Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φέσι» και πάλι στο ΚΤΕΛ στη μεταφορά μαθητών

«Φέσι» και πάλι στο ΚΤΕΛ στη μεταφορά μαθητών

0
mathites_ktel_002-empros

Απ’ τις 2 Ιανουαρίου τα λεφτά στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» όμως ακόμη ούτε ευρώ στο ταμείο του ΚΤΕΛ λόγω…γραφειοκρατίας!

Προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ότι θα σταματήσει τα μαθητικά δρομολόγια
«Δράμα»τικές περικοπές στα δρομολόγια σ’ όλο το νομό

Σε διαρκή διελκυστίνδα βρίσκεται το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης με την πολιτεία, εξαιτίας της ασυνέπειας που επιδεικνύει στην έγκαιρη καταβολή των χρημάτων για τις μαθητικές μεταφορές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και πάλι να βρεθούν στον «αέρα» και να χαθούν πολλές ώρες διδασκαλίας και πάλι μεσούσης της εκπαιδευτικής χρονιάς. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης προειδοποιεί ότι αν δεν τους καταβληθεί το δεσμευμένο κονδύλι των 411.000 ευρώ που λόγω της γραφειοκρατίας «λιμνάζει» στα εντελλόμενα ενώ έχει μπει στον προϋπολογισμό, το ΚΤΕΛ Ξάνθης «σηκώνει τα χέρια» λόγω αδυναμίας να προμηθευτεί καύσιμα…  
Τα ίδια Παντελάκη μου…
Το …σίριαλ με τις μαθητικές μεταφορές που απασχολεί την τοπική κοινωνία από τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν και διακόπηκαν οι μεταφορές λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο τώρα αφού και πάλι το ΚΤΕΛ είναι αντιμέτωπο με την ασυνέπεια της πολιτείας ενώ κατ’ ουσία τα οφειλόμενα 1.300.000 ευρώ από τις μαθητικές μεταφορές του της σχολικής χρονιάς΄2011 – 2012 παραμένουν οφειλόμενα και τα μόνα χρήματα που τους έχουν καταβληθεί είναι δύο δόσεις για το 2012, 170.000 και 120.000 ευρώ απ’ τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τη συμφωνία με το υπουργείο στις 2 Ιανουαρίου του 2013 έπρεπε να καταβληθούν 411.000 ευρώ και είναι 14 Φεβρουαρίου και το ΚΤΕΛ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ… «Ενώ έχουν μπει στον προϋπολογισμό έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» η γραφειοκρατία έχει κάνει πάλι το «θαύμα» της …Πως ν’ αντέξει μια επιχείρηση όταν εισπράττουμε από το εισιτήριο 13% ΦΠΑ και αποδίδουμε 23%! Όταν έχουν περάσει 1,5 μήνας από τότε που έπρεπε να μας καταβληθούν και ακόμη δεν μας καταβλήθηκαν τα χρήματα που μας οφείλονται ενώ και τα οφειλόμενα του 2011 – 2012 παραμένουν στο 1.300.000 ευρώ. Έχουμε 2 χρόνια απλήρωτους τους μέτοχους ενώ αυτοί έχουν φορολογηθεί για αυτά που τους χρωστάμε. Μεταφέρουμε καθημερινά με 70 λεωφορεία 3.200 μαθητές στο νομό. Λόγω των συγχωνεύσεων των σχολείων έχουν αυξηθεί οι μεταφερόμενοι μαθητές κατά 25%. Είμαστε μια ΑΕ και όσο και αν θέλουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική η πολιτεία η ίδια δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της», τονίζει με αγανάκτηση ο κ. Γεωργιάδης.  
«Δράμα»τικές περικοπές στα δρομολόγια…
Τη δυσμενή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει το ΚΤΕΛ Ξάνθης η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλεται στο «φέσι» από τις μαθητικές διαδρομές, υποδηλώνουν και οι περικοπές δρομολογίων σ’ όλα τα χωριά του νομού τόσο της ορεινής ζώνης(Καρυόφυτο, Ωραίο, Σάτρες κ.λ.π.) όσο και στην πεδινή ζώνη ενώ έχουν κοπεί και 2 δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και προς τη Δράμα που γίνεται ανταπόκριση από το Παρανέστι: «Δεν μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε διαφορετικά…Έχουμε φτάσει στα όρια μας και αν δεν πληρωθούμε σύντομα θα πάω να παραδώσω τις άδειες και θα σταματήσουμε άμεσα τις μεταφορές», διατείνεται ο κ. Γεωργιάδης.
Για το θέμα αυτό είχε συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί μέχρι την Παρασκευή να καταβληθούν τα χρήματα.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …