Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μνημόνιο συνεργασίας των Δήμων Ξάνθης – Αβδήρων

Μνημόνιο συνεργασίας των Δήμων Ξάνθης – Αβδήρων

0

Θα υπογραφεί σύντομα οριστικοποιώντας τη διαδημοτική συνεργασία τους για το μεγάλο έργο υδροδότησης των δύο δήμων

Ο δήμος Αβδήρων θα υδροδοτηθεί με αγωγό 600 κυβικών. Θα κατασκευαστεί από την ΔΕΥΑΞ και θα επιβλέπει μηχανικός του Δ. Αβδήρων
 
Μνημόνιο συνεργασίας πρόκειται να υπογράψουν η ΔΕΥΑ Ξάνθης με την ΔΕΥΑ Αβδήρων στο προσεχές διάστημα επισημοποιώντας και οριστικοποιώντας τη διαδημοτική συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου διαδημοτικού έργου ύδρευσης του Δήμου Ξάνθης και Αβδήρων με μεταφορά νερού από την Γαλάνη προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.  
Θα υπογράψουν Μνημόνιο συνεργασίας
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει υπογεγραμμένη προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο ΔΕΥΑ επί εποχής του πρώην δημάρχου Βιστονίδας κ. Ζλάτκου καθώς η προμελέτη του διαδημοτικού έργου σχεδιάζονταν ακόμη επί εποχής του αείμνηστου δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη από την τότε ΤΕΔΚ και ως γνωστόν ολοκληρώθηκε από στην θητεία του δημάρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη. Για το λόγο αυτό θα έχουν συνάντηση εντός των ημερών οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων Στυλιανίδης και Τσολακίδης αντίστοιχα και οι αντίστοιχοι πρόεδροι των ΔΕΥΑ κύριοι Τσέπελης και Σίσκος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος Αβδήρων θα κληθεί να καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 40.000 – 50.000 ευρώ ως συμμετοχή που του αντιστοιχεί στη μελέτη που εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑΞ.  
Το μεγάλο …υδρευτικό
Σ’ ότι αφορά το έργο, ο δήμος Αβδήρων και συγκεκριμένα όλη η παραλιακή του ζώνη και τα χωριά γύρω από την Γενισέα εκτός από τους οικισμούς Σέλερο, Πηγάδια και Σούνιο που έχουν αυτόνομη ύδρευση από γεωτρήσεις, θα υδροδοτηθεί από μια δεξαμενή που θα κατασκευαστεί σε περιοχή δίπλα στο νοσοκομείο και ένα αγωγό των 600 κυβικών νερού που θα παρέχει. Σημειώνεται ότι το έργο θα το κατασκευάσει η ΔΕΥΑΞ όμως θα υπάρχει επίβλεψη μηχανικού του δήμου Αβδήρων στην κατασκευή του έργου που αφορά το δήμο. Υπενθυμίζει ότι υπάρχει ρητή δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο προσεχές διάστημα γι αυτό και επισπεύδονται οι διαδικασίες της διαδημοτικής συνεργασίας των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…