Σχόλια 16-02-2013

0

Όσκαρ Πιστόλιους
Θωμάς Βουγιουκλής    

Ο αγωγός TAP  


Βιάστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος να θριαμβολογήσει για τον αγωγό TAP. Μάλιστα μίλησε και για 2000 θέσεις εργασίας, για πολλά χρήματα, για οφέλη στη χώρα και άλλα αισιόδοξα.
Θα θέλαμε πολύ να είναι έτσι. Αλίμονο, ποιος δεν θα το’ θελε αυτό. Όμως προσοχή. Διότι η βιασύνη δεν ωφελεί. Διότι το ίδιο είχε γίνει, αν θυμάστε και με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Ο οποίος τελικά δεν έγινε!
Γι’ αυτό, όχι λόγια μεγάλα και βιασύνες. Ας ξεκινήσει πρώτα το έργο, ας ολοκληρωθεί, και τότε τα χειροκροτήματα για την επιτυχία.
Έχουμε πικρή πείρα από μεγάλα λόγια και μικρά ή καθόλου έργα στην περιοχή μας.
«Ε»    

Θα συγκινηθούν  


Χρόνια τώρα οι κάτοικοι των χωριών Αβδήρων, Μάνδρας, Πεζούλας, Μυρωδάτου, αλλά και όσων επισκεπτών διέρχονται από το ολισθηρό σημείο που εξετράπη το λεωφορείο του ΚΤΕΛ προχθές, ζητούσαν το αυτονόητο: Ν’ αλλάξει το τμήμα του ασφαλτοτάπητα για 100-200 μέτρα που είναι επικίνδυνο. Κι αν δεν γίνεται αυτό, ζητούσαν να το κάνουν σαγρέ για να μην γλιστράει.
Νομαρχία και λοιποί αρμόδιοι (που αποδείχθηκαν ανίκανοι να κατανοήσουν τα πλέον απλά πράγματα) αδιαφόρησαν. Βέβαια εκτροπές αυτοκινήτων έγιναν πολλές, με υλικές ζημιές κι ελαφρύς τραυματισμούς. Ευτυχώς χωρίς θύματα. Γιατί θα έφεραν βάρος στη συνείδησή τους για την αδιαφορία τους να υπάρξουν και νεκροί…
Ας ελπίσουμε τώρα να συγκινηθούν και κάτι να κάνουν…
« Ε»    

Αισιοδοξία  


Ότι και να κάνει ο Φλεβάρης, δεν θα μας φοβίσει!
Εξάλλου του έμειναν λιγότερο από δυο εβδομάδες. Όσο ο κουτσοφλέβαρος κι αν φλεβίσει, Άνοιξη θα μυρίσει!
Γιατί ο Μάρτης μπορεί κατά τη λαϊκή ρήση να είναι και γδάρτης, θα είναι για μια, δυο ημέρες. Γι’ αυτό αισιοδοξία συνέλληνες.
Θα σταματήσουν τα κοινόχρηστα με το πετρέλαιο, με τα ξύλα και τα πέλετ, θα μπούμε σε φάση σιγά-σιγά μειωμένων εξόδων. Μπροστά δε και το καλοκαιράκι με τα λίγα έξοδα για τα νοικοκυριά και τα παιδιά.
-Αισιοδοξία λοιπόν!…
« Ε»              

Ανεργία ρεκόρ  


Τα στοιχεία της ανεργίας για τη χώρα μας είναι τρομακτικά. Ήδη αυτή έφθασε το 27%, με τάσεις ανόδου και μέχρι τέλους του 2013 δεν αποκλείεται να φθάσει το 30%.
Εφιαλτική από την άλλη είναι η εικόνα στους νέους. Μάλιστα στους ηλικίας 15-24 χρόνων φθάνει το 61,7% και στο 36,2% στις ηλικίες 25-34 χρόνων.
Συνολικά οι άνεργοι στη χώρα μας έφθασαν τους 1.350.181 άτομα. Προσεγγίζουν δηλαδή το 1,5 εκατομμύριο, αριθμό που θα φθάσουν όπως όλα δείχνουν μέσα στο 2013.
Και το ερώτημα απ’ όλους: Πότε θ’ αρχίσει η αναστροφή του κλίματος; Η απάντηση δυστυχώς δεν είναι εύκολη. Γι’ αυτό ας μην προτρέχουμε κι ας ελπίσουμε μετά το 2013 να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας.
«Ε»      

Ο Μαρκόπουλος φλερτάρει πάλι με τη ΝΔ  


«Η Ελλάδα πάλι στον ενεργειακό χάρτη. Ο αγωγός TAP είναι δύναμη και ρόλος. Περίμενα μια πατριωτική λέξη από όλα τα κόμματα. Ζητάω πολλά μάλλον!».
Με το μήνυμα αυτό στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, κ. Κώστας Μαρκόπουλος εμφανίζεται να στηρίζει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά για την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας- Αλβανίας και Ιταλίας.
Σαφέστατο το μήνυμα προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την επιστροφή του στο κόμμα έπειτα και από τις αλλαγές στην οργανωτική δομή του με την επιστροφή της κας. Βόζεμπεργκ και μάλιστα στη θέση της υπεύθυνης πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας….    

