Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ισχυρή δόνηση ανοιχτά της Λήμνου ταρακούνησε την Ξάνθη

Ισχυρή δόνηση ανοιχτά της Λήμνου ταρακούνησε την Ξάνθη

0
seismos_limnou_08_01_2013-empros

Αισθητός έγινε στην περιοχή μας ο σεισμός 5,8 ρίχτερ χθες στις 16.16      

Και στην Ξάνθη, αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, μέχρι και την Αττική, έγινε αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε ανοιχτά της Λήμνου στις 16.16 τη χθεσινή μέρα. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λήμνου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Επτά λεπτά αργότερα, ακολούθησε μετασεισμός στην ίδια περιοχή, αλλά χαμηλότερης έντασης, με 3,5 ρίχτερ και ίδιο εστιακό βάθος, αλλά δεν έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή. Μέχρι τις 17.09 ακολούθησαν συνολικά 6 μετασεισμοί με μικρότερη ένταση και μικρότερο εστιακό βάθος.
Οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης των ξανθιωτών πήραν φωτιά, αφού η περιοχή ταρακουνήθηκε αρκετά, αν και δεν σημειώθηκαν ζημιές σύμφωνα με την πρώτη εικόνα.
Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αστυνομικό τμήμα της Μύρινας στη Λήμνο, ούτε και εκεί δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν έρχονται δύο μέρες μετά το σεισμό ανοιχτά της Σαμοθράκης την Κυριακή, που έγινε αντιληπτός και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…