Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Άλλο ένα «γρανάζι» στη… μηχανή της Skoda Ξάνθη

Άλλο ένα «γρανάζι» στη… μηχανή της Skoda Ξάνθη

0
die

Ανακοινώθηκε και επίσημα χθες η μεταγραφή του Ντιέ

Αξιοσημείωτη η δραστηριότητα εντός κι εκτός γηπέδων για τον 35χρονο Ιβοριανό μέσο        

Άλλο ένα «γρανάζι» στη μηχανή της πρόσθεσε η Skoda Ξάνθη, με την απόκτηση του Σερζ Ντιέ. Η μεταγραφή του Ιβοριανού μέσου είχε «κλείσει» εδώ και περίπου 10 ημέρες ενώ χθες ανακοινώθηκε και επίσημα.
«Η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Σερζ Ντιέ», ανέφερε το χθεσινό δελτίο τύπου της ξανθιώτικης ΠΑΕ.
Η προσθήκη του 35χρονου αμυντικού μέσου στο ¨ρόστερ¨ της ξανθιώτικης ομάδας ήταν η 4η στην τρέχουσα χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, μετά τους Ράιαν Σμιθ, Μαρτίνιο Παΐτο και Σάκη Πρίττα.  
Με σημαντική παρουσία σε Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα  
Ο Ντιέ ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα στην ιταλική Ρετζίνα όπου έμεινε 4 χρόνια (1997-2001) με 15 συμμετοχές. Ακολούθησε το πέρασμα του από τις επίσης ιταλικές Αβελίνο, Μπενεβέντο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό των Νις (45 συμ/2 γκολ), Μετς (8 συμ.) και Αζαξιό (25 συμ./1 γκολ). Ενδιάμεσα (2005-2007) ο Ντιέ είχε περάσει από το τουρκικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καϊσέρισπορ με 50 συμμετοχές κι ένα γκολ.
Ο Ιβοριανός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008 όπου έπαιξε για δύο χρόνια στον Ηρακλή (35 συμ./2 γκολ) και στη συνέχεια σε Καβάλα (36 συμ./4 γκολ), Βέροια (15 συμ./1 γκολ). Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν επέστρεψε στην Καβάλα όπου στον α’ γύρο του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατέγραψε 9 συμμετοχές στις οποίες πέτυχε 2 γκολ, ενώ ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του από το σύλλογο της γειτονικής πόλης λόγω εκκρεμοτήτων σε οικονομικά θέματα και τελικά επόμενος σταθμός στην καριέρα του θα είναι η Skoda Ξάνθη για τους επόμενους έξι μήνες.  
Σπουδαία εξωγηπεδική δραστηριότητα από τον 35χρονο Ιβοριανό  
Πέρα από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο ο Σερζ Ντιέ έχει σπουδαία εξωαγωνιστική δραστηριότητα που αξίζει να αναφερθεί.
Γεννήθηκε την 4η Οκτωβρίου 1977 στο Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού σε μία 9μελή οικογένεια και πολύ σύντομα ήρθε αντιμέτωπος με ένα τρομερό συμβάν, το θάνατο του πατέρα του, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Βρέθηκε έτσι μόνος με τη μητέρα του, Οντέτ Κοϊντέ και τα αδέρφια του. Εγκατέλειψε τις σπουδές του για να μπορέσει να φροντίσει την οικογένειά του και έτσι το ποδόσφαιρο έγινε το επάγγελμα που θα εξασφάλιζε τα αναγκαία για την οικογένειά του.
Έγινε μέλος της ομάδας Africa Sport of Abidjan, όπου αναρριχήθηκε από τις μικρές ομάδες στην πρώτη ομάδα. Το 1996 του ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η επιλογή του για την Εθνική Ομάδα της χώρας του. Από τη στιγμή εκείνη, ξεκίνησε η διεθνής καριέρα του και το 1998 ξεκινά να παίζει στην ομάδα Ρετζίνα της Ιταλίας.
Το 2000 διανύει την πιο σκοτεινή περίοδο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, κατά την οποία ήταν ελεύθερος, χωρίς ομάδα για ένα χρόνο. Τότε ήταν που ο ίδιος θεώρησε ότι πιθανόν να έχει τελειώσει με το ποδόσφαιρο και η χρονική στιγμή που αποφασίζει να προσφέρει τη ζωή του στο Θεό και γίνεται Χριστιανός. «Ήμουν χαμένος και ο Κύριος με έφερε πίσω» δηλώνει ο ίδιος.
Το 2001 κάνει την επάνοδό του στο ποδόσφαιρο και παράλληλα με την ανάκαμψη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, συναντά τον έρωτα της ζωής του, τη Λύντια Ντομορό, η οποία γίνεται σύζυγός του ένα χρόνο μετά, στις 22 Ιουνίου 2002. Η ένωση αυτή θα δώσει ζωή στον Μανασέ Κρις – Σάμουελ Ντιέ την 17η Ιανουαρίου 2006.
