Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Σύλλογος Ποντίων βράβευσε τους άριστους μαθητές

Ο Σύλλογος Ποντίων βράβευσε τους άριστους μαθητές

0
pondioi_pita_2013-empros

Στην εκδήλωση κόπηκε και η Πρωτοχρονιάτικη πίτα  

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα του συλλόγου, ο Βουλευτής κ. Σαλτούρος Δημήτριος, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαϊτίδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη Φώτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αβδήρων κ. Θεοχάρους ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Τσολακίδη Βασίλη, ο Ποντιακής καταγωγής Διοικητής της ΧΧV ΤΘ/Τ, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’.Σ.Σ., εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού, ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φωτιάδης Νικόλαος και Ταρενίδης Παναγιώτης, Πρόεδροι Συλλόγων, σύσσωμο το Δ.Σ., πολλά μέλη και παιδιά μελών του συλλόγου.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Τηλέμαχο Τσιμηρίκα, το λαμπρό παιδί από την Μεσορόπη Καβάλας, που έχασε την ζωή του στην προσπάθεια να σώσει από την φωτιά τα δύο αδελφάκια του. Ο χιονιάς και το περασμένο της ώρας δεν επέτρεψαν τον πατέρα και αδέλφια του να παραβρεθούν στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι έφθασαν μέχρι την Ξάνθη αλλά επέστρεψαν φοβούμενοι επιδείνωση του καιρού.
Ο Πρόεδρος κ. Ρωμανίδης αναφέρθηκε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, στον Τηλέμαχο και την αυτοθυσία του, κλείνοντας την ομιλία του με λόγια συμμαθητών του « … πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ σε σένα, ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους σαν κι εσένα, που μας κάνουν να έχουμε ακόμα ελπίδες, να πιστεύουμε πως τα όνειρά μας είναι πραγματοποιήσιμα και κυρίως πως αξίζει να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε.»
Με αφορμή τις αξίες που αντιπροσωπεύει η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου, ο ομιλητής της βραδιάς κ. Μουσόπουλος Αθανάσιος ανέπτυξε, σύντομα και μεστά, το θέμα «Παιδεία, από την αρχή». Ο κ. Μουσόπουλος μάλιστα πρότεινε να αναλάβει η νεολαία του οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού την ανέγερση μνημείου στο χωριό Μεσορόπη όπου έχασε την ζωή του ο αριστούχος μαθητής Τηλέμαχος. Στον ομιλητή δόθηκε αναμνηστική πλακέτα ευχαριστώντας τον για την συμμετοχή του στην εκδήλωση αλλά και για την 40χρονη προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας.
Βραβεύθηκαν συνολικά 13 μαθητές και μαθήτριες. Στους βραβευθέντες απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα και βιβλία που παρεχώρησαν οι «εκδόσεις Σπανίδη».
Οι βραβευθέντες μαθητές  

Ονοματεπώνυμο   Όνομα πατρός   Όνομα Μητρός   Σχολείο  
Βέρτη Βαρβάρα   Αθανασίου   Χαρίκλειας   7ο Γυμνασίου  
Γαβριηλίδης Σάββας   Νεκτάριος   Μαρία   6ο Γυμνασίου  
Μακρίδης Ελευθέριος   Ιωάννης   Ζωή   «ΑΞΙΟΝ»  
Κατσούλης Πέτρος   Γεώργιος   Σεβαστή   3ο Γυμνασίου  
Μακρίδου Χρυσούλα   Ιωάννης   Ζωή   «ΑΞΙΟΝ»  
Παπαδοπούλου Ελισσάβετ   Γεώργιος   Μαρία   1ο Γυμνάσιου  
Κόκκινος Βασίλειος   Γεώργιος   Σταματία   1ο Γυμνάσιου  
Μουρατίδης Παναγιώτης   Ηλίας   Βασιλική   5ο Γυμνάσιου  
Γουναρίδης Μιχαήλ   Πέτρος   Σοφία   7ο Γυμνάσιου  
Παπαδόπουλος Σπυρίδων   Κωνσταντίνος   Βασιλική   3ο Λύκειο  
Γκουδίνα Αναστασία   Γεώργιος   Μαρία   2ο Λύκειο  
Κουραμίδης Κωνσταντίνος   Στέργιος   Αναστασία   1ο Λύκειο  
Κωνσταντινίδου Κυριακή   Πέτρος       ΤΕΙ Λάρισας  

    Ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας , στην αίθουσα της Λέσχης, όπου οι κυρίες του Συλλόγου δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες με ποντιακά εδέσματα. Στους τυχερούς της βραδιάς δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…