Σχόλια 08-02-2013

0

Όταν σπέρνεις μνημόνια θερίζεις απεργίες και αποκλεισμούς…    

Προτείνουμε  


Στους ενδιαφερόμενους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν να αναβαθμίσουν την δημοτική αγορά της πόλης μας, πέρα από το θετικό της σκέψης τους, έχουμε να κάνουμε και μια πρόταση: Να λάβουν ως πρότυπη ιδέα την σχεδόν ίδια Δημοτική Αγορά Χανίων.
Βρίσκεται κι αυτή στο κέντρο της πόλης, χτίστηκε από τον ίδιο μηχανικό και έχει περίπου την ίδια μορφή και διαστάσεις. Ας δουν λοιπόν αυτήν την δημοτική αγορά η οποία εκτός των άλλων που είναι μια πολύ ζωντανή αγορά με μεγάλη κίνηση, έχει καταστεί και σημείο αναφοράς των τουριστών, ξένων και Ελλήνων.
Ας μάθουν λεπτομέρειες Μπένης και Πούλιος και ότι νομίζουν ότι μπορεί να γίνει κι εδώ, ας προχωρήσουν κι ας εμπλουτισθεί ανάλογα η δημοτική αγορά Ξάνθης.
«Ε»  

Δικομανείς  


Κάποιοι επιχαίρουν που αυτοδιοικητικοί σέρνονται για ασήμαντες αφορμές στα δικαστήρια. Μάλιστα για υποθέσεις που αφορούν παρελθόντα χρόνια. Στο θέμα υπάρχει μια σημαντική διαφορά.
Αν το παράπτωμα είναι σοβαρό, κανείς δεν έχει αντίρρηση να υπάρξει δικαστική εμπλοκή. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το άλλο με αφορμή κάθε πικραμένος να κατηγορεί έτσι για εκδίκηση δημοτικούς συμβούλους και να τους σέρνει στα δικαστήρια, υπάρχει διαφορά!
Το ξανάπαμε. Στο τέλος δεν θα υπάρχουν συμπολίτες για να συμπεριληφθούν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από το φόβο των δικομανών…
«Ε»    

Για τη SKODA  


Κάποιοι φανατικοί οπαδοί της SKODA μετά τις δύο νίκες της ομάδας, άρχισαν να κάνουν τρελές σκέψεις. Και πάντα βέβαια με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Όχι που δεν μπορεί να συμβεί κι αυτό. Όμως προτρέχουν και είναι νωρίς.
Διότι με 25 βαθμούς σήμερα, όπως μπορείς να μιλάς για Ευρώπη το ίδιο μπορεί κάποιος να μιλά για μη σωτηρία ακόμη από τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
Γι’ αυτό ας είμαστε ρεαλιστές και λογικοί. Ούτε μεγάλο λόγια και υπερβολές, ούτε και πεσιμισμός. Εκείνο που χρειάζεται είναι εντεινόμενη προσπάθεια μέχρι τέλους και καλό ποδόσφαιρο.
«Ε»    

Απορία  


Συμμετέχοντας της υποδοχής του Τιμίου Σταυρού στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, γίναμε μάρτυρες μιας σκηνής που μας δημιούργησε απορία και χρήζει εξήγησης.
Συγκεκριμένα, ενώ η εικόνα με τον Τίμιο Σταυρό δόθηκε σε πάρα πολλούς παριστάμενους σχετικούς και άσχετους, δεν δόθηκε να κρατηθεί για λίγο στον συνταξιούχο ιερέα Βασίλη Κραβαρίτη που ήταν εκεί και είδε με λύπη του να αγνοείται. Την συμπεριφορά αυτή την πρόσεξαν όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι και την σχολίασαν με αυστηρότητα, χαρακτηρίζοντάς την ως μη σωστή σ’ έναν ιερέα που επί 46 χρόνια υπηρέτησε την εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα του νομού όπου κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει.
«Ε»    

Απόγνωση στην Αθήνα  


Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη δωρεάν διανομή αγροτικών προϊόντων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου χιλιάδες απελπισμένοι Αθηναίοι ποδοπατήθηκαν για μια σακούλα φρούτα και λαχανικά!
Ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά μέσα και εφημερίδες κάλυψαν με εκτεταμένα ρεπορτάζ το γεγονός, τονίζοντας τη φτώχεια και την απόγνωση των Ελλήνων μετά από 4 χρόνια λιτότητας.
Άνθρωποι, που είτε έχασαν τη δουλειά τους το διάστημα αυτό, είτε υπέστησαν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους και δυσκολεύονται πια να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Χέρια απελπισμένα, ικετεύουν για λίγη βοήθεια. Εικόνες βγαλμένες από άλλες εποχές, κατοχικές. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του σήμερα…
«Ε»      

“Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες”  


Την ώρα που οι αναρχικοί των βορείων προαστίων μεταφέρονταν στον ανακριτή, κάτω από τις επευφημίες των ομοϊδεατών τους και των γονέων τους, μία γυναίκα τόλμησε να αντιδράσει.
Σιωπηλή, έβγαλε από την τσάντα της ένα αυτοσχέδιο πανό με το μήνυμα «Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες» και το έστρεψε προς τους αντιεξουσιαστές. Παρέμεινε αμίλητη ακόμα κι όταν δέχθηκε τις βρισιές των συγκεντρωμένων και απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η 45χρονη βιοπαλαίστρια (οδηγός φορτηγού!), μητέρα αστυνομικού, ένιωσε την ανάγκη να υψώσει το ανάστημά της και να υπερασπιστεί το παιδί της αλλά και τα αυτονόητα που έχουμε ξεχάσει τελευταία μέσα στη δίνη της κρίσης. Το μήνυμά της απλό αλλά πανίσχυρο.
Γιατί κάποια στιγμή σ’ αυτή τη χώρα πρέπει ν’ αρχίσει να μιλά και η «σιωπηλή πλειοψηφία» απέναντι στις φωνασκούσες μειοψηφίες. Γιατί επιτέλους, δίκιο δεν έχει αυτός που φωνάζει πιο δυνατά…    

Οργάνωση και ιδέες  


Ήπιο ήταν το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής για το καρναβάλι και οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν αναλώθηκαν σε αντιπαραθέσεις, παρόλο που αρκετοί εξέφρασαν γνώμες και διαφωνίες. Ωστόσο, αυτό που ήταν εμφανές ότι έλειπε ήταν ο παλμός και οι αίσθηση ότι «πάμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να περάσουμε καλά.
Τόσο ο Μανώλης Φανουράκης, όσο και η Αριστέα Αλατά έχουν μεγάλη εμπειρία στο καρναβάλι και αυτό φαίνεται, όμως γνώμη της στήλης, που έχει κατατεθεί και στο παρελθόν είναι ότι η απουσία καλλιτεχνικού διευθυντή αποτελεί τεράστια έλλειψη. Αυτό φαίνεται στην έλλειψη αποφασιστικότητας, νέων ιδεών, αυστηρής οργάνωσης και μετάδοσης της αίσθησης μιας κοινής τοπικής γιορτής στους συλλόγους. Όλα αυτά είναι απολύτως απαραίτητα αν θέλουμε να μιλάμε για τον κορυφαίο θεσμό της πόλης.
Ε.Δ.  

Προσβολή το θεώρησε ο Φανουράκης  


Δυσαρεστημένη ήταν η εκπρόσωπος του 14ου δημοτικού σχολείου και δεν το έκρυψε για την απόφαση της επιτροπής να παρελάσει τελευταίος ο σύλλογος γονέων. Όμως η φράση της «εγώ κατάλαβα ότι τρία άτομα κάνουν κουμάντο», έκανε έξαλλο το Μανόλη Φανουράκη, ο οποίος της ζήτησε να ανακαλέσει, ακριβώς για το λόγο ότι, όχι μόνο ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά και γιατί οι ίδιοι οι σύλλογοι ήταν αυτοί που τους δέχτηκαν στην παρέλαση παρότι είχε λήξει η προθεσμία.
Ε.Δ.  

4 ώρες «Κοντός v Τελλίδη και ‘Έθνους’»  


Τέσσερις ώρες διήρκησε χθες η εξ αναβολής εκδίκαση της αγωγής του βουλευτή ΝΔ Ξάνθης Αλέκου Κοντού ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης εναντίον του δημοσιογράφου Χρήστου Τελλίδη και της εφημερίδας «Έθνος» για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου. Η υπόθεση συνεκδικάστηκε μαζί με την αγωγή συκοφαντικής δυσφήμισης της ΣΕΚΕ εναντίον των ίδιων εναγόμενων(που είχε κατατεθεί νωρίτερα). Επίδικο αντικείμενο ήταν το δημοσίευμα του Χρήστου Τελλίδη σχετικά με τη ματαίωση της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον όμιλο Bommidala, όπου ο δημοσιογράφος «χρέωνε» στον βουλευτή της Ξάνθης ότι «τορπίλισε» τη συμφωνία, ενώ τον κατηγορούσε και για μια σειρά από άλλες «σκοτεινές» συμφωνίες και σκάνδαλα. Μάρτυρες από την πλευρά του Κοντού και της ΣΕΚΕ ήταν ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρίας και η διευθύντρια εξαγωγών και συνήγοροι ο Στέργιος Γιαλάογλου και ο Θωμάς Ξανθόπουλος. Από την πλευρά των εναγομένων δικηγόρος ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπάκης από τη Θεσσαλονίκη και μάρτυρας ο Βαγγέλης Βασιλειάδης. Η απόφαση αναμένεται σε 2-3 μήνες.
Ε.Δ.      

Θλιβερό  


Θλιβερά είναι τα συμπεράσματα που παρουσίασε η WWF για την απώλεια δασικών εκτάσεων στη χώρα μας. Περισσότερα από έξι εκατ. στρέμματα φυσικών εκτάσεων απώλεσε η Ελλάδα την εικοσαετία 1987-2007, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης των γεωργικών και αστικών καλύψεων. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σ την έκδοση, “Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007”, την οποία παρουσίασε χθες το WWF Ελλάς.
Μέσα από την έκδοση καταδεικνύεται η διαχρονική και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων, προς όφελος της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την οργάνωση, κατά την εικοσαετία 1987 – 2007 τα δάση μειώθηκαν κατά 1.311.382 στρέμματα και οι εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης μειώθηκαν κατά 4.886.431 στρέμματα. Αντιθέτως, οι γεωργικές εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα και οι υπόλοιπες καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κλπ) παρουσίασαν αύξηση κατά 333.675 στρέμματα.
Αυτή η δραματική κατάσταση δεν λειτουργεί μόνο εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, δεν αναχαιτίζει μόνο την αναπτυξιακή της προοπτικής, αλλά καταδεικνύει αφενός της αδυναμία προστασίας του φυσικού μας πλούτου και αφετέρου την αδιαφορία, την ασυνειδησία και την ιδιοτέλεια από μέρους μερίδας πολιτών.
Ε.Δ.  

Γενέθλια γιόρτασε η νεολαία του DEP  


Τα πρώτα της γενέθλια γιόρτασε την προηγούμενη Παρασκευή η νεολαία του DEP που ιδρύθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2012. Σύμφωνα με την ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κόμματος για την εκδήλωση παρόντες ήταν ο επικεφαλής του DEP Μουσταφά Αλή Καβούς, ο επικεφαλής της Ξάνθης και αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου, το μέλος ΔΣ Ραμαδάν Ντουμπάν, ο πρόεδρος της «ΤΕΞ» και νομικός σύμβουλος του κόμματος Αχμέτ Καρά και άλλα στελέχη. Στο σύνολό τους οι ομιλητές ευχήθηκαν την ίδια αποφασιστικότητα στους νέους, να συνεχίσουν να είναι δραστήριοι και ιδιαίτερα επέμειναν στη διασφάλιση ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους νέους. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ξεχώρισε η συμμετοχή των νέων από Κένταυρο, Μύκη και Γλαύκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «ΤΕΞ» και περιλάμβανε και μουσικό πρόγραμμα.
Ε.Δ.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…