Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Πράσινη» συνάντηση για το αρδευτικό

«Πράσινη» συνάντηση για το αρδευτικό

0
ardeytiko_nestou-empros

Συνάντηση με Βενιζέλο είχαν Γιαννακίδης, Καραλίδης, Τσολακίδης, Χατζηευαγγέλου και Σαλτούρος

Νέες επαφές σήμερα στην Αθήνα με παρέμβαση Κοντού. Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  

 
Κινητικότητα και συστράτευση έφερε η επικείμενη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης του αρδευτικού έργου της Ξάνθης (αν δεν αναβληθεί). Οι «πράσινοι» τοπικοί φορείς συναντήθηκαν χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για να τον ενημερώσουν για το θέμα και να ζητήσουν τη στήριξή του σε συνδυασμό με τη σημασία που έχει το έργο για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.  
Ε. Βενιζέλος: «στηρίζω, αλλά δεν μπορώ να παρέμβω θεσμικά»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Α. Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Φ. Καραλίδη, καθώς και τους δημάρχους Αβδήρων, Β. Τσολακίδη και Τοπείρου, Στ. Χατζηευαγγέλου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Δ. Σαλτούρος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες των τοπικών αιρετών, αλλά εξήγησε ότι ο ίδιος θεσμικά δεν μπορεί να παρέμβει. Αντιθέτως, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της στάσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού αυτός μπορεί θεσμικά να παρέμβει στην εισηγήτρια της υπόθεσης στο ΣτΕ.  
Νέες επαφές σήμερα και αύριο
Μέσω ραντεβού που έκλεισε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Α. Κοντός, οι τοπικές αρχές θα συναντηθούν σήμερα για το ίδιο θέμα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, καθώς και με στελέχη του ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα τον αν. υπουργό Σ. Καλογιάννη, αρμόδιο για τη διαχείριση των υδάτων και τον γ.γ. του υπουργείου Ευ. Λιβιεράτο.
Αν όχι όμως το τελευταίο, πάντως το πιο κρίσιμο χαρτί τους, θα παίξουν οι τοπικοί αιρετοί το πρωί της Πέμπτης, στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη, αφού, όπως προειπώθηκε, αυτός νομιμοποιείται θεσμικά να παρέμβει στην υπόθεση.  
Ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του ο Ζεϊμπέκ
Δε θα παραβρίσκεται στις συναντήσεις ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν ΖεΪμπέκ, ο οποίος αν και έχει εκφράσει τους προβληματισμούς του για το έργο, δεν έχει υιοθετήσει κάθετα αρνητική στάση. Σήμερα, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του για το θέμα.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…