Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άλλοι φταίνε άλλοι πληρώνουν…

Άλλοι φταίνε άλλοι πληρώνουν…

0
oga_001-empros

65 συνταξιούχοι ου ΟΓΑ στο δήμο Αβδήρων δεν πήραν τη σύνταξη του Ιανουαρίου παρότι κατέθεσαν αίτηση απογραφής

Όμως κάποιοι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ Ξάνθης δεν πέρασαν τα στοιχεία τους στο σύστημα του ΟΓΑ …

Την πλημμελή άσκηση καθηκόντων υπάλληλων των ΕΛΤΑ Ξάνθης είτε λόγω λάθους είτε λόγω απροσεξίας, είτε εκ παραδρομής… πληρώνουν περίπου 65 συνταξιούχοι του ΟΓΑ του δήμου Αβδήρων που δεν τους καταβλήθηκε η σύνταξη του Ιανουαρίου επειδή στο σύστημα του ΟΓΑ δεν έχει γίνει από τα ΕΛΤΑ η καταχώρηση των στοιχείων τους και κατά συνέπεια δεν φαίνονται απογραφέντες ενώ – όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι και ο ανταποκριτής ΟΓΑ στη Γενισέα – έχουν απογραφεί εμπρόθεσμα υποβάλλοντας παράλληλα όλα τα δικαιολογητικά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Γενισέα.  
Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους…
Το «Ε» διερεύνησε το θέμα μετά την καταγγελία συνταξιούχων και διαπίστωσε ότι στα ΕΛΤΑ της Γενισέας όπως διαβεβαιώνει ο εκεί υπάλληλος κατατέθηκαν οι αιτήσεις χειρόγραφα καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης. Απ’ εκεί μεταφέρθηκαν στα ΕΛΤΑ της Ξάνθης τα οποία έχουν επιφορτιστεί με την καταχώρηση των στοιχείων των απογραφέντων συνταξιούχων του ΟΓΑ στο σύστημα του ΟΓΑ. Όμως όπως φάνηκε δεν καταχωρήθηκαν τα στοιχεία όλων των συνταξιούχων καθώς κάποιες αιτήσεις…παράπεσαν!
Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στα κεντρικά του ΟΓΑ από τον ανταποκριτή του Δ. Αβδήρων και επειδή έχει σημειωθεί και σ’ άλλες περιοχές της χώρας ο ΟΓΑ σε ανακοίνωσή του το αναγνωρίζει και επισημαίνει: Ο ΟΓΑ λυπάται για την ταλαιπωρία των συνταξιούχων του και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος», ενώ συστήνει στους συνταξιούχους που δεν έχουν καταγραφεί έως σήμερα θα πρέπει να καταγραφούν άμεσα στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην ενημερωτική επιστολή που τους έχει σταλεί.  
Γίνεται προσπάθεια από τα ΕΛΤΑ να καταβληθούν οι συντάξεις…
Όπως πληροφορηθήκαμε ο ΕΛΤΑ εμμέσως αναγνωρίζει την υπαιτιότητά του στην συγκεκριμένη περίπτωση και είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια να καλύψει τους συνταξιούχους, καταβάλλοντας από τα ταμεία του με προσωπικές επιταγές τις συντάξεις τους έως ότου εξομαλυνθεί το θέμα της απογραφής τους και συνεχίζουν να καταβάλλονται κανονικά οι συντάξεις τους από τον ΟΓΑ. Αυτά τα χρήματα που θα καταβάλλει θα τα παρακρατήσει μετέπειτα από τον ΟΓΑ. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική διευκόλυνση για τους συνταξιούχους καθώς οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και αυτή η σύνταξη είναι το μόνο τους έσοδο και οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι θέμα επιβίωσης γι αυτούς. Αυτό το μήνα που δεν τους καταβλήθηκε επειδή κάποιοι στα ΕΛΤΑ δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, δεν είχαν να πάρουν τα φάρμακά τους και ν’ αγοράσουν τρόφιμα ή να πληρώσουν τη θέρμανσή τους.  
Αυτοί που φταίνε πρέπει να πληρώσουν…
Κι αυτή είναι μια παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και από τον ΟΓΑ αλλά και απ’ τα ΕΛΤΑ που πρέπει να επιρρίψουν ευθύνες εκεί που πρέπει και όχι κάποιοι να την βγάζουν στον αφρό ενώ κάποιοι άλλοι να στερούνται τα απαραίτητα λόγω δικού τους λάθους!  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…