δύσκολα και κρίσιμα, αν αναλογιστούμε ότι η Βέροια για το θεσμό του κυπέλλου έφυγε με το «διπλό» από τα Πηγάδια, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας που διεκδικεί (υπό προϋποθέσεις) και η Ξάνθη!
Το ότι επέλεξαν να αφήσουν τον Ντιέ εκτός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δε σημαίνει αυτόματα ότι στην ξανθιώτικη ομάδα θεωρούν το παιχνίδι χαμένο. Αντίθετα μάλιστα περιμένουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που θα έρθουν στην Ξάνθη δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους από Ισπανία και με επιπλέον κούραση από το χθεσινοβραδινό παιχνίδι με τη Λεβάντε για το Europa League.  
«Ο Ντιέ είναι ¨ζωντανός¨»  
Το βραβείο του ομορφότερου γκολ της 21ης αγωνιστικής παρέλαβε χθες ο Σερζ Ντιέ, για το τέρμα που σημείωσε με σουτ – βολίδα έξω από την περιοχή στο προηγούμενο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στις δηλώσεις του μετά τη βράβευση ο Ιβοριανός μέσος της Skoda Ξάνθη δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση μου και το γκολ και θέλω να ευχαριστήσω το Θεό που μου δίνει τη δύναμη να συνεχίζω να παίζω. Πιστεύω ότι ήταν το ομορφότερο γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου όμως το σημαντικό είναι ότι μας έδωσε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω την Ξάνθη γιατί με εμπιστεύθηκε, τον κ. Χρ. Πανόπουλο και τον Γ. Παπαδημητρίου που έκαναν τα πάντα για να έρθω στην ομάδα και θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για το σύλλογο συνέχεια».
Για τον τρόπο του πανηγυρισμού του (πανηγύρισε με ένα ύφος ¨υπεροχής¨ σαν να ήθελε να απαντήσει στους επικριτές του) ο Ντιέ ανέφερε: «Πριν το ματς είχα πει ότι αν σκοράρω θα πανηγυρίσω έτσι. Ήταν για να δείξω στον κόσμο ότι ο Ντιέ είναι ζωντανός, ειδικά για ένα πρόσωπο για το οποίο δεν θέλω να πω το όνομα του…».
Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό ο 35χρονος μέσος τόνισε:
«Κάνουμε καλές εμφανίσεις και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω θα φτάσουμε πολύ ψηλά. Γιατί όχι να βγούμε και στην Ευρώπη!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά αν κάνουμε εμείς μία καλή εμφάνιση μπορούμε να κερδίσουμε. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι τόσο για εμάς όσο και για τον Ολυμπιακό. Εγώ βέβαια δεν θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι όμως εμπιστεύομαι τις δυνατότητες των συμπαικτών μου, έχουμε μία καλή ομάδα και όλα είναι ανοιχτά».  
Ο Παππάς διαιτητής στο Ξάνθη – Ολυμπιακός  
Ο Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών) ορίστηκε διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Αθηναίου ¨ρέφερι¨ θα είναι οι Γρεβένης (1ος – ΕΠΣ Χαλκιδικής) και Γεωργαράκος (2ος – ΕΠΣ Αθηνών), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

SUPER LEAGUE


22η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013
17.15: Κέρκυρα – Πανιώνιος (Novasports 3)
Διαιτητής: Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (Novasports 2)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
19.30: A.E.K. – Π.Α.Ο.Κ. (Novasports 1)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
15.00: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 1)
Διαιτητής: Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)
17.15: Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός (Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
17.15: Βέροια – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
Διαιτητής: Ιωαννίδης (ΕΠΣ Αργολίδας)
19.30: Άρης – Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Διαιτητής: Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
19.30: Ο.Φ.Η. – Πλατανιάς (Novasports 2)
Διαιτητής: Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 54
2. Π.Α.Ο.Κ. 39
3. Αστέρας Τρίπολης 38
4. Ατρόμητος Αθ. 36
5. ΠΑΣ Γιάννινα 30
6. Skoda Ξάνθη 28
7. Λεβαδειακός 28
8. Ο.Φ.Η. 26
9. Παναθηναϊκός 26
10. Πανιώνιος 25
11. Πανθρακικός 25
12. A.E.K. 25
13. Πλατανιάς 21
14. Βέροια 20
15. Άρης 19
16. Κέρκυρα 14

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…