Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ρευματοκλοπές: το νέο «ηλεκτροσόκ» για τη ΔΕΗ

Ρευματοκλοπές: το νέο «ηλεκτροσόκ» για τη ΔΕΗ

0
reumatoklopi-empros

Με διάφορους τρόπους και… τεχνική υποστήριξη πειράζονται τα ρολόγια σε επαγγελματικούς χώρους και οικίες

Επισταμένως παρακολουθείται το θέμα και στην Ξάνθη.    

Μετά τις «τρικυμίες» από το λεγόμενο «χαράτσι» που εντάχθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, μαζί με την εκτίναξη του ποσού των ανεξόφλητων λογαριασμών, τους συνεχείς διακανονισμούς, τις εντάσεις για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και την κοινωνική διάσταση αυτής της νέας πραγματικότητας στη ΔΕΗ, που συνοδεύεται το φετινό χειμώνα και με αύξηση των τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας της μεγαλύτερης κατανάλωσης, η επιχείρηση ηλεκτρισμού έχει να αντιμετωπίζει σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας το φαινόμενο των ρευματοκλοπών. Οι ρευματοκλοπές παρουσιάζουν αύξηση τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας ακριβώς της οικονομικής κρίσης που κάνει επαγγελματίες και πολίτες να μηχανεύονται τρόπους για να γλιτώσουν από κάθε είδους έξοδα, ειδικά όταν πρόκειται για είδη και παροχές πρώτης ανάγκης.
Όπως μάθαμε και στο τοπικό κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει αντικείμενο έρευνας και εξεταζόμενες περιπτώσεις και στην Ξάνθη, αλλά τα αποτελέσματα δεν δημοσιοποιούνται. Πάντως, πανελλαδικά με βάση δηλώσεις στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ στην εφημερίδα «Καθημερινή», εκτιμάται ότι ο τζίρος από τις κλοπές ρεύματος, μόνο στα επαγγελματικά ακίνητα, έχει τετραπλασιαστεί και από 10 εκατομμύρια το 2011 ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012. Μάλιστα, για να γίνει η παραβίαση του ρολογιού, απαιτούνται οι τεχνικές γνώσεις ειδικών και γι’ αυτό τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα, αφού ενδέχεται ηλεκτρολόγοι να προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες συστηματικά και έναντι αμοιβής.
Συνηθέστεροι τρόποι ρευματοκλοπών είναι η πλήρης αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων του μετρητή, τα οποία επιτρέπουν στο ρεύμα να φτάνει στον καταναλωτή χωρίς να καταγράφεται η κατανάλωση, καθώς και η αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή. Αμφότερα βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αντιληπτά από τη ΔΕΗ, εάν δεν υπάρχει καταγγελία.
Ακόμη δυσκολότερος όμως είναι ο εντοπισμός ρευματοκλοπής από άλλο καταναλωτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο καταναλωτής πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να απευθύνεται στο τοπικό κατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ αν διαπιστώσει αυξημένη κατανάλωση στο λογαριασμό του.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…