Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Άγριο διπλό φονικό στα Κομνηνά

Άγριο διπλό φονικό στα Κομνηνά

0
komnina_1-empros

Δυο αδερφές βρέθηκαν δολοφονημένες από χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο μέσα στο πατρικό τους

Κίνητρο των εγκλημάτων η ληστεία. Ανάστατοι και φοβισμένοι οι κάτοικοι.
Βοηθούσαν όλο το χωριό και την εκκλησία οι αδελφές

Διπλό άγριο έγκλημα διαπράχτηκε στο χωριό Κομνηνά το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου με θύματα δυο ηλικιωμένες γυναίκες 71 και 80 ετών, η Ευτέρπη και η Τατιάνα Κορκοτίδου. Ήταν αδελφές και εδώ και τέσσερα χρόνια επέστρεψαν από την Αθήνα και διέμεναν στο ανακαινισμένο πατρικό τους στα Κομνηνά. Οι άτυχες γυναίκες βρέθηκαν νεκρές από τους αστυνομικούς που ειδοποίησε ο γείτονάς τους ο Αντώνης όταν το πρωί βρήκε ανοιχτό το παντζούρι και σπασμένο το τζάμι του παράθυρου στην πίσω πλευρά του σπιτιού και ενώ τις τηλεφώνησε δεν απάντησαν. Άνδρες της σήμανσης απέκλεισαν το χώρο ενώ στο σημείο μετέβη ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής κ. Νικόλαος Κιφνίδης για αυτοψία και ειδικό εγκληματολογικό από την Θεσσαλονίκη για την εξερεύνηση του χώρου και τη συλλογή στοιχείων. Απ’ την πρώτη στιγμή ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γιώργος Γκοδοσίδης έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια με κίνητρο τη ληστεία. Στο τόπο του εγκλήματος ήταν παρών και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Σαλαμάγκας, ενώ μετά την εξέταση των στοιχείων από το εγκληματολογικό οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.  
Ο γείτονάς τους ανησύχησε όταν είδε σπασμένο το τζάμι…
Όπως μας αφηγήθηκε ο γείτονας τους ο κ. Αντώνης από την προηγούμενη του είχαν πει ότι το πρωί της Πέμπτης θα έρθει το αυτοκίνητο για να προμηθευτούν αέριο για την θέρμανση τους. Η γυναίκα του πήγε το πρωί στο περιφραγμένο με σύρματα κοτέτσι που έχουν απέναντι από το σπίτι των δύο γυναικών δίπλα στο δρόμο που διέρχεται το χωριό (ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο «Νέμεσις». Βρήκε το σύρμα παραβιασμένο, κομμένο και του το είπε. Ο κ. Αντώνης πήγε στο κοτέτσι και έφτιαξε το σύρμα. Εκείνη τη στιγμή περί τις 10 το πρωί περνούσε το αυτοκίνητο με το αέριο. Σταμάτησε κόρναρε στο σπίτι των δύο γυναικών όμως κανείς δεν βγήκε…Ο κ. Αντώνης που είδε το αυτοκίνητο και γνώριζε ότι το περίμεναν οι δύο γυναίκες τις πήρε τηλέφωνο όμως δεν απάντησαν…Πλησίασε στην αυλή του σπιτιού φώναξε …καμιά απάντηση. Μετά παρατήρησε ότι το ένα παντζούρι ήταν ανοιχτό και το παραθυρο σπαμένο. Τον έζωσαν τα φίδια…Σκέφτηκε ότι κακό συνέβη στις δύο γυναίκες. Το είπε στο γείτονα που περνούσε εκείνη την ώρα. Αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία  
Ήταν γεμάτες καλοσύνη, θρησκευόμενες και έκαναν φιλανθρωπίες
«Ήταν πολύ καλές γυναίκες…Βοηθούσαν την εκκλησία και όποιον είχαν ανάγκη. Ήταν πολύ αγαπητές…», μας λέει ο κ. Αντώνης σαστισμένος από το άγριο έγκλημα.
Τις γνώριζα χρόνια και 1 – 1,5 χρόνο τις βοηθούσα να πάνε στην εκκλησία για παράδειγμα, να τις πάω στο γιατρό, να γράψω τα χάπια τους και οτιδήποτε χρειάζονταν . Και σήμερα είχαμε ραντεβού να πάμε με την μεγάλη αδελφή την Τατιάνα να πληρωθεί από το ΙΚΑ. Έχω σαστίσει απ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Ήταν πολύ θρησκευόμενες , με βοήθησαν πάρα πολύ, πρόσφεραν πολλά στην εκκλησία. Ήταν πολύ αγαπητές στο χωριό δεν είχαν εχθρούς. Βοηθούσαν όλο το χωριό», λέει συντετριμμένος ο Πάτερ Αργύριος Χατζηιωάνου εφημέριος του Ναού Πέτρου και Παύλου Κομνηνών εδώ και 12 χρόνια.  
