Σχόλια 26-01-2013

0

Ο Αλέξης γλύτωσε από το στόμα του κήτους! Αλίμονο σε όλους εμάς που είμαστε πιο βαθιά…    

Αλλαγή στάσης  


Τα όσα έγιναν προχθές στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης και τα όσα ελέχθησαν επίσης μεταξύ της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηματοδοτούν ένα πράγμα: Αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς έναντι της πλειοψηφίας.
Η αντιπολίτευση, έτσι τουλάχιστον φάνηκε, θα ξεκινήσει μια νέα περίοδο άσκησης του αντιπολιτευτικού της ρόλου. Κι αυτή η νέα περίοδος θα είναι πιο αντιπολιτευτική, πιο ελεγκτική και πιο ερευνητική ως προς τα έργα και τις ημέρες της πλειοψηφίας.
Δηλώθηκε εξάλλου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου «ότι διέψευσε πολύ σύντομα τις προσδοκίες για συναινετικό πνεύμα».
Το δείγμα του τι θ’ ακολουθήσει δόθηκε προχθές…
«Ε»      

Δραματική κατάσταση  


Ακόμη περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγήκαν στη σύνταξη το 2011. Και μιλάμε για την κύρια σύνταξη. Έλαβαν κάτι έναντι κι ακόμη να δουν την κανονική. Γιατί επικουρική και Εφάπαξ θ’ αργήσουν πολύ κατά πως φαίνεται.
Και βέβαια αναλογίζεται κανείς την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους.
«Ε»  

Φάνηκαν τα σκουπίδια  


Η νεροποντή της Πέμπτης ανέδειξε για άλλη μια φορά ένα πρόβλημα που το βιώνουμε κάθε φορά υπό παρόμοιες συνθήκες.
Πρόκειται για τα αδέσποτα σκουπίδια που επιπλέοντας τους δρόμους της πόλης, καταλήγουν στα φρεάτια ομβρίων, όπου υπάρχουν αυτά βέβαια. Κι εκεί, μαζί με άλλα, πλαστικές σακούλες, χαρτοκιβώτια, φρούτα, πέτρες κι ό,τι σκεφθεί κανείς, δημιουργούν μια ωραία παρέα! Που εμποδίζει το νερό να μπει στα φρεάτια, όπου υπάρχουν όπως είπαμε.
Είμαστε ένας λαός δύσκολος. Που πετάμε χωρίς σκέψη τα σκουπίδια έξω από το σπίτι μας. Που έχουμε ως πόλη τους Ρομά που δεν σέβονται τίποτε, που είναι χρόνια πίσω και θ’ αργήσουν ν’αλλάξουν. Που αφήνουμε τις σακούλες των σκουπιδιών έξω από τους κάδους. Το ίδιο με τις κούτες. Που δεν πειθαρχούμε εύκολα. Που θέλουμε ο άλλος να είναι σωστός, κι όχι εμείς. Γιατί εμείς είμαστε μάγκες.
Και βέβαια γιατί έχουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που δεν ενδιαφέρεται για τα έργα υπό την επιφάνεια της γης, όπως το σύστημα ομβρίων που πρέπει να διατρέχει όλη την πόλη και να μην κινδυνεύουν σπίτια και καταστήματα από πλημμύρες.
Μια πόλη που σέβεται τον εαυτό της τα έργα υποδομής ολοκληρώνει και μετά τα έργα βιτρίνας. Στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο δυστυχώς…
«Ε»  

Σωστή δράση  


Χαιρετίζουμε κι ευχόμαστε να συνεχιστεί η πρωτοβουλία που ξεκίνησε μεταξύ του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Δ΄ Σώματος Στρατού.
Στρατιώτες ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ξεναγήθηκαν σε διάφορα σημεία της λίμνης Βιστωνίδας.
Ήταν μια δράση ιδιαίτερα θετική τόσο για τους νέους όσο και για την περιοχή μας. Διότι όλα αυτά τα νέα παιδιά γνώρισαν μια πτυχή της περιοχής κι αργότερα θα θελήσουν να την γνωρίσουν καλύτερα.
Ελπίζουμε αυτού του είδους οι δράσεις να συνεχιστούν και στο μέλλον.
«Ε»    

