Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μπλακ άουτ» στο κέντρο της πόλης από βλάβη της ΔΕΗ

«Μπλακ άουτ» στο κέντρο της πόλης από βλάβη της ΔΕΗ

0
DEH_ergasies-empros

Ισχυρό σφάλμα σε υπόγειο υποσταθμό στην οδό Καπνεργατών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας

Έσπασαν μονωτήρες. Η βλάβη αποδίδεται σε φυσικά αίτια φθοράς. Μιάμιση ώρα μετά επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα στο 1/5 της πόλης    

Για μιάμιση περίπου ώρα «πάγωσε» η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο 1/5 της πόλης, εξαιτίας βλάβης που σημειώθηκε στον υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ, στην οδό Καπνεργατών.
Η βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 στο μεσημέρι και «βύθισε» στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της πόλης, από την οδό Καπνεργατών, έως τη Γεωργίου Κονδύλη, τη δυτική είσοδο της πόλης, μέρος της οδού Μ. Καραολή, τη Μιαούλη, την Τσιμισκή, την οδό Ζωαγοράς καταλήγοντας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ.  
Ισχυρή βλάβη στη γραμμή της ΔΕΗ
Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Βασίλης Σαρρής, από τις τέσσερις γραμμές που συνολικά βρίσκονται σε λειτουργία στην Ξάνθη (συν μία εφεδρική), σημειώθηκε μεγάλη βλάβη σε μία από αυτές και γι’ αυτό η διακοπή κάλυψε τόσο μεγάλο σημείο της πόλης. Επρόκειτο για ισχυρό σφάλμα στον υπόγειο υποσταθμό της οδού Καπνεργατών, κοντά στο Αμοιρίδειο, όπου έσπασαν μονωτήρες, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο κ. Σαρρής διευκρίνισε ότι η βλάβη δεν προκλήθηκε από ενδεχόμενη υπερφόρτωση του δικτύου, αλλά από βλάβη σε εξοπλισμό με φυσικά αίτια φθοράς, κάτι που, όπως εκτίμησε συμβαίνει μία φορά στα 2-3 χρόνια. Η αποκατάσταση, όπως συμπλήρωσε, δεν είναι τόσο κοστοβόρα, όσο η στέρηση του ηλεκτρικού ρεύματος από νοικοκυριά και καταστήματα.
Το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ενώ προηγήθηκαν μικρές διακοπές σε άλλα σημεία της πόλης, λόγω των δοκιμών που πραγματοποιούνταν για τον εντοπισμό του ακριβούς σημείου της βλάβης. Συνεργείο έσπευσε άμεσα για την αποκατάσταση του εξοπλισμού που καταστράφηκε.
Σημαντικές ζημιές δεν αναφέρθηκαν από τη διακοπή, αλλά σε γνώμη μας περιήλθαν προβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές, εξαιτίας της απότομης απώλειας της παροχής ρεύματος.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…