Σχόλια 15-02-2013

0

Του αγίου Βαλεντίνου φούντωσε και το ειδύλλιο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ…    

Η αλήθεια  


Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Φίλιππος Αμοιρίδης, το υλοποιούν ο Μιχάλης Στυλιανίδης και ο Βασίλης Τσολακίδης. Για το μεγάλο έργο ύδρευσης που θα εξυπηρετήσει το δήμο Αβδήρων μέσω της ΔΕΥΑ Ξάνθης.
Οφείλουμε πάντως να πούμε και μία άλλη παράμετρο, διότι γνωρίζουμε την ιστορία αυτού του έργου από παλιά. Την όλη υπόθεση κράτησε ζωντανή η επιμονή και η θέληση του Μαν. Τσέπελη. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Το είχε πιστέψει από την αρχή και δεν το εγκατέλειψε. Απεναντίας βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν.
Πρόκειται για μεγάλο έργο, έργο υποδομής που θα δώσει οριστική λύση σ’ ένα πρόβλημα που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν με ημίμετρα.
«Ε»    

Αυτοδιοικητικές αντιπαραθέσεις  


Το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη. Οι διαφορές μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων δεν λύνονται μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Απεναντίας εκεί συνεχίζονται και δημιουργούν άσχημη προς τα έξω εικόνα.
Παλιά, λόγω δικομανίας κάποιων, σύρονταν στα δικαστήρια οι εφημερίδες, κυρίως. Σήμερα το φαινόμενο, χωρίς να έχει εξαφανιστεί, έχει μειωθεί. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους αυτοδιοικητικούς. Που έχουν τόσα προβλήματα να λύσουν στους δήμου τους.
Αδικούν τον εαυτό τους με την τακτική που ακολουθούν. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως μια δικαστική απόφαση δεν υποκαθιστά την τιμή και υπόληψή τους εάν αυτή δεν υφίσταται στην πράξη.
«Ε»    

Συνεχίζεται ο διάλογος  


Σύντομα ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Α. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Άγκυρα. Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Η επίσκεψη Σαμαρά εντάσσεται στα πλαίσια της συνέχισης του ελληνοτουρκικού διαλόγου για την οικοδόμηση σε πλέον στέρεες βάσεις των σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών λαών.
Το τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο πρωθυπουργών είναι άγνωστο μεν αλλά προβλέψιμο. Κι αν η ελληνική πλευρά έχει τα δικά της θέματα που αφορούν, Πατριαρχείο, Κύπρο, διμερείς σχέσεις, έρευνες στο Αιγαίο, η τουρκική πλευρά θα θέσει θέματα της μειονότητας στη Θράκη.
«Ε»      

Χρήματα στον ΕΟΠΥΥ  


Εντολή Σαμαρά προς τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους υπουργούς: Να κλείσουν άμεσα το οικονομικό μέτωπο των χρεών αφενός του ΕΟΠΥΥ, αλλά να κουρευτούν κατά 20% τα χρέη προς διάφορους φορείς του Οργανισμού κυρίως προς τις φαρμακοβιομηχανίες και άλλους προμηθευτές και βέβαια προς τους εργαζόμενους.
Η εντολή ήταν σαφής και καλώς ελήφθη, διότι αρκετά ταλαιπωρήθηκε τόσο ο κόσμος όσο κι αυτοί που υπηρετούν τον ΕΟΠΥΥ από τις οργανωτικές αδυναμίες του.
«Ε»  

Ποιος το πιστεύει;  