Κάποιοι «αντάμειψαν» την καλοσύνη τους με υπέρτατη αγριότητα
«Είχαν οικονομική άνεση, όποιοι το κάνανε ήταν μιλημένοι, ήταν εσκεμμένη ενέργεια. Ξέρανε τα μέρη και ήρθαν βράδυ που ξέρανε ότι είναι μόνες τους. Κάνανε τη δουλειά τους σιωπηλά χωρίς να τους πάρει είδηση κανένας. Οι γιαγιάδες ήταν συνταξιούχοι και ζούσαν μόνιμα στο χωριό. Έχει εκπλαγεί και φοβηθεί όλο το χωριό
Είχαμε κι άλλα κρούσματα κλοπών αλλά με φόνο μέσα στα Κομνηνά…Και να σκεφτεί κανείς ότι ήρθαν από την Αθήνα για να είναι πιο ασφαλείς», λέει ο κ. Νίκος που είναι κάτοικος των Κομνηνών.
Αναστατωμένη και η γειτόνισσα των δύο αδελφών η κα Ζωή Χατζηηλία που μίλησε χθες το απόγευμα μαζί τους. Έκαναν κουβεντολόι στην αυλή λίγο πριν νυχτώσει:«Χθες το απόγευμα ήμασταν μαζί και μιλούσαμε. Εγώ 6.30 κλειδώνω και μπαίνω στο σπίτι γιατί φοβάμαι. Γίνονται ληστείες …κι άλλες φορές έχουν γίνει αλλά τώρα και να σκοτώνουν….Εδώ οι περισσότεροι είμαστε γέροι. Μετά από αυτό φοβόμαστε ακόμη πιο πολύ …Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει», λέει η κα Ζωή με εμφανή το φόβο της και τη θλίψη για τις γειτόνισσές της.  
Χτυπημένες στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αμβλύ όργανο
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο ιατροδικαστής κ. Κιφνίδης ολοκλήρωσε την αυτοψία. Εξερχόμενος από το σπίτι που διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα έδωσε μερικά στοιχεία γι αυτό: «Κάναμε αυτοψία. Υπάρχουν δύο πτώματα, αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Οι δυο γυναίκες είναι χτυπημένες με αμβλύ όργανο στο κεφάλι η μια, στο πρόσωπο η άλλη και δεμένες με μπλούζες που φορούσαν χέρια και πόδια και φιμωμένες. Όλα στο σπίτι είναι ανακατεμένα, όλα είναι πεταμένα. Το κίνητρο των φόνων ήταν ληστεία Σε δύο ώρες θα εξεταστούν οι σωροί Λεπτομέρειες θα ξέρουμε μετά την νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ξάνθης».  
Τι στοιχεία βρέθηκαν – Από πού – πιθανολογείται – ότι διέφυγε ο – οι δράστες
Να σημειώσουμε ότι η σήμανση εκτός από το σπίτι του διπλού φονικού ερεύνησε και όλη τη γύρω περιοχή. Η διάρρηξη του συρματοπλέγματος στο κοτέτσι του κ. Αντώνη δημιούργησε υπόνοιες ότι από εκεί διέφυγε ο δράστης. Αρχικά δημιούργησε ερωτηματικά το γεγονός ότι επέλεξε να διασχίσει το κοτέτσι και όχι να περάσει από τη διπλανή του πλευρά που ήταν αφύλαχτη. Το γεγονός όμως ότι εκεί υπήρχε στύλος της ΔΕΗ δημιουργεί την εκτίμηση ότι φοβήθηκε να μην γίνει αντιληπτός από απέναντι που είναι το σπίτι της κας Ζωής ή από το δρόμο. Από την έρευνα στην γύρω περιοχή βρέθηκε ένα μαύρο γάντι το οποίο στάλθηκε για εξέταση.
Στο χωριό οι κάτοικοι εκτιμούν ότι αυτός ή αυτοί που έκαναν το φονικό γνώριζαν πολύ καλά ότι οι γυναίκες ήταν εύπορες (είχαν δύο συντάξεις) και το γεγονός ότι είχαν θέρμανση με αέριο λειτούργησε ως πρόκληση για να τις ληστέψουν γνωρίζοντας ότι έχουν μέσα στο σπίτι χρήματα. Εκτιμούν δε ότι τις σκότωσαν επειδή τους αναγνώρισαν και φοβήθηκαν ότι θα τους καταγγείλουν. Να σημειώσουμε ότι η μικρότερη η Ευτέρπη είχε κινητικά και διανοητικά προβλήματα αυτό όμως δεν εμπόδισε τους δράστες να σκοτώσουν κι αυτή και την αδελφή της με τόσο άγριο τρόπο.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…