Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναζητείται αντιδήμαρχος …άμισθος!

Αναζητείται αντιδήμαρχος …άμισθος!

0
dimarxio_xanthi2-empros

Όλοι οι άνθρωποι του δημάρχου…Ποιοι μένουν…ποιοι φεύγουν και ποιοι νέοι έρχονται

Σήμερα η σύσκεψη του δημάρχου με τα μέλη της παράταξής του. Η δημοτική αστυνομία θα υπάγεται απ’ απευθείας στο δήμαρχο!  

Ένα «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» καλείται να επιλύσει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης με την έναρξη της νέας χρονιάς καθώς λήγει η θητεία των 6 αντιδημάρχων του, ενώ ο Καλλικράτης και η …κρίση επιφέρουν αλλαγές ορίζοντας οι 2 εκ των 6 να ασκούν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που θα τους ανατεθούν αμισθί! Κατά συνέπεια ο δήμαρχος «πονοκεφαλιάζει» καθώς πρέπει και να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και ν’ αξιοποιήσει νέα πρόσωπα και   να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στην παράταξή του αλλά και να βρει δύο εθελοντές που θα κάνουν όλη τη δουλειά χωρίς λεφτά! Επίσης μέγας «πονοκέφαλος» για τον κ. δήμαρχο είναι η δημοτική αστυνομία, η οποία σύμφωνα με τις νέες διατάξεις περνά σαν αρμοδιότητα απευθείας στο δήμαρχο, ο οποίος πλέον αναλαβαίνει χρέη …Σερίφη!  
Όλοι οι άνθρωποι του δημάρχου…
Η μεταφορά της αρμοδιότητας της δημοτικής αστυνομίας απευθείας στο δήμαρχο δεν είναι η μόνη αλλαγή που επέρχεται στην νέα θητεία του δημοτικού συμβουλίου καθώς σύμφωνα και με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής διοίκησης που ψηφίστηκε πρόσφατα χωρίς όμως ακόμη να δημοσιευτεί, προβλέπεται συγχώνευση της υπηρεσίας Πρασίνου με την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία μετονομάζεται σε Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Ως γνωστόν οι δύο αυτές υπηρεσίες είχαν δύο αντιδημάρχους (Κυριακίδης – Ταρενίδης αντίστοιχα). Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Ταρενιδης αποχωρεί οικειοθελώς από την υπηρεσία Καθαριότητας και παραδίδει την σκυτάλη στον κ. Θεοδωρίδη που κάνει δυναμικό comeback ενώ για το κ. Κυριακίδη -σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος δεν επιθυμεί την αποχώρησή του από τα δημοτικό σχήμα και γι αυτό επιφυλάσσει κάποια άλλη θέση. Να σημειώσουμε ότι τον προβληματίζουν ιδιαίτερα και οι δύο αυτές αλλαγές και έχει αναθέσει στην νομική υπηρεσία του δήμου να εξετάσει αν μπορεί να γίνει εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στην δημοτική αστυνομία, μιας και θεωρεί άτοπο και ανέφικτο ο δήμαρχος να εκτελεί χρέη …σερίφη της πόλης. Επίσης η νομική υπηρεσία θα εξετάσει και το θέμα της συγχώνευση των υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας.  
Αυτοί που μένουν…
Αναφορικά μ’ αυτούς που μένουν στις θέσεις τους: Πρώτος – πρώτος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μπένης ο οποίος παραμένει στη θέση του και επίσης θα προταθεί και για τη προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής. Άλλωστε ήταν το πρώτο που επιβεβαίωσε ο δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης λέγεται ότι παραμένει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ως αντιδήμαρχος Σταυρούπολης όμως θα του ζητηθεί να είναι ο ένας από τους δύο …άμισθους! Ο κ. Μανώλης Φανουράκης παραμένει στο Κέντρο Πολιτισμού και δεν καταλαμβάνει αντιδημαρχία παρά τη φημολογία που αναπτύχτηκε καθώς ο δήμαρχος δεν ρισκάρει να δημιουργηθούν προβλήματα στο Κέντρο Πολιτισμού εν’ όψει μάλιστα της διοργάνωσης του Καρναβαλιού και των ΘΛΕ. Επίσης Τσέπελης και Παπασταματίου παραμένουν στις θέσεις τους στη ΔΕΥΑΞ και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης αντίστοιχα και οι μόνες αλλαγές που θα γίνουν σ’ αυτά τα νομικά πρόσωπα είναι στους αντιπροέδρους και στα μέλη των Διοικητικών τους συμβουλίων.
Επίσης θα προταθεί εκ νέου ο κ. Δηαμρχόπουλος ως πρόεδρος δημοτικού συμβούλιου καθώς – λέγεται – ότι ο δήμαρχος τον θεωρεί επιτυχημένο  
Αυτοί που φεύγουν…κι αυτοί που έρχονται
Στους αποχωρούντες είτε οικειοθελώς είτε κατ’ εντολή δημάρχου περιλαμβάνονται οι κύριοι Ταρενίδης, Τσεγγελίδης και Μούρκας ενώ στα νέα πρόσωπα που θα «επιστρατευτούν» να καλύψουν τα κενά είναι οι κύριοι Θεοδωρίδης (Δ/ση Περιβάλλοντος όπως προειπώθηκε) καθώς και ο κ. Νίκος Σπυριδόπουλος που επί δυο χρόνια ήταν πρόεδρος στον Οργανισμό άθλησης, ο οποίος όμως πλέον δεν υφίσταται. Ο κ. Σπυριδόπουλος πιθανότατα θα κληθεί ν’ αντικαταστήσει τον κ. Μούρκα στις τεχνικές υπηρεσίες λόγω και επαγγέλματος(εργολάβος).  
Προς αναζήτηση του εθελοντή αντιδημάρχου…
Έτσι –σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας – καλύπτονται οι 4 αντιδημαρχίες (Μπένης, Θεοδωρίδης, Σπυριδόπουλος, Παπαδόπουλος) και είναι υπό διευθέτηση το θέμα με την δημοτική αστυνομία αλλά και την υπηρεσία Πρασίνου. Το μέγα πρόβλημα όμως του δημάρχου είναι ποιος θα δεχτεί να είναι ο δεύτερος άμισθος αντιδήμαρχος, με την προϋπόθεση βέβαια να δεχτεί να είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Και γι αυτό το λόγο σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη με όλα τα μέλη της παράταξής του προκειμένου να του καταθέσουν τις προτάσεις τους και ν συζητήσει μαζί τους τις προθέσεις του.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…