Α. Σαμαράς: «Εξαιρέσεις δεν θα επιτρέψω»  


Επαναλειτούργησε τελικά εχθές το μεσημέρι το Μετρό της Αθήνας μετά τη άκαμπτη στάση της κυβέρνησης στην οκταήμερη απεργία των εργαζομένων, με την επίταξη που αποφάσισε και την επέμβαση των Ματ στο αμαξοστάσιο όπου είχαν ταμπουρωθεί συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
«Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!», πρόσθεσε.
Με την απόφαση αυτή συμφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ αντίθετα η ΔΗΜ.ΑΡ. αποδοκίμασε την σκληρή στάση της κυβέρνησης.

   
Ο Αλέξης στο στόμα του κήτους  


Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία για να σπάσει… ο πάγος είχαν ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Πολ Τόμσεν, πριν ξεκινήσει η συνομιλία τους. Ο Λίπτον καλωσόρισε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Καλώς ήρθατε κ. πρόεδρε στην κοιλιά του κήτους”. “Χαίρομαι που σας βλέπω αλλά ο ελληνικός λαός είναι στο στόμα του κήτους”, απάντησε χαμογελώντας ο κ. Τσίπρας.
Στις συνομιλίες που είχε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία των δύο μερών σε όλα, πλην ενός: ΔΝΤ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως νέο κούρεμα του χρέους της.
Κατά τ’ άλλα ο Αλέξης κατάφερε να φύγει σώος, αβλαβής και αμετακίνητος στις θέσεις του από το στόμα του κήτους…    

 
40% των Βρετανών θέλουν έξοδο από την Ε.Ε.  


Μετά την αναγγελία του βρετανού πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην Ε.Ε., οι δημοσκόποι της Μ. Βρετανίας έχουν επιδοθεί σ’ έναν εργασιακό οργασμό προκειμένου να αποτυπώσουν τις διαθέσεις του βρετανικού λαού.
Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο ερευνών YouGov ανάμεσα σε 2.000 Βρετανούς πολίτες, 40% εξ αυτών δηλώνει ότι σε πιθανό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου. Αντίθετα, το 37% θα εκφραζόταν αρνητικά σε ένα τέτοιο ερώτημα, ενώ 18% δηλώνει ότι δεν έχει άποψη. Από τις πρώτες δημοσκοπήσεις πάντως διαπιστώνεται ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα ρευστό και ευμετάβλητο.
Έτσι, με το που μπήκε ένα τέλος στα σενάρια περί Grexit (Έξοδος Ελλάδας από Ε.Ε.) η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα ασχολείται με το Brexit (Έξοδος Βρετανίας)….        

Απολύσεις για τους “κοπανατζήδες” υπαλλήλους  


Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν μετά τους επίορκους και οι “κοπανατζήδες” του Δημοσίου. Το υπουργείο ετοιμάζει ελέγχους, κατά τους οποίους θα επανεξεταστούν όλες οι αναρρωτικές άδειες, που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της θητείας του κάθε υπάλληλος με στόχο να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας. Επίσης θα εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασία τους και είχαν χαρακτηριστεί “αδικαιολογήτως απόντες”.
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που πληρώνονται κανονικά, δεν εμφανίζονται στη δουλειά τους και καλύπτονται από τους προϊσταμένους ή και τους συναδέλφους τους. Στα πλαίσια της αξιολόγησης των υπαλλήλων, τα παραπάνω στοιχεία μαζί με τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί, θα μπουν στο προσωπικό μητρώο κάθε υπαλλήλου μαζί με τα τυπικά προσόντα τους τίτλους σπουδών και την προϋπηρεσία τους.        

