Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Αθωώθηκε η Σ. Καραγιαννίδου στη διαμάχη με τον Α. Χατζόπουλο

Αθωώθηκε η Σ. Καραγιαννίδου στη διαμάχη με τον Α. Χατζόπουλο

0
dikasthria_1-empros

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης έκρινε για τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και παράβασης καθήκοντος

Δέκα συνολικά οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Δεν δέχθηκε συμβιβαστική λύση η πολιτική αγωγή      

Μετά την τέταρτη αναβολή, εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, υπόθεση που πήγαινε πίσω στο 2008 και αφορούσε τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Καραγιαννίδου, ως προέδρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του δήμου Ξάνθης και το Θεόδωρο Μανώλη, πρώην εργαζομένου του νομικού προσώπου. Οι κατηγορίες που βάρυναν τα δύο πρόσωπα ήταν συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση καθήκοντος με τη διαβάθμιση της φυσικής και ηθικής αυτουργίας.
Η Σοφία Καραγιαννίδου παραστάθηκε δια του δικηγόρου της Θανάση Ξυνίδη, που μαζί με την Έλενα Χατζηλιάδου ανέλαβαν την υπεράσπισή της. Ο κ. Μανώλης παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το Δημήτρη Μαυρομάτη.
Μετά από διαδικασία που διήρκησε περίπου έξι ώρες, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους από τη διαδικασία, συμφωνώντας με την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως.  
Δήμαρχος και Παπασταματίου στους μάρτυρες υπεράσπισης
Η υπόθεση αφορούσε διαμάχη με τον διευθυντή του δημοτικού ωδείου Ανέστη Χατζόπουλο, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο αίτηση Πολιτικής Αγωγής, με συνήγορο τον αδερφό του. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν συνολικά 10 μάρτυρες και γι’ αυτό το δικαστήριο ασχολήθηκε με την υπόθεση για πάνω από τέσσερις ώρες. Μάρτυρες ήταν οι εργαζόμενοι του νομικού προσώπου: Τζάφου, Καρολίδου, Σιούτα και Πανδακλάκη, ενώ από την υπεράσπιση κλήθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπασταματίου, ως αντιπρόεδρος της τότε σύνθεσης του ΔΣ, η Ελένη Ευφραιμίδου ως μέλος του ΔΣ και ο κ. Μεταξάς. Ακόμη, ως μάρτυρες κατέθεσαν οι κ. Λαζαρίδης και Μηλούσης.  
Στο «κενό» η πρόθεση Καραγιαννίδου για συμβιβαστική λύση
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Θανάσης Ξυνίδης τόνισε στην πολιτική Αγωγή ότι από την πλευρά της κ. Καραγιαννίδου δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση δυσφήμισης και ότι η όποια αναφορά έγινε στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την ορθή λειτουργία της Στέγης. Προσπάθεια να δει τα περιθώρια συμβιβαστικής λύσης έκανε η Εισαγγελέας, ωστόσο από την πλευρά του κ. Χατζόπουλου δηλώθηκε σαφώς ότι επιθυμεί την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ γνωστοποιήθηκε και ότι έχει ασκηθεί και αγωγή για την ίδια υπόθεση.  
Η στάση της Σ. Καραγιαννίδου και η απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή ενόχλησαν τον Α. Χατζόπουλο
Σχετικά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ο κ. Χατζόπουλος εξήγησε ότι ενοχλήθηκε από κατηγορίες της κ. Καραγιαννίδου, που χρέωνε στον ίδιο τη μείωση των μαθητών του ωδείου, εκείνη τη σχολική χρονιά και του απέδιδε ανεπάρκεια στη λειτουργία του ως διευθυντή, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο πολικός ενάγων. Ακόμη, διαμαρτυρήθηκε για παρεμβάσεις στο έργο του εντός του ωδείου και την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του κ. Μανώλη με την προτροπή της τότε προέδρου του κέντρου. Ακόμη, όσον αφορά στην κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, θεώρησε παράτυπη την απομάκρυνσή του από τη θέση του διευθυντή, ενώ, όπως είπε, πληρούσε όλα τα τυπικά προσόντα και δε συνέτρεχε λόγος αντικατάστασης.
Από την πλευρά τους οι μάρτυρες υπεράσπισης σημείωσαν ότι η κ. Καραγιαννίδου έδρασε στο πλαίσιο των καθηκόντων της και με μόνη μέριμνα την καλύτερη δυνατή λειτουργία όλων των τμημάτων και αρμοδιοτήτων της Στέγης Γραμμάτων.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…