Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς τους βουλευτές, «γείωσαν» τον Μαράντο

Χωρίς τους βουλευτές, «γείωσαν» τον Μαράντο

0
ergazomenoi_sekap_02_2013-empros

Δεν πήγαν στο ραντεβού με τον ειδικό εκκαθαριστή οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων της ΣΕΚΑΠ επειδή δεν ήρθαν Ζειμπέκ – Κοντός

Στο πλευρό τους μόνο ο Δημήτρης Σαλτούρος. Μύδροι Γαβριηλίδη κατά Ζεϊμπέκ
   
Σε «φιάσκο» κατέληξε ο σχεδιασμός για τη συνάντηση του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ με τον ειδικό εκκαθαριστή κ. Νίκο Μαράντο που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και αποσκοπούσε στην ενημέρωσή τους για την πορεία και τα σχέδια πώλησης της εταιρείας, μιας και ο χρόνος μετρά αντίστροφα γι αυτή.  
Απ’ τους 3 βουλευτές ήρθε μόνο ένας …
Η συνάντηση δεν έγινε και όχι με υπαιτιότητα του κ. Μαράντου αλλά με υπαιτιότητα των ίδιων των εργαζομένων που ακύρωσαν το ραντεβού τελευταία στιγμή, αντιδρώντας μ’ αυτό τον …παράδοξο τρόπο στην άρνηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Χ. Ζεϊμπέκ και Α. Κοντού αντίστοιχα, να τους συνοδεύσουν όπως αρχικά είχαν σχεδιάσει και προσκαλέσει. Στην πρόσκληση των εργαζομένων ανταποκρίθηκε μόνο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος.  
Ο Χ. Ζεϊμπέκ τους «κρέμασε» τελευταία στιγμή
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΣΕΚΑΠ κ. Κώστας Γαβριηλίδης ο κ. Κοντός τους είπε ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί επειδή συγγενικό του πρόσωπο νοσηλεύεται στην Ξάνθη με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο ίδιος πρέπει να παραμείνει στην Ξάνθη, ενώ ο κ. Ζεϊμπέκ ενώ αρχικά δέχτηκε «τους κρέμασε» την τελευταία στιγμή όπως ισχυρίζεται ο κ. Γαβριηλίδης. Συγκεκριμένα όπως μας μετέφερε ο κ. Γαβριηλίδης εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά του κ. Ζεϊμπέκ, όταν του τηλεφώνησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης και ενώ έμειναν με την εντύπωση από επικοινωνία τους την προηγούμενη ημέρα ότι θα παρευρεθεί στη συνάντηση, τον άκουσαν να τους λέει ότι έχει επιτροπές και δεν μπορεί και όταν του είπαν ότι θα περιμένουν αν χρειαστεί και την επόμενη μέρα τους είπε ότι «δεν τον αφήνει το κόμμα του» και ότι « έχουν αποφασίσει να πάνε ως κόμμα να ζητήσουν ενημέρωση από τον κ. Μαράντο». Να σημειώσουμε ότι το «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ζεϊμπέκ για διασταύρωση όμως δεν κατέστη δυνατό. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκο Καλιαμπάκα, ο οποίος όμως δήλωσε άγνοια του θέματος.  
Ξέσπασμα Γαβριηλίδη κατά Ζεϊμπέκ και όχι μόνο
Μετά απ’ αυτό ο κ. Γαβριηλίδης ξέσπασε: «Έρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ στην ΣΕΚΑΠ και μας πουλάνε παραμύθια για το ότι πρέπει να παλέψουμε να κρατηθεί συνεταιριστική η ΣΕΚΑΠ! Όταν όμως τους θέλεις να σε στηρίξουν και να βοηθήσουν δεν έρχονται. Μόνο για τους λαθρομετανάστες τρέχουν …Μόνο ο Δημήτρης Σαλτούρος είναι κοντά μας. Και ο κ. Κοντός που έχει σοβαρή δικαιολογία δεν έστειλε έναν εκπρόσωπό του. Μετά απ’ αυτό δεν θα πάμε ούτε εμείς… Θέλαμε να κάνουμε μια κίνηση μαζί με τους τρεις βουλευτές μας. Δεν θέλουμε να μας πουν ότι πάμε να ξεπουλήσουμε την ΣΕΚΑΠ ! Είναι γνωστό άλλωστε πως σκέφτονται και τι γράφουν μερικοί…»!  
Εν κατακλείδι
Εμφανής η αγανάκτηση του κ. Γαβριηλίδη όμως εμφανής και ο «φόβος» του μήπως «πέσει στο στόμα κάποιων» που θα του χρεώσουν «ξεπούλημα» της ΣΕΚΑΠ. Γιατί άραγε; Αφού ο ίδιος είναι θεσμικός εκπρόσωπος και συνοδευόταν και από άλλα μέλη του σωματείου ενώ όλοι έχουν δικαιολογημένο ενδιαφέρον να μάθουν για την πορεία του διαγωνισμού πώλησης της ΣΕΚΑΠ. Όσον αφορά δε τον κ. Ζεϊμπέκ, η άρνησή του να παρευρεθεί ως βουλευτής του νομού στηρίζοντας ένα καίριο ζήτημα του νομού και όχι ως βουλευτής κάποιου κόμματος, θυμίζει παλαιοκομματικού τύπου αντιλήψεις και πρακτικές.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …