Σχόλια 18-01-2013

0

Για την πάταξη της πολιτικής διαφθοράς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρκετές κάλπες…  

 
Ελληνικότατο!  


Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό των Αθηνών γιατί – διαβάστε και φρίξτε –δεν θέλουν οι εκλεκτοί αυτοί του θεού, να μπουν μισθολογικά στο ενιαίο μισθολόγιο!!
Και μάλιστα θα συνεχίσουν τις απεργίες τους ταλαιπωρώντας χιλιάδες απλούς ανθρώπους ημερησίως.
Μια παρατήρηση και υπενθύμιση: Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων στο Μετρό Αθηνών προσλήφθηκαν με πολιτικό μέσον…
-Φαινόμενο ελληνικότατο και το μεν, αλλά και το δε. Τα σχόλια δικά σας.
«Ε»    

Η λίστα  


Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και όλα όσα δυσάρεστα ζούμε την περίοδο αυτή, κακώς έγινε υπόθεση της βουλής και άλλων σχετικών και ασχέτων.
Και κακώς τα κόμματα προσπαθούν να φορτώσουν αμαρτίες το ένα στο άλλο. Η υπόθεση αυτή έπρεπε να είναι υπόθεση μόνον α) του ΣΔΟΕ και β) της Δικαιοσύνης.
Όλα τ’ άλλα είναι ένα κακοπαιγμένο θέατρο. Και μάλιστα του παραλόγου, ας μας συγχωρέσει ο Ιονέσκο!
«Ε»      

Ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ  


Σιγή ασυρμάτου επικρατεί στο θέμα της ΣΕΚΑΠ και για τις όποιες εξελίξεις για το μέλλον της καπνοβιομηχανίας.
Το μόνο στοιχείο που έγινε γνωστό είναι ότι η εταιρεία του Παπαδόπουλου από το Κιλκίς εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ.
Εάν αυτό τελικά θα ικανοποιηθεί, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει.
«Ε»    

Είδη ανθρώπων  


«Υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: οι δίκαιοι, που θεωρούν τον εαυτό τους αμαρτωλό, και οι αμαρτωλοί, που θεωρούν τον εαυτό τους δίκαιο.»  
Μπλεζ Πασκάλ (1623 – 1662) Γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος.
Για τη μετάφραση – παράφραση, ο Σχολιαστής.        

Απολύσεις στις Τράπεζες


Θα πρέπει να θεωρείτε σίγουρο ότι οι ενοποιήσεις –εξαγορές τραπεζών πως θα έχουν μια σοβαρή επίπτωση, αυτή των απολύσεων προσωπικού.
Είναι αναπόφευκτο να συμβεί όπως και το κλείσιμο κάποιων υποκαταστημάτων για τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι θα βρεθούν εκτός, είναι κάτι που θα γίνει γνωστό σύντομα.
Βέβαια δεν αποκλείονται και οι εθελούσιες έξοδοι εργαζομένων. Όπως και να έχει όμως, ανακατατάξεις σίγουρα θα γίνουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και όπως πλέον διαμορφώνεται η εικόνα, θα υπάρξουν 3-4 μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι και κάποιοι μικρής κλίμακος.
«Ε»    

Το μυστικό της μακροζωίας  


Το μυστικό της μακροζωίας στην Ικαρία πασχίζουν να ανακαλύψουν επιστήμονες και δημοσιογράφοι απ’όλο τον κόσμο, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι κάτοικοι του νησιού αυτού ζουν κατά μέσο όρο δέκα χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Στο μικροσκόπιο του BBC έχει μπει τελευταία η ζωή του 98χρονου Σταμάτη Μωραΐτη, ο οποίος επέστρεψε πριν από 45 χρόνια από την Αμερική στο νησί καταγωγής του καθώς οι γιατροί τότε είχαν διαγνώσει ότι έπασχε από καρκίνο των πνευμόνων, και είχε λίγους μήνες ζωής. Ο άνθρωπος αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο του για να πεθάνει, αλλά 45 χρόνια μετά ζει και βασιλεύει ακόμα. Μάλιστα, όταν μετά από 30 χρόνια ταξίδεψε στην Αμερική, αναζήτησε τους τότε γιατρούς του, αλλά δεν βρήκε κανέναν, είχαν όλοι πεθάνει!
Πάντως ο κ. Σταμάτης αποκάλυψε τελικά το μυστικό στους δημοσιογράφους του BBC : «Είναι το κρασί! Είναι καθαρό, χωρίς προσθετικά. Το κρασί που φτιάχνουμε μόνοι μας είναι αγνό». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν πίνει μόνος του, ο γέροντας απάντησε έκπληκτος «Όχι βέβαια! Το πίνω με τους φίλους μου!». Που είναι φυσικά κι αυτοί υπερήλικες…      

