Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δρόμος και ο πεζόδρομος στην Λ. Πύργου παρά τις ενστάσεις

Δρόμος και ο πεζόδρομος στην Λ. Πύργου παρά τις ενστάσεις

0
epitop_pz_01_2013i-empros

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την νέα της σύνθεση και πρόεδρο τον δήμαρχο

Ομόφωνα εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο Ηλίας Βασιλούδης. Καλή αρχή με ερωτήσεις από την αντιπολίτευση

Ο Ηλίας Βασιλούδης είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά με την νέα της σύνθεση προεδρεύοντος του δημάρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου το μεσημέρι. Ο κ. Βασιλούδης ήταν προτεινόμενος από την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της οποίας είναι αιρετό μέλος και εκλέχθηκε ομόφωνα με φανερή ψηφοφορία απ’ όλα τα μέλη της Επιτροπής. Νέα μέλη της Επιτροπής είναι οι κύριοι: Ηλιάδης, Βασιλούδης, Θεοδωρίδης και Φωτιάδης.  
Καλή αρχή με ερωτήσεις από την αντιπολίτευση
Ξεκίνησε δυναμικά τη θητεία του ο κ. Βασιλούδης και λίγο μετά την ανάδειξή του στη θέση του αντιπροέδρου έθεσε ερώτημα εκτός ημερησίας απευθυνόμενος στο δήμαρχο. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλούδη ανέφερε ότι μια τάξη Γυμνασίου της Ξάνθης είχε προγραμματίσει εκδρομή στο Λειβαδίτη με διανυκτέρευση το περασμένο Σάββατο. Όμως το χιόνι έκλεισε το δρόμο και το εκχιονιστικό του δήμου τον άνοιξε μετά τις 12 το μεσημέρι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρώσουν τη εκδρομή τους, γεγονός που δυσαρέστησε τα παιδιά αλλά και όσους επαγγελματίες θα επωφελούνταν από την εκδρομή τους. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο δήμος έχει μόνο ένα εκχιονιστικό και μ’ αυτό καλύπτει όλη την περιοχή του επαρχιακού δικτύου που έχει στην αρμοδιότητά του και το γεγονός ότι ο δρόμος άνοιξε στις 12 το μεσημέρι είναι ένδειξη συνεπούς λειτουργίας ενώ όπως είπε ο ίδιος επεχείρησε να μεταβεί την ίδια μέρα στις Θέρμες και ο δρόμος ήταν κλειστός που είναι και εθνικό δίκτυο. Στη συνέχεια ο κ. Ανταμπούφης επανέφερε υπό την μορφήν ερωτήματος (όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος δεν μπορούν εκ του κανονισμού των Επιτροπών θέσουν εκτός ημερησίας θέματα παρά μόνο ερωτήσεις), το ζήτημα που είχε θίξει στην προηγουμένη συνεδρίαση της Επιτροπής που αφορούσε την τοποθέτηση γλυπτού τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά σε χώρο του Καβακίου στην Π. Πόλης. Ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιες προϋποθέσεις δόθηκε ο χώρος και αν κάθε πολίτη μπορεί με τον ίδιο τρόπο να έχει ένα διαθέσιμο χώρο μέσα στην πόλη που θα καταθέσει την αισθητική του άποψη. Ο κ. δήμαρχος πιάνοντας το υπονοούμενο του κ. Ανταμπούφη για το Δίκτυο Λόγου και Πράξης τόνισε με έμφαση: «Αυτούς πρέπει τους λέμε ευχαριστώ για το έργο που παράγουν στην πόλη δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε με τη στάση μας. Ακολούθως ο κ. Κολλάρος που συμμετέχει ως παρατηρητής στην Επιτροπή έθιξε το ζήτημα των προστίμων που προβλέπει ο νέος νόμος για τις παραβάσεις χώρου των καταστημάτων επισημαίνοντας ότι είναι υπέρογκα και ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να τα πληρώσουν και κινδυνεύουν να κλείσουν. Ο δήμαρχος συμφώνησε λέγοντας όμως ότι ο νόμος για την αυθαίρετη κατάληψη χώρου ορίζει διπλάσια και τριπλάσια πρόστιμα όμως είναι εξοντωτικό για τους επαγγελματίες αλλά ότι ο δήμος δεν μπορεί να μην τον τηρεί.  
Ο δρόμος και ο πεζόδρομος στην Λευκού Πύργου
Το κύριο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την περιοχή του Λευκού Πύργου και συγκεκριμένα την εκδίκαση των ενστάσεων που αφορούν στην σημειακή τροποποίηση της Πολεοδομικής μελέτης. Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας κ. Νίκος Νικολόπουλος αυτή η τροποποίηση ήταν αναγκαία επειδή ο δήμος πρέπει να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση 4000/2008 του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε ένας εκ των ιδιοκτητών και δικαιώθηκε. Αυτές οι τροποποιήσεις επηρεάζουν κάποιες ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα 4 ιδιοκτητών οι οποίοι και υπέβαλλαν ενστάσεις ως προς τον σχεδιασμό και το πλάτος του δρόμου και του πεζόδρομου για τον οποίο θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητος και ότι τους αφαιρεί μέρος της ιδιοκτησία τους. Στην συζήτηση που διήρκησε μια ώρα συμμετείχε και ιδιόκτητης. Τελικά αφού συζητήθηκαν μια προς μια οι ενστάσεις και δόθηκαν διευκρινήσεις από την υπηρεσία το σώμα έκανε δεκτή την εισήγηση της υπηρεσίας για το δρόμο που θα έχει μήκος 8 μέτρων ενώ αποφάσισε και τη διατήρηση ενός πεζόδρομου προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς έκρινε ότι είναι απαραίτητος για την επικοινωνία των κατοίκων
Με τον ίδιο τρόπο έκανε ομόφωνα δεκτό και την τροποποίηση ρυμοτομικού στον οικισμό Άνω Καρυόφυτο που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας της Π.Ε. Ξάνθης κ. Κολιός να δοθεί δηλαδή σε δημότη από παράπλευρο οικόπεδο 14 μέτρα πρόσοψη όσο απαιτείται δηλαδή για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.  
Επαναγορήγηση αδείας στο cafe Social – Παράταση παραχώρησης της πλατείας στον Κυνηγετικό σύλλογο μέχρι τέλος Φλεβάρη
Ομόφωνα επίσης αποφάσισε την επαναχορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του cafe Social που είχε ανακληθεί προσωρινά. Η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν θετική καθώς έκρινε συμμόρφωση του καταστήματος στις υποδείξεις της ενώ είχε και την έγκριση του Υγειονομικού. Η ομόφωνη απόφαση είναι σύμφωνη με την εισήγηση της υπηρεσίας που ανέφερε ότι το κατάστημα συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της και έχει εξασφαλίσει την έγκριση του Υγειονομικού της ΠΕ Ξάνθης.
Το τελευταίο θέμα αφορούσε στην λήψη απόφασης νέας παράτασης της παραχώρησης της κεντρικής πλατείας στο Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, θέμα για το οποίο ο δήμαρχος δήλωσε αρνητικός καθώς όπως είπε ο σύλλογος κάνει χρήση του χώρου πολύ καιρό. Υπενθυμίζεται ότι έχει τοποθετήσει εκεί ένα αυτοκίνητο το οποίο κληρώνει και πουλά λαχεία για την κλήρωση. Τελικά το σώμα πήρε απόφαση να δοθεί παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που αρχίζουν οι ΘΛΕ  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στον Έβρο

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FS…