Το Σεπτέμβρη του 2002 η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετωπίζει μία περίοδο πολιτικής κρίσης η οποία διαρκεί έξι χρόνια περίπου. Πολλές καταστροφές προκλήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα και ειδικά στο δυτικό τμήμα της, όπου είναι και η γενέθλια χώρα του ποδοσφαιριστή.
Στη θέα αυτής της δυσάρεστης κατάστασης στην οποία περιήλθε η πόλη και η χώρα του, ο Ντιέ αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού τον Ιούνη του 2005 προκειμένου να δωρίσει ρουχισμό και τρόφιμα στα θύματα του πολέμου στην πόλη Γκιτροζόν, προάστιο του Τζουέκουε, πόλης στη δυτική ακτή της Ακτής Ελεφαντοστού.
Για το σκοπό αυτό κάλεσε τους κατοίκους της πόλης Αμπιτζάν σε μαζική κινητοποίηση μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να αναζητήσει οικονομική βοήθεια. Η κινητοποίηση αυτή είχε εξαιρετική επιτυχία και μεταδόθηκε από τις ειδήσεις σε όλη τη χώρα.
Το Δεκέμβρη του 2006, ο Σερζ Ντιέ συμμετείχε σε πράξη συμπαράστασης προς τους κατοίκους της πόλης Τουλεπλέ, η οποία οργανώθηκε από την Πρώτη Κυρία της Ακτής Ελεφαντοστού κατά την οποία προσέφερε τρόφιμα στους κατοίκους.
Το Δεκέμβρη του 2007 του δόθηκε ο τίτλος του “Πρέσβη της Ειρήνης” από τον πρόεδρο του OMPP, ενός Παγκόσμιου Οργανισμού για την Ειρήνη, για τις προαναφερθείσες δωρεές του καθώς και αυτές που πραγματοποίησε κατά την επίσκεψή του στις στους φυλακισμένους του Σωφρονιστικού Κέντρου MACA και τις φυλακές του Αμπιτζάν. Εκεί προσέφερε τρόφιμα και μπάλες και έγινε χορηγός ενός ποδοσφαιρικού αγώνα λίγο πριν την ανάδειξή του σε Πρέσβη Ειρήνης.
Τον Ιούνιο του 2008 επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Ακτή Ελεφαντοστού, αυτή τη φορά την πόλη Τζουεκουέ προκειμένου να παρατηρήσει ο ίδιος τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμφύλιο. Εκεί συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης και συζήτησε μαζί του τις ανάγκες των κατοίκων και πιθανούς τρόπους βοήθειας προς αυτούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά από τη συζήτηση αυτή αποφάσισε να δώσει ζωή στο “ίδρυμα Μanasse” τον ίδιο χρόνο.
Ο σκοπός του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει τις χήρες και τα ορφανά που χρήζουν βοήθειας καθώς και αυτούς που έχουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας τη κρίσης, μέσω πολυσχιδών προγραμμάτων υποστήριξης (με στοιχεία από το Wikipedia).  
Σήμερα η τελευταία προπόνηση και η αποστολή  
Εν τω μεταξύ με απογευματινή προπόνηση συνέχισε χθες η Skoda Ξάνθη την προετοιμασία της για την 17η αγωνιστική και το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α.
Στη χθεσινή προπόνηση το βάρος έπεσε στην τακτική ενώ μαζί με τους νέους του συμπαίκτες προπονήθηκε και το τελευταίο – χρονικά – μετεγγραφικό απόκτημα, ο Ντιέ.
Η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο χαλάρωμα – προπόνηση σήμερα το μεσημέρι (13:00) και μετά την ολοκλήρωση της θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει για την Αθήνα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην αποστολή δεν θα συμπεριληφθούν οι Πέτρος Μάνταλος, Σπύρος Βάλλας και Μαρσελίνιο Λέιτε που είναι τιμωρημένοι (κίτρινες κάρτες).
* Στην ομάδα της Καβάλας θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σαιζόν με τη μορφή δανεισμού ο Ντανιέλ Κούτεφ.      
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

  • serzdie

    Skoda Ξάνθη: Στη… «σέντρα» ο Σερζ Ντιέ!

      Ανακοίνωση και… τιμωρία περιμένει τον Ιβοριανό για τη συμπεριφορά του τη στιγμή της…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι διαιτητές και το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου

Σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία Συνεχίζονται τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης στις δύο κατηγορίες, με…