Σχέδιο «κάθαρσης» στο Δημόσιο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο βάζει μπροστά η κυβέρνηση. Ακόμη θα εξετάσει τους φακέλους τους για τυχόν πλαστά πιστοποιητικά, π.χ. πτυχία, και θα ελεγχθούν όσοι απουσιάζουν από την δουλειά τους επί μακρόν, ενώ για τους επίορκους θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Στόχος είναι οι υπάλληλοι αυτοί να απομακρυνθούν με ταχείες διαδικασίες. Αυτά και άλλα ακόμη που σκέφτεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.
Λοιπόν, στοίχημα από τώρα, πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απολύτως! Δεν πιστεύει κανείς ότι θα γίνουν όλα τα παραπάνω, όταν δεν έγιναν χρόνια τώρα.
Όταν μάλιστα υπάρχουν βεβαιωμένα 2000 υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά δεν έφυγαν ακόμη, 8000 υπάλληλοι με ψυχολογικά προβλήματα ή ακατάλληλοι (!!) και άλλοι 4000 επίορκοι υπάλληλοι, δηλαδή που πιάστηκαν να λαδώνονται.
-Ελληνικό Δημόσιο. Το έκαναν οι πολιτικοί μας σαν τα μούτρα τους δυστυχώς.
«Ε»    

Πού ζουν;  


Αφού συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, είπαν και τα παράπονά τους και τα αιτήματά τους.
Ένα από τα παράπονά τους ήταν για τη γραφειοκρατία! Κι ένα από τα αιτήματά τους ήταν η έλλειψη προσωπικού!!
Αλήθεια που ζουν οι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες; Κατ’ αρχάς για την γραφειοκρατία ας κάνουν έναν έλεγχο στις δικές τους υπηρεσίες. Και ως προς το δεύτερο για το προσωπικό, έκαναν κάποια έρευνα να δουν πού τους περισσεύουν υπάλληλοι για να τους μετακινήσουν προς τα κει που λείπουν;
Αλλά το μάθαν το ποίημα οι άνθρωποι: «Θέλουμε προσωπικό», θαρρείς και με το προσωπικό που θα πάρουν (που θα πλεονάζει), θα βοηθήσουν την περιφέρεια να πάει μπροστά.
-Που ζουν αλήθεια;
«Ε»  

Είναι καλά;  


Κάποιοι φωστήρες των Ολυμπιακών Αγώνων, εισηγήθηκαν να αποβληθεί η πάλη από τα ολυμπιακά αθλήματα! Και το πιο ωραίο; Προτείνουν να παραμείνει –εκτός των άλλων –το μπάντμιντον!
Είναι σοβαροί αυτοί που έκαναν την πρόταση αυτή; Όταν η πάλη υπήρχε από την αρχαιότητα ακόμη στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Οι άνθρωποι εκτός των άλλων είναι και ανιστόρητοι. Αλλά είναι γνωστό γιατί το προτείνουν. Για τις τηλεοράσεις και τα δικαιώματα, δηλαδή τα χρήματα.
«Ε»  

Μεγάλη προσφορά  


Η εποχή μας είναι εποχή προσφορών, μια και διανύουμε την περίοδο των εκπτώσεων.
Έτσι, έχουμε προσφορές σε είδη ρουχισμού, υπόδυσης, καλλυντικών, επίπλων, ειδών διακόσμησης κ.α.
Σύμφωνα με την σχετική διαφήμιση που θα έχετε διαβάσει στην 1η σελίδα, η νέα επιχείρηση ΜΑΤΙ -ΜΑΤΙ κάνει προσφορές σε σκελετούς οράσεως, σε φακούς επαφής, σε γυαλιά ηλίου και προσφέρει δωρεάν όλους τους παιδικούς σκελετούς οράσεως.
Παράλληλα, κάνει έκπτωση επιπλέον 10 ευρώ σε γυαλιά ηλίου και οράσεως προσκομίζοντας το κουπόνι που υπάρχει στην 1η σελίδα της εφημερίδας.
Το κατάστημα ΜΑΤΙ -ΜΑΤΙ ξεκίνησε την δραστηριότητά του πρόσφατα και κάνει εντυπωσιακή την παρουσία του με μεγάλες προσφορές.
Το κατάστημα ΜΑΤΙ-ΜΑΤΙ βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 15, παραδίπλα απ΄το «Δια χειρός Σωτήρη».
«Ε»    

