Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τένις: Δύο αθλητές του Ο.Α. Ξάνθης στο 1ο Πανενωσιακό τουρνουά

Τένις: Δύο αθλητές του Ο.Α. Ξάνθης στο 1ο Πανενωσιακό τουρνουά

0
tennis-empros

Στα ημιτελικά της κατηγορίας ¨κορίτσια 12 ετών¨ έφτασε η Άννα Σιμωνίδου

Στους «16» αποκλείστηκε ο Αθανάσιος Τσατσούλης στα αγόρια 12 ετών        

Με έναν αθλητή και μία αθλήτρια εκπροσωπήθηκε ο Ομίλος Αντισφαίρισης Ξάνθης στο 1ο Πανενωσιακό τουρνουά για το 2013 που έγινε το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η διοργάνωση αφορούσε αθλητές ηλικίας 12 έως 18 ετών από τους Συλλόγους των Α’, Β’ και Γ’ πανελλήνιων Ενώσεων.
Να σημειώσουμε ότι η Α’ Ένωση αφορά τους συλλόγους από τους Νομούς Αν. Μακεδονίας – Θράκης (Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθης, Καβάλα, Δράμα), η Β’ Ένωση τους συλλόγους από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, ενώ η Γ’ Ένωση αφορά συλλόγους από τους Νομούς της Δυτ. Μακεδονίας (Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα).  
Στα ημιτελικά έφτασε η Άννα Σιμωνίδου  
Για τον Ο.Α. Ξάνθης αγωνίστηκαν η Άννα Σιμωνίδου, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στην κατηγορία της ξεπερνώντας τα εμπόδια τριών αντιπάλων της ενώ αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια της κατηγορίας ¨κορίτσια 12 ετών¨.
Συγκεκριμένα η Άννα Σιμωνίδου στους «32» αντιμετώπισε την Αριάδνη Αντωνιάδου του συλλόγου Α.Σ.Α.Π. την οποία νίκησε με 2-0 σετ. Η Ξανθιώτισσα αθλήτρια στη συνέχεια αντιμετώπισε την Ευγενία Καρυμπίδου του Φ.Ο.Α. Νεάπολης την οποία νίκησε επίσης με 2-0 σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Στους «8» η Σιμωνίδου αντιμετώπισε την Αγάκεχαγιά του ΑΟΑ Σταυρούπολης Θεσ/νίκης και με το… γνωστό 2-0 σετ προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αντίπαλος της Σιμωνίδου στην τετράδα ήταν η Γαλάτεια Μεσοχωρίτη του ΟΑ Τούμπας η οποία νίκησε με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό ενώ η Μεσοχωρίτη στέφθηκε και πρωταθλήτρια νικώντας στη συνέχεια στον τελικό την Ανδρεασίδου του ΦΟΑ Νεάπολης.
* Στην ίδια κατηγορία είχε δηλώσει συμμετοχή η Άννα Αραμπατζή του Ο.Α.Ξ. όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής.
Η 2η συμμετοχή του Ο.Α.Ξ. αφορούσε τον Αθανάσιο Τσατσούλη (αγόρια 12 ετών) ο οποίος προκρίθηκε ¨άνευ αγώνα¨ (bye) στη Α’ φάση ενώ στους «32» νίκησε με σκορ 2-0 σετ τον Νικόλαο Ζερβογιάννη της Ε.Σ.Ο.Ε.
Ο Τσατσούλης στους «16» συνάντησε τον μετέπειτα φιναλίστ και 2ο της τελικής κατάταξης Δημοσθένη Ταραμονλή της Α.Σ.Κ.Ε. από τον οποίο ο Ξανθιώτης τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ.
Την ίδια στιγμή η Περσεφόνη Χατζηιωάννου του ΟΑ Ξάνθης αν και είχε δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ¨κορίτσια 14 ετών¨ δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής.
Ανάλογη ατυχία είχε ο Ιωάννης Ζλατίνης του Ο.Α.Ξ. ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία ¨αγόρια 16-18 ετών¨ όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.    
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…