Τους πήρε και τους …σήκωσε τις στέγες


Μεγάλες καταστροφές έπαθαν οι κάτοικοι στο Δέκαρχο και στην Ν. Αμισσό από τον ξαφνικό ανεμοστρόβιλο που τους έπληξε. Ευτυχώς οι ζημιές είναι μόνο υλικές και δεν υπάρχει απώλεια ανθρώπινων ζωών ή ζωικού κεφαλαίου. Τους φύλαξε η βροχή και κλείστηκαν στα σπίτια τους και έτσι ο μίνι τυφώνας τους βρήκε προστατευμένους. Τρόπος του λέγειν δηλαδή αφού πήρε στέγες πάνω απ’ τα κεφάλια τους…Και οι εποχές δεν είναι κατάλληλες για τέτοια απρόβλεπτα έξοδα αλλά τι να πεις. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς…Ας ελπίσουμε ότι θα δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημιές στα σπίτια και τις στέγες που έχουν υποστεί.
Κι άλλο τέτοιο κακό να μην δουν…
Μ.Ξ.      

Έχουν και τα καλά τους τα ζόρια…


Τόσα χρόνια οι εκάστοτε δήμαρχοι έμαθαν να είναι συνεχώς με το χέρι απλωμένο στην κεντρική διοίκηση η οποία και στην εποχή των παχιών αγελάδων τους τά’ σταζε πλουσιοπάροχα. Να ΣΑΤΑ, να προγράμματα να ΚΑΠ. Τώρα που δεν έμεινε …σάλιο και οι δήμοι βλέπουν ευρουλάκι με τον μικροσκόπιο, οι δήμαρχοι άρχισαν να σκέπτονται και να μηχανεύονται τρόπους να εξασφαλίσουν πόρους. Επιτέλους μπήκαν σε μια διαδικασία …αυτοδιοίκησης. Και έιναι προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή η στάση του δημάρχου Αβδήρων να ζητά αντισταθμιστικά οφέλη από τις υποδομές που διέρχονται από τον δήμο του. Όπως την Εγνατία τώρα με τον νέο αγωγό φυσικού αερίου.
Μ.Ξ.    

Από τη Θράκη ο νέος Τούρκος υπουργός Υγείας  


Ο γνώριμος στη Θράκη βουλευτής Αδριανουπόλεως Μεχμέτ Μουεζίνογλου είναι ο νέος υπουργός υγείας της Τουρκίας, μετά το μίνι ανασχηματισμό του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μουεζίνογλου έχει καταγωγή από τα Αρριανά της Κομοτηνής και γεννήθηκε εκεί το 1955. Το 1970 πήγε στην Κωνσταντινούπολη για σπουδές ιατρικής, αλλά στη Θράκη είναι γνωστός λόγω των επισκέψεων που πραγματοποιεί μαζί με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης.    

Ήθελε περισσότερα  


Τελικά περισσότερα ήθελε η ομογενειακή οργάνωση HEC από το δήμο Ξάνθης, αφού, αν και ο δήμος δέχθηκε με απόφαση του ΔΣ να παράσχει κάθε βοήθεια παραχωρώντας δημοτικό χώρο, με νέα επιστολή της ζητά ο δήμος να θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις για το ‘Πανθρακικό Αντάμωμα» που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στην πόλη μας. Κάθετα αντίθετος ήταν ο Νίκος Ανταμπούφης που υπογράμμισε ξανά τον εθνικοπατριωτικό προσανατολισμό της οργάνωσης, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο Γιώργος Κολλάρος, που ζήτησε να αγνοηθεί η επιστολή για τον ίδιο λόγο. Σκεπτικισμό για τη νέα επιστολή εξέφρασε και ο Χρίστος Πούλιος και κυρίως για το αν θα επιχειρήσει , μέσω των εκδηλώσεων το HEC να αγγίξει μειονοτικά θέματα. Ο δήμαρχος αρνήθηκε ότι υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό και προασπίστηκε τον αμιγώς πολιτιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ωστόσο δέχθηκε το σώμα να εμμείνει στην πρώτη του απόφαση για παραχώρηση μόνο του χώρου και να μην εμπλακεί στη διοργάνωση.
Πάντως, τη συνδρομή τους, σύμφωνα με την επιστολή, ήδη δέχθηκαν να παράσχουν το Λύκειο των Ελληνίδων και η ΦΕΞ.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…