Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες στην Εγνατία

Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες στην Εγνατία

0
fotia_autokinito-empros

Οι επιβάτες άκουσαν ένα δυνατό κρότο από το κάτω μέρος του οχήματος πριν ξεσπάσει οι φωτιά

Άμεση επέμβαση από την Πυροσβεστική. Ολοσχερής καταστροφή του αυτοκινήτου. Σώοι οι δύο επιβαίνοντες      

Ένα βενζινοκίνητο επιβατικό αυτοκίνητο, opel vectra, τυλίχτηκε στις φλόγες λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος της Δυτικής εξόδου της Ξάνθης. Οι δύο επιβαίνοντες, άνδρες μέσης ηλικίας, άκουσαν ένα δυνατό κρότο από το κάτω μέρος του οχήματος και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Άμεσα έσπευσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά η φωτιά είχε ήδη καταστρέψει ολοσχερώς το όχημα. Η τύχη ωστόσο ήταν με το μέρος των επιβατών, οι οποίοι βγήκαν αμέσως από το αυτοκίνητο και δεν έπαθαν τίποτα.  
Επέμβαση με 2 οχήματα και 6 πυροσβέστες
Κλήση δέχθηκε στις 11:25 το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Ξάνθης για φωτιά σε όχημα επί της Εγνατίας οδού. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν ασαφείς για το ακριβές σημείο του ατυχήματος, γι’ αυτό και έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και από την υπηρεσία της Ξάνθης, αλλά και από τη ΒΙΠΕ, με 2 οχήματα και 6 πυροσβέστες συνολικά. Επίσης, η πρώτη εντύπωση που δόθηκε ήταν ότι επρόκειτο για τροχαίο.
Η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως και οδήγησε στην ολοσχερή καταστροφή του οχήματος, αλλά οι δύο επιβαίνοντες είχαν προλάβει να βγουν από το αυτοκίνητο και έτσι δεν κινδύνευσαν.  
Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς
Όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση και έχουν ήδη οριστεί οι πραγματογνώμονες. Η εγκληματική ενέργεια δεν έχει αποκλειστεί πριν την οριστική γνωμάτευση των πραγματογνωμόνων, ωστόσο αποτελεί μία όχι τόσο πιθανή εκδοχή. Κυρίως, εξετάζεται η περίπτωση μηχανολογικής βλάβης, σε συνδυασμό με την κατάσταση συντήρησης στην οποία βρισκόταν το όχημα.
Οι δύο επιβάτες, σύμφωνα με την κατάθεσή τους, λίγη ώρα αργότερα στην πυροσβεστική, είχαν ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη και κατευθυνόταν προς Ξάνθη για επαγγελματικούς λόγους.  
Διεκόπη η κυκλοφορία στη μία λωρίδα της Εγνατίας
Στο σημείο του συμβάντος η πυροσβεστική διέκοψε την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας και επέτρεψε την κίνηση μόνο από τη μία λωρίδα. Επίσης, το αυτοκίνητο ζητήθηκε να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο, εκτός της κεντρικής οδού, όπου και θα διενεργηθεί η αυτοψία. Το όχημα ήταν ασφαλισμένο.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…