Βροχή μετεωριτών  


Εικόνες αποκάλυψης έζησαν οι κάτοικοι της ρωσικής πόλης Τσέλιαμπινσκ, στην κεντρική Ρωσία, όταν βροχή από μετεωρίτες έπεσε μέσα σε κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζοντας κτίρια, προκαλώντας φωτιές, χάος και τραυματισμούς ανθρώπων.
Κάτοικοι που πήγαιναν στις δουλειές τους άκουσαν έναν ήχο που έμοιαζε με έκρηξη, είδαν ένα λαμπρό φως και ένιωσαν να τους χτυπάει ένα ωστικό κύμα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερ στη βιομηχανική πόλη, 1.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.
Ο μετεωρίτης, αφήνοντας μια μεγάλη ουρά λευκής σκόνης στον ουρανό που ήταν ορατή από απόσταση 200 χλμ. προκάλεσε μια «βροχή» βράχων που έστειλαν περίπου 1000 ανθρώπους στα νοσοκομεία με ελαφρά ευτυχώς οι περισσότεροι τραύματα.        

Κύπρος-Όλα έτοιμα για τις εκλογές  


Όλα είναι έτοιμα για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε ο γενικός έφορος εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης.
Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται στις 545.180, στον δε ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων περιλαμβάνονται 311 ψηφοφόροι. Θα λειτουργήσουν 1.139 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και 40 σε πόλεις του εξωτερικού.
Όπως ανέφερε ο γενικός έφορος εκλογής, οι νέοι ψηφοφόροι επέδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους σε σχέση με το 2008 και έφθασαν στους 12.700, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30%.
Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας το μεσημέρι. Τα αποτελέσματα θα οριστικοποιηθούν νωρίς το βράδυ της Κυριακής …        

Αδικαιολόγητο ράλι  


Ως ένα «αδικαιολόγητο ράλι» εκτίναξης των τιμών περιγράφει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ξάνθης Γιάννης Σιούτας, την πρόσφατη αύξηση της τιμής των καυσίμων, που ανέδειξαν την Ελλάδα 6η παγκοσμίως σε σύνολο 60 χωρών, για την τιμή της βενζίνης, όπως ανακοίνωσε το Bloomberg, για το διάστημα 3-18 Ιανουαρίου. «Πρόκειται για αυξήσεις σε ‘τυφλό χρόνο’ και χωρίς εξήγηση, από την οποία ο κόσμος νομίζει ότι επωφελούμαστε εμείς, όμως αν κανείς δει τις διυλιστηριακές τιμές, μέσω της σελίδας του υπουργείου Οικονομικών θα καταλάβει ότι αναγκαζόμαστε κι εμείς να προχωρήσουμε σε αυξήσεις, παρότι θέλουμε να σταθούμε δίπλα στον καταναλωτή», σημειώνει ο κ. Σιούτας, που άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιχείρηση πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων. «Λένε ότι με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν είμαστε 100 εκ. επάνω. Γιατί δε τα δίνουν τότε αυτά πίσω στον καταναλωτή; Και πώς μπορούν και εξολοθρεύουν το λαθρεμπόριο σε άλλες χώρες της Ευρώπης κι εμείς ακόμη προσπαθούμε;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.  

Δραματικές απώλειες  


Ο κόσμος… κάνει το σταυρό του με το φετινό ήπιο χειμώνα, και γι’ αυτό κάποιοι, υποβοηθούντος και του φόβου της εκτίναξης της δαπάνης για το πετρέλαιο φέτος ξοδεύουν λιγότερα, μέσω της αιματηρής οικονομίας.
Όμως, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνων που αδυνατούσαν να βάλουν ακόμη και ένα λίτρο για να μετριάσουν λίγο τη χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι τους. Όπως και να χει, οι προμηθευτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σιούτα, μέχρι στιγμής έχουν πουλήσει μόλις το 20-25% της περσινής ποσότητας και η κατάσταση δε φαίνεται να βελτιώνεται γι’ αυτούς το επόμενο διάστημα.
Ε.Δ.  

Γλέντι του ΣΥΡΙΖΑ  


Την αντιπολιτευτική δράση και τα κινήματα αφήνει για ένα βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που διοργανώνει γλέντι στην ταβέρνα “ΤΟ ΚΤΗΜΑ” την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21:00. «Θα παίξει για μας το παραδοσιακό συγκρότημα “ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” και η πρόσκληση κοστίζει 12 Ευρώ περιλαμβάνοντας φαγητό , 2 σαλάτες ανά 4 άτομα και ένα ποτό. Αξίζει να βρεθούμε, να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφα. Να είμαστε όλοι εκεί με τους φίλους μας», αναφέρει στην πρόσκλησή της η τοπική συντονιστική επιτροπή.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…