Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η παράδοση πάει στο σούπερ – μάρκετ

Η παράδοση πάει στο σούπερ – μάρκετ

0
marinopoylos_proionta_1-empros

Μια Θρακιώτικη γωνιά με τοπικά προϊόντα στο κατάστημα Carrefour Μαρινόπουλος της οδού Τσιμισκή στην Ξάνθη

Μια ευκαιρία που δίνει η εταιρεία στις τοπικές επιχειρήσεις για μια θέση στο ράφι της δωρεάν για ένα χρόνο. Θετική η ανταπόκριση του κόσμου


Άνοιγμα στις τοπικές επιχειρήσεις…επιχειρεί η εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος παρέχοντας την ευκαιρία να καταλάβουν μια θέση στα ράφια της δωρεάν για ένα χρόνο. Στόχος αυτής της προσπάθειας που έχει λάβει διαστάσεις καμπάνιας και εφαρμόζεται στα καταστήματα της εταιρείας όλων των περιφερειών της χώρας είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γεύσης και ποιότητας του κάθε τόπου.  
Μια Θρακιώτικη γωνιά στο Μαρινόπουλο της Τσιμισκή
Στο κατάστημα της Carrefour Μαρινόπουλος της οδού Τσιμισκή στην Ξάνθη αυτό που εξ’ αρχής τραβά το βλέμμα και την προσοχή των πελατών είναι μια παραδοσιακή γωνιά που έχει στηθεί σε περίοπτο σημείο του καταστήματος με έντονο άρωμα …παράδοσης. Πρόκειται για μια αναπαράσταση μια άλλης μακρινής εποχής όπου όλα ήταν καθαρά, υγιεινά και χειροποίητα. Ένα στημένο σπίτι με στρωσίδια βελέντζες και κεντητά και χρηστικά αντικείμενα. Μια ντορβάνα που παλιά χτυπούσαν το γάλα και έβγαζαν βούτυρο, ένα μπακίρι που έβραζαν το γάλα για να το κάνουν γιαούρτι και τυρί, γκιούμια που μετέφεραν το γάλα και ένα σοφρά με μύρια καλούδια…όλα τοπικά. Γάλα, τυρί και γιαούρτι από την ξανθιώτικη εταιρεία Ροδόπη, και την Εβρίτικη Ευρωφάρμα…Συνειρμικά λοιπόν συνδέεται η παράδοση με τα προϊόντα αυτά και περνά το μήνυμα της επιστροφής στην παράδοση της γεύσης και της ποιότητας Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά σκεύη και στολές από το Μουσείο Λαογραφίας του Λυκείου Ελληνίδων όπως επίσης και οι φορεσιές που χρησιμοποιήθηκαν και είναι μια γυναικεία φορεσιά από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας και μια ανδρική φορεσιά γαλαζοβράκη της Δυτικής Θράκης.
«Το Λύκειο Ελληνίδων είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής παραγωγής και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας. Γι αυτό είμαστε αρωγοί και αυτής της προσπάθειας της εταιρείας Carrefour Μαρινόπουλος» επισημαίνει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Ευτέρπη Στάντζιου.  
Στο ράφι ούζο, μπύρα και κρασί όλα από …Θράκης γη
Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής του καταστήματος της Carrefour Μαρινόπουλος της οδού Τσιμισκή κ. Αδαμίδης Σωτήρης η εταιρεία ξεκίνησε μια καμπάνια προώθησης των ελληνικών προϊόντων και σ’ αυτά τα πλαίσια επιχειρείται η προβολή και η ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Κερδισμένοι βγαίνουν οι τοπικές επιχειρήσεις που έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν μια θέση στο ράφι της εταιρείας για ένα χρόνο χωρίς επιβάρυνση αλλά και οι πελάτες οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα της γης τους με την κάρτα της Carrefour Μαρινόπουλος και με έκπτωση 20%.: «Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα του τόπου του και ανταποκρίνεται πολύ θετικά. Μας ζητάνε να έχουμε προϊόντα τοπικά στα ράφια μας και τα αγοράζει», σημειώνει ο κ. Αδαμίδης. Στο ράφι δίπλα απ’ την παραδοσιακή γωνιά θα βρείτε κρασιά Βουρβουκέλη , ούζο 7 Κομοτηνής, μπύρα Βεργίνα, διάφορα είδη ξηρών καρπών της ξανθιώτικης εταιρείας «Σπάρταλη» και χυμούς.
Να σημειώσουμε ότι αυτή η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας που κάνει η εταιρεία στην περιφέρειά μας με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…