Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανατροπή λεωφορείου στην Πεζούλα

Ανατροπή λεωφορείου στην Πεζούλα

0
leoforeio_ktel_02_2013-empros

Επέστρεφε στην Ξάνθη από μαθητικό δρομολόγιο χωρίς επιβάτες. Δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Έχασε τον έλεγχο του οχήματος λίγο μετά τη στροφή λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Υπάρχει πρόβλημα σ’ αυτό το σημείο και πρέπει να παρθούν μέτρα

«Το’ χει η μέρα τους» φαίνεται στο ΚΤΕΛ Ξάνθης καθώς είναι η δεύτερη χρονιά την ίδια μέρα 14 Φεβρουαρίου που λεωφορεία του εμπλέκονται σε ατυχήματα ευτυχώς όμως χωρίς θύματα!  
Ανατροπή λεωφορείου στην Πεζούλα
Ήταν λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το μαθητικό δρομολόγιο μεταφέροντας μαθητές στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων, επέστρεφε χωρίς κανένα επιβάτη στην Ξάνθη, όταν μετά την στροφή της Πεζούλας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, έφυγε από το δρόμο και ανατράπηκε σε παρακείμενο χωράφι. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε όμως μεταφέρθηκε προληπτικά στον Κέντρο Υγείας Αβδήρων. Στο τόπο του ατυχήματος έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης ο οποίος εξέτασε επί τόπου το σημείο του δρόμου, συνομίλησε με τον οδηγό και τους κατοίκους και προέβη σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προσέλθει γερανοφόρο όχημα από Καβάλα για να ανασηκώνει το λεωφορείο.  
Προσοχή! Δρόμος ολισθηρός και επικίνδυνος! Πάρτε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα!
Στην ολισθηρότητα και στην επικινδυνότητα του σημείου αυτού της νομαρχιακής οδού Ξάνθης – Αβδήρων απέδωσε το ατύχημα ο κ. Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα είπε στο «Ε»: ο δόμος είναι πάρα πολύ ολισθηρός και σε μερικά σημεία θέλει επιδιόρθωση οπωσδήποτε. Μίλησα με τους κατοίκους, οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι… έχουν εμπλακεί πολλοί σε ατυχήματα σ’ αυτό το σημείο …θέλει πολλή προσοχή! Το λεωφορείο γλίστρησε από πάνω από τη στροφή. Ο οδηγός δεν μπόρεσε να το κρατήσει γιατί ήταν φύσει αδύνατο σ’ αυτό το οδόστρωμα να κρατήσει τόσο μεγάλο όγκο με αποτέλεσμα ν’ ανατραπεί. Μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αβδήρων καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Καραλίδη καθώς η συντήρηση του δρόμου είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Ξάνθης και κατέθεσε την άποψη ότι πρέπει άμεσα να παρθούν αντιολισθητικά μέτρα στο σημείο αυτό του δρόμου «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Καραλίδης έδωσε εντολή στις Τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης να εξετάσουν το σημείο αυτό και να εισηγηθούν μέτρα αντιμετώπισης της ολισθηρότητας που επιδεινώνεται από την μεταφορά χώματος από τα τρακτέρ ή γεωργικά μηχανήματα, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα.  
Και πέρσι την ίδια μέρα ατύχημα στην Ν. Κεσσάνη
«Σα να μη τους θέλει» η μέρα των Ερωτευμένων αρχίζουν και σκέπτονται αστειευόμενοι στο ΚΤΕΛ Ξάνθης αφού και πέρσι την ίδια μέρα είχαν ατύχημα στη διασταύρωση της Ν. Κεσσάνης. Λεωφορείο συγκρούστηκε με νταλίκα ευτυχώς και πάλι χωρίς θύματα,. Η αιτία που προκάλεσε το ατύχημα ήταν ο παγετός καθώς είχε βρέξει την προηγούμενη μέρα και ο δρόμος από την χαμηλή θερμοκρασία είχε παγώσει και ήταν ολισθηρός. Να σημειώσουμε ότι το ΚΤΕΛ Ξάνθης εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια δεν έχει εμπλακεί σε κανένα σοβαρό θανατηφόρο ατύχημα και θεωρείται ότι έχει εκτός από τα πιο σύγχρονα, ασφαλή λεωφορεία αλλά και από τους πιο έμπειρους οδηγούς.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…