Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβλήματα δημιουργούν οι… περιφερόμενοι κάδοι

Προβλήματα δημιουργούν οι… περιφερόμενοι κάδοι

0
kadoi1-empros

Παράπονα από συμπολίτες για τη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων τις ημέρες που έχει αέρα. Προβλήματα, ζημιές, αλλά και κίνδυνος

Παραδέχεται τις δυσκολίες ο π. αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Ενημερώνει ότι καθημερινά συνεργείο επιδιορθώνει τα «στοπ» που τους ακινητοποιούν  

 
Δέκτης παραπόνων έγινε η εφημερίδα μας από συμπολίτες για τους… περιφερόμενους κάδους που τις ημέρες που έχει δυνατό αέρα, εμφανίζονται «φάντης μπαστούνι» μπροστά σε πεζούς και οδηγούς, αφού παρασύρονται σε διάφορα σημεία ακόμη και στο κέντρο των δρόμων. Οι κάδοι έχουν ήδη προκαλέσει μικροζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά η ανησυχία επικεντρώνεται περισσότερο στον κίνδυνο που δημιουργεί για πεζούς και κυρίως μικρά παιδιά που κυκλοφορούν μόνα τους, χωρίς την επισταμένη προσοχή.
Τα προβλήματα εντοπίζονται περισσότερο σε σημεία της πόλης, όπου το έδαφος είναι επικλινές ή εκεί που παρατηρείται περισσότερο ορμητικός αέρας, όπως την περιοχή των συνοικιών του Νοσοκομείου.
Δημότες της Ξάνθης αναρωτιούνται αν λειτουργούν τα «στοπ», οι μηχανισμοί δηλαδή που βρίσκονται στις ρόδες και ακινητοποιούν τους κάδους και προτείνουν ο δήμος να τοποθετήσει τσιμεντένια προστατευτικά αναχώματα για να μην μπορούν οι κάδοι να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση ή μπροστά στο δρόμο.  
Άδειοι κάδοι σε επικλινή εδάφη οι πιο… επιρρεπής στη μετακίνηση
Ο π. αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης παραδέχεται ότι είχε και ο ίδιος εντοπίσει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της θητείας του στην αντιδημαρχία, ωστόσο σημείωσε ότι το φαινόμενο παρατηρείται όταν οι κάδοι είναι άδειοι, που είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν. Ενημέρωσε επίσης ότι συνεργεία του δήμου καθημερινά επιβλέπουν και συντηρούν τους κάδους, ώστε και στις ρόδες να λειτουργεί ο μηχανισμός ακινητοποίησης.
Ο κ. Ταρενίδης, με την ευκαιρία, μας μεταφέρει μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετικά με τη μετακίνηση των κάδων, σημειώνοντας ότι το χειμώνα αλλάζει θέση περίπου το 3% των κάδων, ενώ το καλοκαίρι το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται στο 6-7%. Αυτό όπως λέει, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των συνθηκών του καιρού, αλλά κυρίως της επέμβασης του ανθρώπου, αφού οι ίδιοι οι δημότες τους μεταφέρουν σε άλλα σημεία τους θερινούς μήνες για να μην είναι μπροστά στη δική τους οικοδομή! «Αυτό είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία για την υπηρεσία καθαριότητας. Κάποιοι δημότες δεν ρίχνουν κλειστές τις σακούλες στον κάδο και τα τρόφιμα που αλλοιώνονται προκαλούν δυσοσμία. Δεν κάνουν καν τον κόπο να ανοίξουν τον κάδο για να τοποθετήσουν μέσα τα απορρίμματά τους. Μέχρι και για ρίψη των σκουπιδιών από το… μπαλκόνι στον κάδο έχουμε δεχθεί καταγγελία! Το φαινόμενο εντείνεται από τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια και τα σκορπούν παντού τριγύρω», εξήγησε ο κ. Ταρενίδης που καταληκτικά και με μια διάθεση απολογισμού για τη θητεία του στην καθαριότητα, ανέφερε: «ό,τι και να κάνουμε εμείς, οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση του δήμου».  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …