Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Όλο το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2013

Όλο το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2013

0
karnavali2013

Από 2 έως 18 Μαρτίου φέτος  
«Κι όμως κερδίζουμε στον έρωτα», είναι το σύνθημα των φετινών θρακικών λαογραφικών εορτών, οι οποίες θα λάβουν χώρα από 2 έως τις 18 Μαρτίου 2013 και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Το πρόγραμμα των φετινών γιορτών έχει ως εξής:  
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Θεατρική Παράσταση. Σύλλογος Κυπρίων και Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων, «Που τα προξένια ως το γάμο, στο νησί της Αφροδίτης»  
Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.30 Συναυλία «Φωνές του Κόσμου»
Από το Αζερμπαϊτζάν ως την Ξάνθη – Tunzale Agayeva. Η συναυλία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Χορωδία «Αρίων». Η χορωδία Αρίων θα εκτελέσει ένα πρόγραμμα ποιοτικών τραγουδιών και με μέρη σολιστικά.  
Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.30 Συναυλία Μπάμπης Κούκος και Φα Δίεση  
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
19.30 Χορωδία Σταυρούπολης – Χορωδία Γρηγόρης Λεοντιάδης του ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης  
Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2013 – Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης»
20.30 Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων. Συναυλία «Νόστος»  
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων παρουσιάζουν την αξιόλογη δουλειά τους σε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη φρεσκάδα και ζωντάνια. Αξίζει να χειροκροτήσουμε τους μελλοντικούς συνεχιστές της παράδοσης, το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας.  
Σαββάτο 9 Μαρτίου 2013 – Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
12.00 Παρέλαση Λαογραφίας. «Τώρα που στήσαν το χορό»
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
19.30 Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης
«Σκιαγραφώντας την παράδοση». Γενική Είσοδος: 3€  
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
19:00 Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης. Ελάτε ας παρακάθουμες. Γενική Είσοδος: 3€  
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Παραδοσιακή βραδιά. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.  
Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.00 Παραδοσιακή βραδιά. Η δεύτερη βραδιά των Λαογραφικών Συλλόγων οι οποίοι μας παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους χορεύοντας και τραγουδώντας.  
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.30 Συναυλία ENCARDIA
Ρυθμοί για «πέτρες … που χορεύουν». Το απαράμιλλο συγκρότημα των Encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελεί την εποχή αυτή ένα από πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα αλλά και διεθνώς Ελληνικά σχήματα από το χώρο της world μουσικής.  
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.30 Συναυλία 48 ΩΡΕΣ. Η μπάντα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2003 όταν τους ζητήθηκε μέσα σε 2 ημέρες (48 ώρες) να φτιάξουν και να παίξουν ένα live dance πρόγραμμα. Το τρικ έπιασε και οι 48 Ώρες στέριωσαν και χάρισαν στους φίλους τους πολλά 48ωρα με φουλ μουσική και ρυθμό.  
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20.30 Παράσταση «UP Όλα». Εύη Σιαμαντά – Στάθης Παχίδης – Αστέρης Πελτέκης. Μια παράσταση διαφορετική από τις συνηθισμένες, που επιχειρεί να δέσει μεταξύ τους τη μουσική και το θέατρο, με σκοπό το άφθονο γέλιο, και να προκαλέσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού  
Σαββάτο 16 Μαρτίου 2013 – Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
13.30 Συναυλία KOZA MOSTRA και Αγάθωνας. Οι KOZA MOSTRA με μόλις ένα χρόνο ενεργού δράσης έχουν ξεσηκώσει το κοινό σε όλη την Ελλάδα. Με περισσότερους από 25 σταθμούς στην καλοκαιρινή περιοδεία και με έναν στην Γαλλία στο φεστιβάλ «La Kumpania» οι KOZA MOSTRA αποτελούν αναμφισβήτητα μια από τις μουσικές εκπλήξεις της χρονιάς! Η συνεργασία μας με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη. Στο άκουσμα του ονόματος του Αγάθωνα Ιακωβίδη ο λογικός συνειρμός μάς οδηγεί στο ρεμπέτικο τραγούδι. Πολύ λογική σκέψη αν αναλογιστεί κανείς την συνέπεια και την τεράστια πορεία του στις μελωδίες που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και που έμελε να γίνουν η σφραγίδα της νεότερης ελληνικής μουσικής, κατά τον Μάνο Χατζιδάκι.  
19.30 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση
Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την οδό 28ης Οκτωβρίου, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι. Μουσική επένδυση από τον Μπάμπη Δαργανάκη Ένα project που κινείται σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς.  
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 – Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)
13.30 «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ»
Κορυφαία στιγμή των Εορτών είναι η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο.
Μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου θα περάσει από την Κεντρική Πλατεία, και θα καταλήξει στο χώρο του γηπέδου του ΑΟ Ξάνθης όπου βρίσκονται τα στέκια των Συλλόγων. Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Μουσική από τον DJ Joe Vida, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί, χορός. Την Καρναβαλική Παρέλαση θα παρουσιάσει ο Χρήστος Νέζος.  
Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου
Με το Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο του «Τζάρου» σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2013.  
Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου
Το κέφι μετακομίζει τη Δευτέρα στα χωριά του νομού με πολλές καθαροδευτεριάτικες εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη, Κομνηνά, Λεύκη, Πολύσιτο κ.α. Με νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και παραδοσιακά γλέντια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Βυζαντινού Φρουρίου” αναβιώνουν τα χελιδονίσματα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 09:30, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής θ…