Πολύ ορεξάτος…


ο νέος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αλέκος Κυριακίδης αντίθετα με τον τέως κ Τσεγγελιδη που φαίνεται ότι κουράστηκε…
Άρχισε ήδη να σχεδιάζει πως θα μπορέσει παρά το λίγο προσωπικό να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι ο δήμαρχος «χρησιμοποιεί» τον κ. Κυριακίδη για «ειδικές αποστολές» και ο κ. Κυριακίδης δεν λέει όχι. Τον είδαμε για παράδειγμα να βγάζει το φίδι από την τρύπα στην ΕΑΠΑΞ και να τον κυνηγάνε…τον είδαμε στην υπηρεσία Πρασίνου μετά την ανεξαρτητοποίηση Αγκόρτσα και τον βλέπουμε τώρα στην Δημοτική Αστυνομία σε ρόλο Σερίφη της πόλης. Πάντως δεν του πάει να πηγαίνει στα μαγαζιά και να βάζει πρόστιμα σ’ όσους καπνίζουν. Δεν έχει αυτό το αυστηρό του κ. Τσεγγελιδη ας πούμε…
Μ.Ξ.

Ο κ. Σαλτούρος και η ΔΗΜΑΡ


Αίσθηση προκαλεί η διαφοροποίηση του Δ. Σαλτούρου ως προς την θέση του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία για τους Ιμάμηδες η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν ήταν πολύ σταθερή εξ αρχής. Ο κ. Σαλτούρος παρά το γεγονός ότι την ψήφισε εξ ανάγκης για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του, ωστόσο οι θέσεις του είναι αυτές που υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ. Όπως για παράδειγμα ότι «δεν μπορεί π.χ. να δεχόμαστε ότι στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας συστήματος το Κοράνι θα διδάσκεται από αποφοίτους δημοτικού» και ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την ανάγκη τους να επιλέγουν τον ιεροδιδάσκαλο που αισθάνονται ότι τους καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά υποστήριξε και η κα Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ.
Μ.Ξ.      

Ατέλειωτες λίστες αναμονής  


Άνευ προηγουμένου είναι η ταλαιπωρία των δικαιούχων συντάξεων μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, όπως σημείωσε ο κ. Καραδέδος. Ασθενείς περιμένουν έως και 12 μήνες και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου, στην υποστελέχωση, το ασαφές πλαίσιο λειτουργίας και τον νέο κανονισμό που επιτρέπει αυθαιρεσίες σε μεγάλο βαθμό.
Ε.Δ.  

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο τζιπ του ΥΠΕΞ  


Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Αναρχικοί για τη διάδοση των ανατρεπτικών δομών” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τζιπ της διεύθυνσης πολιτικών υποθέσεων Ξάνθης του ΥΠΕΞ με προκήρυξη που απεστάλη στο XanthiPress.gr και αναρτήθηκε επίσης στο Indymedia.org. Οι συγγραφείς της προκήρυξης αναφέρονται στην αποστροφή τους για τον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων της μειονότητας της Θράκης, δίνοντας έναν τοπικό χαρακτήρα στην επίθεση, ενώ σε σημείο του κειμένου αναφέρουν: «Από τη μεριά μας θεωρούμε αδέρφια μας τους Βούλγαρους, τους Τούρκους και όλους τους καταπιεσμένους προλετάριους ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης. Τασσόμαστε επιθετικά και εχθρικά απέναντι σε κάθε είδους εθνική ενότητα και σε κάθε κρατικό μηχανισμό που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη των αφεντικών και να σπείρει το μίσος ανάμεσα στο πολυεθνικό προλεταριάτο».
Ε.Δ.  

Λίγος… πολιτισμός και φέτος  


Ψηφίστηκε χθες το μεσημέρι κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού που παρουσιάζει απώλειες ακόμη και σε σχέση με την περσινή χρονιά και ξεπερνά κατ’ άτι τις 950.000 €, καλύπτοντας ουσιαστικά μόνο τις ανελαστικές δαπάνες (μισθούς) και τη διοργάνωση των ΘΛΕ. Η συζήτηση είχε διεκπεραιωτικό χαρακτήρα μιας και ο περιορισμός των πόρων δεν επέτρεπε και πολλά να ειπωθούν. Ωστόσο, ο Νίκος Ανταμπούφης στηλίτευσε ότι πλέον το Χατζιδάκειο που για μια ακόμη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί έχει μόνο «ιστορική σημασία» να αναφέρεται, ενώ και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως πχ Γιορτές Νεολαίας τα ποσά είναι υποτυπώδη και με την ελπίδα- άτυπη δέσμευση να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση αργότερα από το δήμο για να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την περσινή συνταγή.
Ο Μανόλης Φανουράκης πάντως δεν έδειξε τις προθέσεις του για το αν θα βρίσκεται εκεί για να αναλάβει και την υλοποίηση του πενιχρού προϋπολογισμού. Οψόμεθα.
Ε.Δ,.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …