Σχόλια 13-02-2013

0

Έτσι που κατάντησε ο κόσμος σήμερα, και ο Πάπας σηκώνει τα χέρια ψηλά…      

Για τη ΔΕΥΑΞ  


Σε πάροδο της οδού Μπρωκούμη που οδηγεί στη Σταθμού, λόγω των βροχοπτώσεων, δημιουργήθηκε υποχώρηση του τσιμέντινου οδοστρώματος σε ένα σημείο. Οι περίοικοι για να προλάβουν κάποιο ατύχημα την μπάζωσαν την υποχώρηση με πέτρες. Όμως επειδή πρόκειται για αγωγό αποχέτευσης θα πρέπει να παρέμβει η υπηρεσία της ΔΕΥΑΞ και ν’αποκαταστήσει τη ζημιά.
Και γρήγορα μάλιστα, πριν μεγαλώσει και δημιουργήσει προβλήματα.
«Ε»    

Αναλογικό το σήμα  


Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Περιφέρειάς μας εκπέμπουν αναλογικό σήμα. Το σήμα τους θα γίνει σταδιακά ψηφιακό, μετά το Μάιο του 2013 και μέχρι το Σεπτέμβριο, μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας Αρχής βέβαια.
Μέχρι τότε όλα τα κανάλια, απ’ όπου τα «βλέπει»κανείς, θα έχουν το γνωστό αναλογικό τους σήμα.
«Ε»    

Εισηγητής ο Γ. Παυλίδης  


Στην Αθήνα θα είναι την Πέμπτη και Παρασκευή ο Γιώργος Παυλίδης συμμετέχοντας στην Κεντρική Συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
Μάλιστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι εισηγητής στο Συνέδριο με ένα ιδιαίτερα σοβαρό και ενδιαφέρον θέμα: «Επίκαιρα Χωροταξικά ζητήματα της Χώρας που αφορούν τις Περιφέρειες».
Είναι προφανές πως στη Συνεδρίαση θα παραστούν Περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες απ’όλη τη χώρα.
«Ε»                  

Πεινασμένο πυρηνικό ποντίκι  


Ο λόγος για τη Βόρεια Κορέα. Την γνωστή Βόρεια Κορέα, που σαν ποντίκι βρυχάται! Και κάνει δοκιμές πυρηνικών όπλων, που απειλεί τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα!!
Αντί φροντίδας για την βελτίωση του επιπέδου του λαού της βόρειας Κορέας που πεινάει και στερείται βασικών ειδών, η ηγεσία απειλεί και επενδύει τεράστια ποσά στον τομέα του πυρηνικού εξοπλισμού.
-Είναι ή δεν είναι φαντασμένος ο ηγέτης;
«Ε»    

Σωστή πρωτοβουλία  


Θεωρούμε ως σωστή και απαραίτητη πλέον την πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών για το συντονισμό επιχειρηματικών αποστολών.
Στη σύσκεψη μετείχε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Μωραΐτης και ελπίζουμε το πλάνο που κατέθεσε να υλοποιηθεί. Διότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν παρεμφερείς δραστηριότητες οι οποίες ενώ ξεκίνησαν, μετά από λίγο έμειναν στο ξεκίνημα.
Όμως, ας είμαστε αισιόδοξοι πως αυτή τη φορά θα γίνει δουλειά σε βάθος χρόνου, με οργάνωση, σοβαρότητα και αρχές για να υπάρξει και αποτέλεσμα.
Τα τονίζουμε όλα αυτά γιατί κάποιοι, τις επιχειρηματικές αποστολές τις θεωρούν ευκαιρία για ταξιδάκι αναψυχής!…
Αυτή η νοοτροπία θα πρέπει να σταματήσει. Και κάτι τελευταίο. Το ΕΒΕ Ξάνθης οφείλει να δει την όλη υπόθεση της δικής του δράσης και συμμετοχής πάντα με την κάλυψη δημοσιογραφικής συμμετοχής στις αποστολές. Δικές του ή του υπουργείου Εξωτερικών.
Όποιο Μέσο Ενημέρωσης έχει ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να καλύψει μια παρόμοια αποστολή, ας συμμετέχει.
«Ε»  

Δείπνο «βενιζελικών» εναντίον «λοχαγών»  


«Φουντώνουν» οι εσωκομματικές εξελίξεις στην Ιπποκράτους σε μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ανασυσταθεί, με τους «εκλεκτούς» του Ευάγγελου Βενιζέλου να συνέρχονται σε «μυστικό δείπνο», ως απάντηση στις έντονες φημολογίες που θέλουν την «παπανδρεϊκή» πτέρυγα να παρουσιάζει έντονη κινητικότητα.
Το βράδυ της Παρασκευής, 12 στελέχη προσκείμενα στον κ. Βενιζέλο βρέθηκαν σε συγκέντρωση στη Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να συζητήσουν την μετεξέλιξη των «βενιζελικών» στα πλαίσια του κόμματος. Οι 12 «απόστολοι» του κ. Βενιζέλου, ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Τάκης Ρήγας, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιάννης Δατσέρης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Πάνος Μπεγλίτης, η Αθηνά Δρέττα, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Γιώργος Σιακαντάρης και ο Χρήστος Δερβένης.
Βασικό θέμα της συγκέντρωσης η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Σ’αυτό το ζήτημα οι βενιζελικοί τοποθετούνται θετικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις ενώ στον αντίποδα οι «λοχαγοί» του Παπανδρέου ζητούν την άμεση αποχώρηση από την συγκυβέρνηση ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάψει να αποτελεί «συνιστώσα» της Νέας Δημοκρατίας.    

Κακοκαιρία στη Θράκη  


Για επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί για σήμερα η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλά μποφόρ σε όλη τη χώρα, τα οποία θα πλήξουν και τη Θράκη. Αύριο τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν στην υπόλοιπη χώρα, αλλά να παραμείνουν στη δική μας περιοχή και να εκδηλωθούν ακόμη και με χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Μάλιστα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι μόνο στην –τυχερή…- Θράκη θα παραμείνουν και την Παρασκευή. Οπότε αν είναι έτσι, προσοχή και υπομονή!
Ε.Δ.  

Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα…  


Ένεκα των χαλεπών καιρών και των σφιχτών οικονομικών, το κέντρο πολιτισμού (αναγκάζεται να) ανοίξει τις πόρτες του στους ξανθιώτες και τους καλεί να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον κορυφαίο θεσμό του καρναβαλιού. Η ιδέα της εθελοντικής συνεισφοράς προφανώς και δεν είναι απορριπτέα, κάθε άλλο μάλιστα θα έπρεπε να είχε προωθηθεί και νωρίτερα, ώστε οι δημότες να «δεθούν» με το θεσμό, ωστόσο, ακόμη και αν το θέμα είναι μόνο οικονομικό, κατ’ ελάχιστο θα έπρεπε το νομικό πρόσωπο να διευκρινίσει από ποια πόστα θα μπορούσαν οι ξανθιώτες να συνεισφέρουν, ώστε να κινητροδοτηθεί η συμμετοχή τους. Διαφορετικά, η ανταπόκριση είναι λογικό να είναι άνευρη και διστακτική.
Ε.Δ.    

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι”


Σε 48ωρη απεργία σήμερα και την Πέμπτη κατέρχονται οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κ.Δ.Α.Π έχοντας μάλιστα τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σήμερα στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τη περιφέρεια ΑΜΘ. Όπως είναι γνωστό εργαζόμενοι σ’ αυτά προγράμματα που δεν έχουν σταθερή χρηματοδότηση αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα καθώς δεν τους καθυστερούν οι πληρωμές του και ζουν συνεχώς με την αγωνία αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Και να σκεφτεί κάνει ότι ειδικά το «βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα που έχει καταστεί αναγκαίο για τα ανήμπορα και μοναχικά άτομα.
– Άραγε θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μύκης;
Μ.Ξ.      

«Έφυγε» ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος


Έχασε την μάχη με τη ζωή στα 72 του χρόνια ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος. Διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της ΕΑΣ Δράμας ήταν μέλος στο Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ και Διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΕ. Η κηδεία του έγινε χθες στις 2 μ.μ. στο Καλλίφυτο Δράμας απ’ όπου καταγόταν. Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδεψαν αρκετοί Ξανθιώτες με τους οποίους συνεργάστηκε. Όπως ο κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ο κ. Κώστας Χατζηελευθεριάδης,, πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης ο διευθυντής της ΣΕΚΑΠ κ., Χρίστος Πούλιος, ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΒΑΘ κ., Γιάννης Ράπτης.
Συλλυπητήρια στους οικείους του
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…