Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άλλη μία επιδρομή της βροχής στην Ξάνθη

Άλλη μία επιδρομή της βροχής στην Ξάνθη

0
vroxi xanthi 26 02 2013-empros
Γέμισαν οι δρόμοι με νερό. Γλιτώσαμε τις πλημμύρες
 
Ανησυχούν για την έκταση των ζημιών οι καλλιεργητές των σιτηρών
 
Καταρρακτώδης ήταν η χθεσινή βροχή που έρχεται να προστεθεί σε έναν ήπιο, αλλά πολύ βροχερό χειμώνα για την Ξάνθη. Οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες σε όλο το νομό από το πρωί και εκτονώθηκαν μετά το μεσημέρι. Οι δρόμοι γέμισαν με βροχή, σχηματίζοντας λίμνες σε δρόμους της πόλης και δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία πεζών και δικύκλων. Για άλλη μια φορά επανήλθε το πρόβλημα με τις λακκούβες στο οδόστρωμα, αφού η βροχή παρέσυρε το αμμοχάλικο, αφήνοντας ξανά τις τρύπες ανοιχτές. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν να διηγηθούν «περιπέτειες» με αυτοκίνητα που τους «έλουσαν» κυριολεκτικά με το νερά που βρισκόταν στο δρόμο, μιας και δεν τήρησαν όλοι οι οδηγοί τη δέουσα προσοχή. Οι ιθύνοντες έκαναν έκκληση για επισταμένη προσοχή κατά την κυκλοφορία στους δρόμους για πεζούς και οδηγούς.
Ησυχία στην Πολιτική Προστασία
Παρόλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, κατά την κυκλοφορία στην πόλη και σημαντικό είναι ότι αποφεύχθηκε το μποτιλιάρισμα, πράγμα σύνηθες στις περιπτώσεις βροχερών ημερών, ενώ καταλυτικά συντέλεσε και το γεγονός ότι τα φρεάτια είχαν καθαριστεί και έτσι δεν παρατηρήθηκε «φρακάρισμα» από τα παρασυρόμενα σκουπίδια. Τροχαία και πυροσβεστική δεν κλήθηκαν να παρέμβουν, ενώ ησυχία επικράτησε και στο υπολιμεναρχείο Λάγος, καθώς δεν σημειώθηκαν αυξημένα μποφόρ. Σε επιφυλακή ήταν η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ξάνθης, καθώς και ο Παναγιώτης Ταρενίδης, υπεύθυνος για τον ίδιο τομέα στην περιοχή του δήμου. Η ανησυχία επικεντρώθηκε σε ενδεχόμενες κατολισθήσεις το απόγευμα στο ορεινό τμήμα του νομού, λόγω της ποσότητας του νερού, ωστόσο, όπως επεσήμαναν, τα σοβαρά προβλήματα αποφεύχθηκαν επειδή οι δυνατές βροχοπτώσεις δεν είχαν διάρκεια.
Ερευνούν το μέγεθος των ζημιών στις καλλιέργειες
Σήμερα αναμένεται να έχει εικόνα για το μέγεθος των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του νομού, ο Κώστας Δαλάτσης, πρόεδρος της ένωσης γεωργών «η ενότητα» του δήμου Τοπείρου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ήδη είχαν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα στα σιτηρά, που είχαν κιτρινίσει σε κάποιες καλλιέργειες από τις προηγούμενες βροχές, γι’ αυτό και υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες από τη νέα βροχερή μέρα στην ύπαιθρο. «Για κάποιες καλλιέργειες εκτιμώ ότι αυτή η βροχή ήταν η χαριστική βολή», ανέφερε ο κ. Δαλάτσης, αναφερόμενος σε χωράφια που βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και πληγήκαν περισσότερο. Ωστόσο, όπως σημείωναν γεωργοί, κρίσιμες για τις καλλιέργειες είναι και οι καιρικές συνθήκες, αφού ενδεχόμενη παγωνιά μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερες καταστροφές.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…