Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Επιδρομή» παράνομων πλανόδιων στη Σταυρούπολη

«Επιδρομή» παράνομων πλανόδιων στη Σταυρούπολη

0
planodioi_001_copy

Στήνουν πάγκους στην πλατεία. Κάνουν μεγάλη ζημιά στις τοπικές επιχειρήσεις

Κάποιος να τους ελέγξει… Ανάληψη ευθύνης από την Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης

Οργιάζει το παραεμπόριο στην ορεινή περιοχή και μετά από τις «επιδομές» Βουλγάρων στα χωριά του δήμου Μύκης που πουλάνε από ψωμί και ξύλα έως και ιατρικές υπηρεσίες, έχουμε και «επιδρομές» πάσης φυλής και εθνικότητας πλανόδιων που κατακλύζουν τη Σταυρούπολη και τους γύρω οικισμούς. Είναι τόσο δε το θράσος τους – όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι – που πάνε και στήνουν τους πάγκους τους γύρω απ’ την πλατεία της Σταυρούπολης εκμεταλλευόμενοι την παντελή απουσία αστυνόμευσης και έλεγχου  
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους πλανόδιους στη Σταυρούπολη
Με «λαϊκή αγορά» μοιάζει καθημερινά η πλατεία της Σταυρούπολης από τους πλανόδιους που πουλάνε ανενόχλητοι την κάθε λογής και αμφιβόλου ποιότητας πραμάτειες τους. Την ίδια στιγμή οι λιγοστές τοπικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν μετά από την αύξηση του ΦΠΑ και τους φόρους δέχονται καίριο πλήγμα από το παραεμπόριο που γίνεται μπρος στα μάτια τους από πλανόδιους που δεν έχουν άδεια και πουλάνε στη «μαύρη» δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.  
Κάποιος να τους ελέγξει…
Αρμόδια όργανα για ελέγχους παραεμπορίου είναι τα ΚΕΛΑΥΕ και η Δημοτική Αστυνομία. Και όσον αφορά τα ΚΕΛΑΥΕ είναι γνωστό – όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης – ότι υπολειτουργούν καθώς έχουν υποστελεχωθεί από τότε που τα ανέλαβε ως δομή η αιρετή περιφέρεια επειδή αφαιρέθηκαν τα κίνητρα στους συμμετέχοντες υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης (50 ευρώ ανά έξοδο για έλεγχους). Έτσι από 45 άτομα που ήταν αρχικά έχουν απομείνει 13 και κατά συνέπεια έχουν μειωθεί οι έλεγχοι ενώ έχουν περιοριστεί σε ωράρια λειτουργίας της αγοράς. Κατά συνέπεια μια δομή που χαιρετίστηκε ως θετικό βήμα για την πάταξη του παραεμπορίου και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο νομό μας σταδιακά απαξιώνεται.  
Τι λέει ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής αστυνομίας Ξάνθης
Σ’ ότι αφορά τη δημοτική αστυνομία Ξάνθης είναι γνωστό επίσης ότι ως υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη αφού για όλο το δήμο της Ξάνθης που επεκτείνεται ως τη Σταυρούπολη υπάρχουν 9 υπάλληλοι και 1 περιπολικό όχημα. Όπως επισημαίνει ο νέος αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας κ. Αλέκος Κυριακίδης τα καθήκοντά των υπαλλήλων είναι πολλά καθώς ασκούν και κοινωνικό έργο βοηθώντας ηλικιωμένους και ανήμπορους σε μεταφορές τους, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις τους εκτός πόλης σε καθημερινή βάση. Ο κ. Κυριακίδης ήταν γνώστης του θέματος με τους πλανόδιους στην Σταυρούπολη και όπως μας είπε έχει συνεννοηθεί με τον αντιδήμαρχος Σταυρούπολης κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο να ορίσει κάποιον δημοτικό υπάλληλο να κάνει συστάσεις στους πλανοδίους να απομακρυνθούν και να συμμορφωθούν υπό τον φόβο των τσουχτερών προστίμων (1.000 ευρώ) και στη συνέχεια θα μεταβεί κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας για έλεγχους και επιβολή προστίμων σ’ όσους δεν συμμορφωθούν: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον κόσμο και τις τοπικές επιχειρήσεις στη Σταυρούπολη. Έχουμε προβλήματα στην δημοτική αστυνομία όμως παρόλα αυτά παράγεται ένα έργο σημαντικό το οποίο θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Και οι εντατικοί έλεγχοι και η πάταξη του παραεμπορίου είναι μια προτεραιότητα μας», επισημαίνει ο κ. Κυριακίδης.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …