Σχόλια 22-01-2013

0

Έγκλημα: Οι τράπεζες πήραν τα λεφτά για να βγάλουν σε πλειστηριασμό τις πρώτες κατοικίες
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Ο ακριβοθώρητος κ. Καραλίδης  


Ζητήσαμε από τη γραμματέα του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη να τον συναντήσουμε για θέμα που αφορά τις τοπικές εφημερίδες (συνδρομή). Αναμείναμε επί μια εβδομάδα αλλά μάταια. Καμία αντίδραση ούτε δικαιολόγηση της άρνησης.
Προφανώς ο κ. Καραλίδης είχε πολλές δουλειές και δεν του περίσσευε χρόνος για συνάντηση 10-15 λεπτών. Κι αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι η πρώτη. Επαναλαμβάνεται άγνωστο γιατί. Προφανώς ο κ. Καραλίδης ξεχνά πως πριν τις εκλογές διαφορετικά συμπεριφερόταν…
Του θυμίζουμε ότι εκλογές θα υπάρξουν του χρόνου. Τόσο γι’ αυτόν όσο και για τον κύριο Γιαννακίδη. Τον οποίο πιο εύκολα συναντά κανείς έναντι του «δικού» μας Φώτη, για να τον ενημερώσουμε για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας που αφορούν τις εφημερίδες.
«Ε»      

Καλό ταξίδι  


Ένας φίλος, ένας καλός άνθρωπος, με όλη τη σημασία της λέξης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 67 χρόνων.
Πρόκειται για τον Ιάκωβο Ανδρεάδη, Τοπογράφο στην Τοπογραφική Υπηρεσία, γνωστό σε όλους τους Ξανθιώτες. Αφού ο ίδιος αγάπησε την Ξάνθη και ρίζωσε εδώ δημιουργώντας την οικογένειά του, τους φίλους και γνωστούς.
Ο Ιάκωβος υπήρξε υπόδειγμα δημοσίου υπαλλήλου, προσηνής και ευγενικός πάντα, με το χαμόγελο και τον καλό του λόγο. Τον πρόδωσε –κι αυτόν –η καρδιά του ενώ είχε να προσφέρει αρκετά.
Το μεσημέρι της Δευτέρας τον αποχαιρέτησαν οι δικοί του, οι συγγενείς και οι φίλοι του με οδύνη και πόνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.
«Ε»  

Ελευθερία  


Ποιος δεν θέλει ελευθερία; Όλοι την θέλουν, αλλά πρέπει να γνωρίζεις τι είναι και πως αποκτάται. Αυτός που αναζητά ελευθερία ελέγχει και περιορίζει τον εαυτό του. Όσο δεσμεύεις τον εαυτό σου, τόσο το πνεύμα σου θα απολαμβάνει ελευθερία…Πρέπει να δεσμεύεις τις αδυναμίες και τα πάθη σου για να μην κυριεύσουν το πνεύμα σου. Συνήθως οι άνθρωποι ζητούν ελευθερία για να κάνουν «ότι θέλουν». Αυτό όμως δεν είναι ελευθερία, αλλά η εξουσία της αδυναμίας σου στον εαυτό σου. Η ελευθερία να τρως πολύ, να πίνεις, να μνησικακείς, να πολυλογείς, να μη δουλεύεις όσο καλά μπορείς, να εκβιάζεις, να αδικείς, να παρανομείς… δεν είναι ελευθερία, αλλά δουλεία, δουλεία στις αδυναμίες σου.  
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (1866-1938).
Για τη μετάφραση – παράφραση, ο Σχολιαστής.    

Πάλι η SKODA  


Γράφουμε ως φίλαθλοι, όχι ως οπαδοί. Ως άνθρωποι που αγαπάμε το ποδόσφαιρο ως ομαδικό άθλημα και μας αρέσει να το παρακολουθούμε. Γι’ αυτό και έχουμε κάρτα διαρκείας στο γήπεδο.
Όμως, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για τη SKODA σήμερα, για την ποιότητα του παιχνιδιού της, για το θέαμα που προσφέρει.
Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει θέαμα από τους παίχτες, δεν υπάρχει ποιότητα στο παιχνίδι. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση να το βρούμε και να το πούμε. Έχουμε την άποψή μας αλλά η ευθύνη είναι του Πανόπουλου και μόνον, για να τα εντοπίσει και θεραπεύσει. Και η θεραπεία πρέπει να είναι άμεση.
Τελευταία παρατήρηση από το Κυριακάτικο παιχνίδι. Η ομάδα δεν είχε πάθος στο παιχνίδι της, δεν έτρεχε, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που και οι έντεκα έτρεχαν συνέχεια. Κάποιοι θα πουν για το παιχνίδι στη Βέροια για το κύπελλο. Αυτές είναι δικαιολογίες που δεν θα πρέπει να λέγονται για μια επαγγελματική ομάδα.
Οι φίλαθλοι αποχώρησαν από τα Πηγάδια την Κυριακή το απόγευμα απογοητευμένοι απ’ όσα είδαν και προβληματισμένοι για το μέλλον.
«Ε»    

Η αλήθεια  


Σε έκθεση του ΔΝΤ (ποιο είναι το γνωρίζουν όλοι μέχρι και τα μικρά παιδιά…) τονίζεται κάτι που ο λαός το λέει μεν αλλά οι κυβερνήσεις κάνουν πως δεν το ακούν.
Λέει λοιπόν το ΔΝΤ: Κάντε σαρωτικούς ελέγχους σε πλούσιους φορολογούμενους, φοροκυνηγητό με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία, αλλά και έλεγχο των ελεγκτών και προϊσταμένων των ΔΟΥ.
Πράγματα απλά, που όμως δεν γίνονται. Και το ερώτημα είναι: Γιατί δεν γίνονται αυτά και συνέχεια κόβονται μισθοί, συντάξεις και φορολογείται άγρια ο μέσος Έλληνας; Τι σημαίνει πιο απλά η έκθεση; Ότι η συνταγή λιτότητας, εάν γινόταν η σύλληψη της φοροδιαφυγής δεν θα εφαρμοζόταν!
«Ε»  

Καλή η πρωτοβουλία…
και η προσπάθεια συστράτευσης των φορέων για να μην χαθεί ένα μεγάλο έργο για τον νομό μας (ίσως το μεγαλύτερο), που θα σώσει την πεδιάδα της Ξάνθης από την υφαλμύρωση και θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες του νομού να στραφούν σε πιο προσοδοφόρες καλλιέργειες. Όμως επί της ουσίας πόσο μπορεί τώρα να βοηθήσει αυτή η συστράτευση στο παρά πέντε; Επισημαίνεται ότι η δίκη είναι στις 6 Φεβρουαρίου ενώ για τον Αχελώο στις 15 Φεβρουαρίου.   Τί μπορούν να κάνουν οι φορείς, πώς μπορούν να επηρεάσουν και να παρέμβουν όταν το μέλλον του έργου κρίνεται από μια δικαστική απόφαση του ΣτΕ Εδώ έχει παρέλθει και η ημερομηνία που γίνονται δεκτές επιστολές και άλλα στοιχεία από το ΣτΕ.
Πόσο εξοργιστικό είναι μα την αλήθεια να κρίνουν το μέλλον ενός αγροτικού νομού από το «βίτσιο» μιας χούφτας οικολόγων που δεν ξέρουν κατά που πέφτει η Ξάνθη…
Μ.Ξ.

Αρνητική εντύπωση…


προκάλεσε η απουσία τόσο του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Καραλίδη όσο και των βουλευτών Σαλτούρου και Ζεϊμπέκ από τη σύσκεψη των φορέων για το αρδευτικό. Έχουν αντίθετη άποψη; Και αν ναι γιατί δεν ήρθαν να την καταθέσουν παρά προτίμησαν να απουσιάσουν; Μήπως το είδαν κομματικά επειδή το έργο αυτό το οραματίστηκε ο τ. νομάρχης κ. Παυλίδης και το ενέταξε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 100 εκ. «κλειδωμένα» στο «Αλ. Μπαλτατζής ο κ. Κοντός; (Το παραδέχτηκε και ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ο κ. Δριβελέγκας). Τι φοβούνται δηλαδή; Μήπως αν το έργο ξεκινήσει θα πιστωθεί σε ψήφους σ’ αυτούς που το πάλεψαν Κι οι κύριοι Σαλτούρος και Ζεϊμπέκ τι λόγο έχουν να μην θέλουν ένα έργο που το θέλει όλη η κοινωνία της Ξάνθης;
Κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψουν οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί…
Εδώ πρόκειται για το μέλλον ενός νομού
Μ.Ξ.      

Ο. Σαλτούρος μέλος της Προανακριτικής για τον Παπακωνσταντίνου


Έφυγε εσπευσμένα για Αθήνα χθες το μεσημέρι ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Π. Σαλτούρος. Ο λόγος. Ειδοποιήθηκε ότι κατόπιν επιθυμίας του προέδρου του κόμματος κ. Βενιζέλου θα είναι μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου Η επιτροπή αναμένεται ότι θα συγκληθεί την Τρίτη.
Άντε και καλά ξεμπερδέματα με τα στικάκια και το cd
Μ.Ξ.    

Ούτε να εξυπηρετήσουν δεν μπορούν οι ασφαλισμένοι  


Ένα ενδιαφέρον σχόλιο έκανε αναγνώστρια του «Ε» αναφορικά με το πρόσφατο ρεπορτάζ για τον ΕΟΠΥΥ, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι. Συγκεκριμένα, στηλίτευσε το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές χρεώσεις για το κλείσιμο ραντεβού είναι τόσο υψηλές (πάνω από 1ευρώ ανά κλήση) με αποτέλεσμα, αν κάποιος θέλει να ακυρώσει το ραντεβού του, να μην μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει, ώστε να εξυπηρετηθεί κάποιος άλλος ασφαλισμένος, μιας και η λίστα αναμονής μπορεί και να ξεπερνά το μήνα στις «φρακαρισμένες ειδικότητες». Η φοροεισπρακτική λογική της κυβέρνησης επιβαρύνει δηλαδή ακόμη περισσότερο το σύστημα που ήδη είναι αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα.
Η αναγνώστρια με νόημα αναρωτιέται επίσης, γιατί να μην υπάρχει δυνατότητα να κλείσει κανείς ραντεβού μέσω ίντερνετ, σχολιάζοντας ότι ένας ηλικιωμένος υποχρεούται να καταθέσει τη δήλωσή του ηλεκτρονικά, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει για ένα απλό κλείσιμο ραντεβού!
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε βέβαια νέες τηλεφωνικές γραμμές για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ με αστική χρέωση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου σε 105 κέντρα, αλλά μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι ανεβάζουν συνεχώς το ποσό των 19 εκ. ευρώ που υπολογίζεται ότι κοστίζουν συνολικά οι κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ…
Ε.Δ.    

«Τσουνάμι» διαρρήξεων  


Σε πρωτοφανή επίπεδα έχει ανέλθει η δραστηριότητα διαρρηκτών που χτυπούν πλέον σε καθημερινή βάση και χωρίς διάκριση σε σπίτια, διαμερίσματα και εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, η ανασφάλεια έχει αυξηθεί ειδικά για όσους ζουν μόνοι, με την πλειονότητα να αποτελούν νέες κοπέλες, των οποίων είναι επιβαρυμένη η ψυχολογία και μετά τα τελευταία τραγικά περιστατικά.
Η αστυνομία βρίσκεται μεν σε επαγρύπνηση, αλλά και αυτή έχει να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση και ένα εύρος που είναι αδύνατο να καλυφθεί από την υπάρχουσα δύναμη.
Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση, τόσο πιο ανεξέλεγκτη γίνεται η κατάσταση στο κομμάτι της παραβατικότητας και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί, αφού δείχνει να επιβαρύνεται συνεχώς και με ραγδαίους ρυθμούς.
Ε.Δ.    

Προβλήματα από τη νεροποντή  


Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε την Παρασκευή δημιούργησε προβλήματα σε διάφορα μέρη του νομού. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν σε παραποτάμια σημεία, λόγω της αύξησης της ποσότητας νερού του Κόσυνθου, αλλά και στο οδικό δίκτυο. Ζημιά προκλήθηκε σε αντιπλημμυρικό έργο εντός της πόλης, αλλά και στην περιοχή των Κιμμερίων, γι’ αυτό και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έτρεχαν και δεν προλάβαιναν το σαββατοκύριακο, ενώ ιδιαίτερα επικίνδυνη ήταν η καταστροφή στο οδόστρωμα στην εθνική οδό, απέναντι ακριβώς από την e-value, όπου δημιουργήθηκε μεγάλη λακκούβα, την οποία οι τεχνικοί έσπευσαν να αποκαταστήσουν το πρωί της Δευτέρας.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…