Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίσκεψη μαθητών στο «Ε» λίγο πριν την πρώτη απόπειρα δημοσιογραφίας

Επίσκεψη μαθητών στο «Ε» λίγο πριν την πρώτη απόπειρα δημοσιογραφίας

0
gymnasio1_empros_01_2013-empros

Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου γυμνασίου ξεναγήθηκαν στη διαδρομή της καθημερινής έκδοσης του ΕΜΠΡΟΣ

Ετοιμάζουν τη δική τους εφημερίδα με ποικίλα θέματα για την πόλη και όσα τους απασχολούν  

Τα γραφεία της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου γυμνασίου Ξάνθης, στο πλαίσιο της γνωριμίας με την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, αλλά και για να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες, αφού βρίσκονται στο στάδιο της έκδοσης της δικής τους σχολικής εφημερίδας.
Οι μαθητές μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Μαρία Τονονίδου έφτασαν στα γραφεία του «Ε» στις 10 το πρωί. Ο ιδρυτής της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ Γιάννης Διαφωνίδης ανέλαβε να παρουσιάσει την καθημερινή διαδρομή της εφημερίδας από την επεξεργασία της τοπικής επικαιρότητας έως την καταγραφή, την αρχισυνταξία, τη σελιδοποίηση και την εκτύπωση, ενώ στη συνέχεια οι συντάκτες της εφημερίδας αναφέρθηκαν στην αναζήτηση και την αξιοποίηση της είδησης, τη διαχείριση των θεμάτων της επικαιρότητας και τη δημοσιογραφία στην επαρχία.
Οι μαθητές άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τη σύντομη ενημέρωση και στη συνέχεια έθεσαν τις ερωτήσεις τους στη Μαριάννα Ξανθοπούλου και την Ελένη Διαφωνίδου, επικεντρωμένοι περισσότερο στα θέματα της ύλης και με κύριο γνώμονα όσα τους απασχολούν στο στάδιο της προετοιμασίας για τη δική τους εφημερίδα, όπου ο καθένας είτε μόνος, είτε σε ομάδες, θα αναπτύξει ένα θέμα του ενδιαφέροντός του και στη συνέχεια όλες οι απόψεις και τα ρεπορτάζ θα ενταχθούν στη νέα εφημερίδα του σχολείου. Ρώτησαν ειδικά για τα θέματα που διαβάζονται περισσότερα, τις σημαντικότερες ειδήσεις της χρονιάς που πέρασε, το ύφος γραφής στη δημοσιογραφία, τον τρόπο που συλλέγονται οι πληροφορίες για το ρεπορτάζ και φάνηκαν ενημερωμένοι για την επικαιρότητα της πόλης, αλλά και ορεξάτοι για το νέο τους εγχείρημα. Στον τομέα της αθλητικής δημοσιογραφίας, συνομίλησαν με τον αθλητικό συντάκτη του «Ε» Δημήτρη Καλτέκη για το εύρος της ύλης και των θεμάτων στον επαρχιακό Τύπο και έδειξαν να τους απασχολεί ιδιαιτέρως το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή μας.
«Ε»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …