Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρέμβαση ανθρωπιάς από το ΚΚΕ στη ΔΕΗ

Παρέμβαση ανθρωπιάς από το ΚΚΕ στη ΔΕΗ

0
kke_dei_oik1-empros

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη στήριξη οικογένειας με προβλήματα υγείας που αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό

Σε αδιέξοδο βρέθηκε ξανθιώτικη πολύτεκνη οικογένεια. Διευθετήθηκε λύση μετά τη συνάντηση μελών του ΚΚΕ με στελέχη της ΔΕΗ    

Παρέμβαση ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθητοποίησης πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Λαϊκή Επιτροπή του ΚΚΕ Ξάνθης στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ για να επιστήσει την προσοχή στο αδιέξοδο που βιώνει μία πολύτεκνη οικογένεια της Ξάνθης με σοβαρά προβλήματα υγείας, η οποία για δύο μέρες αναγκάστηκε να ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.  
Χωρίς ρεύμα πατέρας με συσκευή οξυγόνου και μητέρα με νεφρική ανεπάρκεια!
Πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια στην Ξάνθη με τους δύο γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (ο πατέρας υποστηρίζεται αναπνευστικά με συσκευή οξυγόνου, η μητέρα με νεφρική ανεπάρκεια). Το ποσό που συσσωρεύτηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα εξήγησαν τα μέλη ου ΚΚΕ στον διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Βασίλη Σαρρή, με τον οποίο συναντήθηκαν, οφείλεται στο ότι η Πρόνοια δεν τους έχει αποδώσει ένα σημαντικό ποσό από προνοιακό επίδομα προς την οικογένεια, όπως άλλωστε και σε εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα . «Η καθυστέρηση της καταβολής του δημιούργησε τέτοιο πρόβλημα όχι μόνο στην αξιοπρεπή διαβίωση τους, αλλά πλέον ανάγεται σε ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους δύο άρρωστους γονείς. Δεν αρνούνται την οφειλή, αλλά αδυνατούν να την πληρώσουν. Δεν μπορούν καν να δώσουν τα ελάχιστα για την επανασύνδεση»,εξήγησε ο Γιώργος Κολλάρος, που διευκρίνισε ότι η οικογένεια θα μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό όταν εκταμιευτεί το ποσό των προνοιακών επιδομάτων.
Ο κ. Σαρρής δήλωσε ενήμερος για το θέμα και διευκρίνισε ότι το ζήτημα ανάγεται στην αρμοδιότητα του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ και ότι και ο ίδιος συμμερίζεται την ανησυχία για το σοβαρό αυτό πρόβλημα της οικογένειας.  
Δρομολογήθηκε λύση για ανθρωπιστικούς λόγους
Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε συνεννόηση με το περιφερειακό τμήμα της ΔΕΗ και δρομολογήθηκε σχετικός διακανονισμός, ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην οικογένεια. «Τα κρούσματα διακοπής, σε καθημερινή βάση, της ηλεκτροδότησης το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας είναι δεκάδες, με αποτέλεσμα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς να μένουν χωρίς ρεύμα και μάλιστα, εν μέσω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με άμεσο επακόλουθο, πολλές απ’ αυτές, να μένουν και χωρίς θέρμανση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και οργανωμένα μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης να απαιτήσουν, να μην υπάρξει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια έχουν κόψει το ρεύμα και διακανονισμό στα οικονομικά επίπεδα που εξυπηρετούν τις οικογένειες», ανέφερε η λαϊκή επιτροπή μετά το πέρας της συνάντησης στη ΔΕΗ.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …