Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Όλοι οι αντιδήμαρχοι του δημάρχου

Όλοι οι αντιδήμαρχοι του δημάρχου

0
antidimarxoi_2013

Ορίστηκαν οι 5 και είναι: Μπένης – Κυριακίδης, Θεοδωρίδης, Σπυριδόπουλος – Παπαδόπουλος. Άμισθοι οι δύο τελευταίοι

Προορίζεται για την Διεύθυνση Υγείας ο Φ. Φιλίππου δεν «κλείδωσε» όμως…
Ενδοπαραταξιακό μήνυμα από το δήμαρχο: «Δεν δίνω δαχτυλίδια …»

Με το …πάσο του ανακοίνωσε τους 5 νέους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης ενώ δεν βιάζεται καθόλου ν’ ανακοινώσει και τον 6ο που θ’ αναλάβει την νεοσύστατη αντιδημαρχία με αρμοδιότητα σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Οι 5 «αντί» του δημάρχου…
Έτσι αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» χθες οι αποφάσεις για τον ορισμό αντιδημάρχων Καθαριότητας – Πρασίνου, Κοιμητηρίων, Εξοικονόμησης ενέργειας Αγροτικής ανάπτυξης και αδέσποτων ζώων, ο Θεοδωρίδης Αναστάσιος, για την Δημοτική Αστυνομία και την υπηρεσία Αδειοδότησης ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων, Κυριακίδης Αλέξανδρος και για τις Τεχνικές υπηρεσίες, Δόμησης και το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ο Σπυριδόπουλος Νίκος. Μία μέρα ενωρίτερα αναρτήθηκε η απόφαση για ορισμό αντιδημάρχου Σταυρούπολης, Παπαδόπουλος Κυριάκος ενώ πολύ ενωρίτερα η απόφαση για τον κ. Μπένη ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι στις αποφάσεις αναφέρονται ως έμμισθοι αντιδήμαρχοι οι Μπένης, Θεοδωρίδης, Κυριακίδης και ως άμισθοι οι Σπυριδόπουλος, Παπαδόπουλος. Ένας ακόμη απομένει για να κλείσει ο κύκλος των 6 «αντί» του δημάρχου…  
Δεν «κλείδωσε» ο Φιλίππου
«Περιμένω οδηγίες σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στη νεοσύστατη υπηρεσία της Υγείας Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για πολλά θέματα που αφορούν τους προβλεπόμενους πόρους και τις υποδομές. Καλούμαστε ν’ αναλάβουμε νέες αρμοδιότητες χωρίς πόρους, υποδομές και προσωπικό. Γι αυτό το λόγο η ΚΕΔΕ έχει φρενάρει για παράδειγμα την μεταφορά της Διεύθυνσης Μεταφορών ( Σχολές Οδηγών, Συνεργεία κ.λ.π.) στους δήμους. Αναφορικά με την νέα υπηρεσία της Υγείας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το πλαίσιο της λειτουργίας της και γι αυτό δεν θα οριστεί άμεσα αντιδήμαρχος …άλλωστε έχουμε χρόνο μέχρι τέλος του μήνα», σημειώνει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.
Όπως παραδέχτηκε έχει κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Φίλιππο Φιλίππου καθώς θεωρεί ότι λόγω του επαγγέλματός του (ιατρός) είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει αυτή την υπηρεσία όμως σημείωσε ότι τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη λόγω αυτής της εκκρεμότητας. Υπενθυμίζεται ότι η θέση σ’ αυτή την αντιδημαρχία είναι έμμισθη ενώ όσο αφορά την αρμοδιότητα του Πολιτισμού θα είναι ο συνδετικός κρίκος και θα ασκεί εποπτεία στο Κέντρο Πολιτισμού.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα με την αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία προβλέπονταν να περιέλθει απευθείας στο δήμαρχο με γνωμοδότηση μπορεί να εκχωρηθεί σε αντιδήμαρχο γι αυτό και ορίστηκε ο κ. Κυριακίδης.  
Δήμαρχος: «Δεν δίνω δαχτυλίδια ούτε βέρες…σε κανένα»
Κληθείς να σχολιάσει τις «αναταράξεις» που έχει προκαλέσει στον συνδυασμό του η ανανέωση της θητείας του κ. Μπένη αλλά και τις δυσαρέσκειες που έχουν δημιουργηθεί από τις άμισθες θέσεις ενώ ο κ. Μπένης θα συνεχίσει να είναι έμμισθος καθώς εκλαμβάνεται ότι μ’ αυτή του την κίνηση ο κ. δήμαρχος του δίνει ένα προβάδισμα έναντι τον άλλων και δεδομένης της αποχώρησής του, τον χρήζει διάδοχό του ο κ. δήμαρχος το ξέκοψε: «Δεν δίνω ούτε δαχτυλίδι ούτε βέρες σε κανένα. Η θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών απαιτεί καθημερινή και ολοήμερη απασχόληση γι αυτό και πρέπει να είναι έμμισθη. Θέλω δε να ευχαριστήσω όλους τους αντιδημάρχους που υπηρέτησαν το δήμο αλλά και το δημοτικό συμβούλιο τους οποίους είχα συμπαραστάτες και παρά τις διαφωνίες η προσπάθεια όλων είναι να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Όσο για τους αντιδημάρχους που αποχωρούν αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ ότι δεν πέτυχαν στο έργο τους αλλά ότι επιβάλλεται η ανανέωση και να δοθεί η ευκαιρία και σ’ άλλους να προσφέρουν. Άλλωστε τα δύο επόμενα χρόνια θα αξιοποιηθούν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…