Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βασιλεύει ο τρόμος στα νεκροταφεία της πόλης

Βασιλεύει ο τρόμος στα νεκροταφεία της πόλης

0
nektrotafeia-empros

Δρουν συμμορίες που επιτίθενται σε ηλικιωμένους για να κλέψουν την τσάντα ή τα χρυσαφικά που φοράνε

Εξαφανίζονται στο Δροσερό, πηδώντας τον φράχτη στην ανατολική πλευρά.
Απαίτηση να τον ψηλώσει ο δήμος

Φοβούνται να πάνε στα νεκροταφεία ν’ ανάψουν το καντήλι του αγαπημένου τους προσώπου γιατί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κυρίως γυναίκες ηλικιωμένες έχουν καταστεί θύματα κλοπής από ομάδες που τις αρπάζουν τις τσάντες μέρα μεσημέρι μέσα στα νεκροταφεία της Ξάνθης!  
Της άρπαξε το σταυρό απ’ το λαιμό
«Άγρια» είναι η κατάσταση στα νεκροταφεία ιδιαίτερα από το καλοκαίρι αφού κάθε τόσο και νέο κρούσμα κλοπής ή απόπειρα κλοπής γίνεται γνωστό. Ήταν τον Αύγουστο μέρα μεσημέρι όταν αυτόπτης μάρτυρας μας διηγήθηκε ότι άκουσε φωνές γυναίκας μέσα στα νεκροταφεία να καλεί σε βοήθεια. Κάποιοι της άρπαξαν από το λαιμό της το σταυρό και μέχρι να φτάσει να τη βοηθήσει είχαν πηδήξει την μάντρα από την ανατολική πλευρά και εξαφανίστηκαν μέσα στον οικισμό του Δροσερού με τον σταυρό στα χέρια.  
Της τραβούσε την τσάντα ενώ ήταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άντρας της
Νέα θρασύτατη επίθεση την περασμένη Κυριακή! Ζευγάρι με το αυτοκίνητό του κινούνταν με μικρή ταχύτητα μέσα στα νεκροταφεία και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά που έχει γίνει η επέκταση και γειτνιάζει από τον οικισμό του Δροσερού. Ξαφνικά άγνωστοι άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού όπου καθόταν η σύζυγος και τραβούσαν την τσάντα της με το αυτοκίνητο εν κινήσει. Η γυναίκα είχε την τσάντα περασμένη χιαστί και δεν μπορούσαν να την αρπάξουν. Κινδύνευε όμως να την τραβήξουν τόσο που να πέσει από το αυτοκίνητο με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο άνδρας κατευθείαν προσπάθησε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο για να βοηθήσει τη γυναίκα του. Κατέβηκε και τους κυνήγησε όμως αυτοί πήδηξαν και πάλι την περίφραξη και εξαφανίστηκαν και πάλι προς τον οικισμό του Δροσερού.  
Χτύπησαν μια ηλικιωμένη για να της αρπάξουν την τσάντα
Άλλη επίθεση στα μέσα την προηγούμενης εβδομάδας. Χτύπησαν μια ηλικιωμένη για να της αρπάξουν την τσάντα. Η γιαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επίσης έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο μέσα στα νεκροταφεία και άρπαξαν την τσάντα από το κάθισμα.  
Να λειτουργήσει ο φράχτης…
Το φαινόμενο αυτό με τις επιθέσεις από μεμονωμένους ή από ομάδες έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και προκαλεί εκφοβισμό στην τοπική κοινωνία. Για το θέμα είναι ενήμερος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταρενίδης ο οποίος μας πληροφόρησε ότι ο δήμος έχει ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία και κάνει καθημερινά περιπολίες στην περιοχή. Παράλληλα με την αστυνόμευση όμως ίσως θα’ πρεπε να ληφθούν κα επιπρόσθετα μέτρα και δη από τον …φράχτη. Συγκεκριμένα το σημείο αυτό αποτελεί πύλη εισόδου και διαφυγής των συμμοριών και μπορεί μεν ο δήμος να έκλεισε την πόρτα όμως η περίφραξη είναι χαμηλή. Κατά συνέπεια ίσως θα’ πρεπε ν’ αυξηθεί το ύψος του φράχτη με συρματόπλεγαμ ώστε να μην είναι δυνατή η εύκολη δίοδος και διαφυγή.
Γιατί το κακό έχει παραγίνει…  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…