Επίθεση φιλίας Βενιζέλου προς ΔΗΜΑΡ  


Μία προσέγγιση μεταξύ των δύο κομμάτων επιχειρεί, επίσημα πλέον, με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Το πολιτικό φλερτ του ΠΑΣΟΚ προς τη ΔΗΜΑΡ κρατάει μήνες τώρα (αν όχι χρόνια), αλλά μέχρι στιγμής το κόμμα της Αριστεράς ήταν αρνητικό σε μία τέτοια προσέγγιση καθώς το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει ένα αμαρτωλό παρελθόν από την πολυετή διακυβέρνηση της χώρας. Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ έχει λευκό «πολιτικό μητρώο», ωστόσο η στήριξή της στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έχει αφήσει αλώβητη δημοσκοπικά. Έτσι λοιπόν, ίσως σιγά-σιγά γίνεται πιο ελκυστική και για τη ΔΗΜΑΡ η δημιουργία ενός ενιαίου κεντροαριστερού πόλου, απέναντι στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν βέβαια διαφορετικές απόψεις και συζητήσεις εντός της ΔΗΜΑΡ για το αν τελικά το κόμμα θα προσέλθει σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου τα δύο κόμματα να συντονίσουν το βηματισμό τους στο μέλλον.
Το ποια άποψη θα υπερισχύει, θα φανεί τις επόμενες ημέρες…        

Δεν αφήνουν ήσυχη την «Αθηνά»  


Συντονισμένα επιχειρούν την παραμονή των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Καβάλας στη Δράμα οι τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχα έχουν εκδηλωθεί και οι διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις που προωθεί το σχέδιο ‘Αθηνά» στα δύο τμήματα του ΔΠΘ. Ο πρύτανης Κ. Ρέμελης εξέφρασε στο «Ε» την πεποίθηση ότι «θα επικρατήσει σύνεση και θα αποφύγουμε τη συρρίκνωση», συμπληρώνοντας ότι: «τα κριτήρια των προτάσεων δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις, πέραν των ειδικών λόγων που επικαλούμαστε για το πανεπιστήμιο της Θράκης, το οποίο έχει αποδείξει τον ισχυρό ιστορικό του ρόλο».
Φωνές εντός του ΔΠΘ, και κυρίως από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ωστόσο τονίζουν ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, μέσω ενός ειλικρινούς, πάνω απ’ όλα διαλόγου, μέσα στον οποίο το ΔΠΘ πρέπει να παραδεχθεί τα δυναμικά του σημεία και τις αδυναμίες του.
Η «Αθηνά» πάντως, αποτελεί άλλο ένα πεδίο- «στοίχημα» για το αν η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει την ουσιαστική μεταρρύθμιση ή αν είναι και πάλι καταδικασμένη να θυσιάσει έναν από τους πιο ζωτικούς της πυλώνες, την παιδεία, στο όνομα της μικροπολιτικής και των σκοπιμοτήτων.
Ο ίδιος ο υπουργός από την πλευρά του έδειξε χθες την πρόθεσή του για να υπαναχωρήσει σε σημεία του σχεδίου, λέγοντας: «να τα ξαναδούμε όλα».
Ε.Δ.  

Από τη Θάσο… δημοτικά τέλη εναλλακτικού τύπου  


Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησε ο δήμος της Θάσου προς ανακούφιση των δημοτών. Όχι μόνο μείωσε τα τέλη, αλλά αποφάσισε να επιβάλει τέλη κοινόχρηστου χώρου εδάφους και υπεδάφους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες.
Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε ότι πλέον η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώνει στο δήμο προκειμένου να τοποθετεί στύλους ηλεκτροφωτισμού, ο ΟΤΕ θα χρεώνεται την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων, ενώ οι τράπεζες θα πληρώνουν τέλη για την τοποθέτηση ATM μηχανημάτων.
Δεν γνωρίζουμε γιατί έως τώρα δεν είχε υιοθετηθεί αυτή η πρακτική από άλλους δήμους της χώρας και αν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα, ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί έναν συμφέροντα τρόπο για εύρεση εναλλακτικών εσόδων για το δήμο.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…