Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Έτσι γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε» το θέμα του φετινού καρναβαλιού

«Έτσι γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε» το θέμα του φετινού καρναβαλιού

0
Fanourakis_smile

«Βόμβα» Φανουράκη στη συνεδρίαση της Οργανωτικής των ΘΛΕ

Προανήγγειλε την παραίτησή του από το Κέντρο Πολιτισμού. Σε διαβούλευση ο Κανονισμός του Καρναβαλιού
 
«Έτσι γλεντάνε αυτοί που σας χρωστάνε» είναι το φετινό κεντρικό θέμα του φετινού Καρναβαλιού της Ξάνθης και επιλέχθηκε μεταξύ τριών άλλων προτάσεων κατά την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των ΘΛΕ 2013 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου, παρουσία του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Μανώλη Φανουράκη και των προέδρων των συλλόγων και μελών της επιτροπής. Πέραν του πολιτιστικού και του οργανωτικού μέρους η συνεδρίαση είχε και πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ο κ. Φανουράκης με μια αιφνίδια δήλωσή του κατά την κοπή της πίτα προανήγγειλε την παραίτησή του από το Κέντρο Πολιτισμού.  
Μ. Φανουράκης: «Δεν θα είμαι Πρόεδρος στο επόμενο Καρναβάλι» !
Αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκομένους η δήλωση του κ. Φανουράκη καθώς όπως μας αναφέρθηκε από κάποιους πρόεδρους συλλόγων που ρωτήσαμε η συνεργασία μαζί του ήταν πολύ καλή. Αίσθηση όμως προκάλεσε και στην παράταξη Στυλιανίδη καθώς εκλήφθηκε ως μια έκφραση δυσαρέσκειας του κ. Φανουράκη επειδή όπως είναι γνωστό ότι ήθελε να γίνει αντιδήμαρχος και γνωστοποίησε αυτή του την επιθυμία στον δήμαρχο ο οποίος όμως δεν την αποδέχτηκε. Κάποιοι όμως την εξέλαβαν ως έμμεση πίεση προς το δήμαρχο προκειμένου να τον επιλέξει για την αντιδημαρχία που απομένει και η οποία εκτός από την υγεία την πρόνοια και την παιδεία έχει ως αρμοδιότητα και τον Πολιτισμό και θα ασκεί εποπτεία στο Κέντρο Πολιτισμού. Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος πρότεινε αυτή τη θέση στον κ. Φιλίππου όμως δεν έχει ακόμη «κλειδώσει» αυτή η αντιδημαρχία (όπως γράψαμε σε προχθεσινό μας ρεπορτάζ). Πάντως ο κ. Φανουράκης δεν απαντούσε σε τηλεφώνημα όλη τη χθεσινή μέρα…  
Σε διαβούλευση ο Κανονισμός του Καρναβαλιού
Σ’ ότι φορά τα αμιγώς …καρναβαλικά θέματα της συνεδρίασης κατατέθηκε από την κέντρο Πολιτισμού και τέθηκε προς συζήτηση με τους προέδρους των συλλόγων και ψήφιση ο Κανονισμός του Καρναβαλιού. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σύνολο κανόνων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων για τους καρναβαλιστές και τα πληρώματα που έχει στόχο να διασφαλίσει το θεσμό και να τον αναβαθμίσει οργανωτικά ώστε να υπάρχει ομαλή ροή της παρέλαση και να επιλυθούν όλα εκείνα τα προβλήματα που παρουσιάζονται (καθυστέρηση στην πλατεία κ.λ.π.). Να σημειώσουμε ότι στον κανονισμό προβλέπονται κυρώσεις και ποινές στους συλλόγους που παραβιάζουν τους κανόνες ενώ κάποιοι Σύλλογοι πρότειναν ποινές και σε πρόσωπα, όταν προκύπτει αντικανονική συμπεριφορά.    
Μαριάννα Ξναθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…