Σχόλια 16-01-2013

0

Σου λέει μάνα μ’ τούρκεψα!!!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Έλεγχος και ενοχή  


Στο μικροσκόπιο ελέγχου του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις ειδήσεις, έχουν μπει 105 αυτοδιοικητικοί.
Το γεγονός του ελέγχου όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ενοχή και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνούν κάποιοι που βιάστηκαν να βγάλουν και το αποτέλεσμα!
Λοιπόν επειδή νομικά ουδείς είναι ένοχος πριν την οριστική απόφαση του δικαστηρίου ας μην επιχαίρουν κάποιοι νομίζοντας ότι βρήκαν ευκαιρία για να εκδηλώσουν τα μίζερα συναισθήματά τους εις βάρος του Τσέπελη.
«Ε»  

Η επίθεση  


Η επίθεση προχθές στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Αθήνα, με πυροβολισμούς Καλάσνικοφ, προξένησε μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη της χώρας.
Κυρίως διότι οι πυροβολισμοί έφθασαν και στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. κ. Σαμαρά. Κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά.
Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται για την ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλεων, φαινόμενο που είχαμε βιώσει κατά το παρελθόν με σοβαρές συνέπειες.
Λέγεται δε από αυτόπτη μάρτυρα ότι οι δράστες είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας εκτός από τα Καλάσνικοφ.
Τα πράγματα αγρίεψαν πλέον. Και οδηγούνται σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ της πολιτείας και των μελών τρομοκρατικών οργανώσεων. Για να βιώσει η χώρα για άλλη μια φορά μια νέα περίοδο αποσταθεροποίησης, με επιθέσεις και γενικά ενέργειες εις βάρος της ίδιας της πολιτείας και των πολιτών.
«Ε»    

Καταγγελία για πρόληψη  


Γονείς κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι κάποιοι φωτογραφίζουν μικρά παιδιά όταν προσέρχονται ή αποχωρούν από Παιδικό Σταθμό της πόλης.
Και βέβαια η αστυνομία, ως όφειλε, επιλήφθηκε του θέματος για να μάθει τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι φωτογραφίσεις. Διότι σήμερα, τίποτε δεν μπορείς ν’ αποκλείσεις, ακόμη και την πιθανότητα παράνομης πράξης από κακοποιούς.
Η ανθρώπινη ζωή για κάποιους έχει πολύ μικρή αξία και φάνηκε αυτό με τη δολοφονία των 2 ηλικιωμένων γυναικών στα Κομνηνά. Όπου αφαιρέθηκαν δύο ζωές για 1000 ευρώ!!
«Ε»  

«Καταδίκη»  


Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τρομοκρατικό χτύπημα όλα τα κόμματα ή σχεδόν όλα, βγαίνουν και καταδικάζουν το γεγονός.
Όμως δεν αρκεί μόνον η καταδίκη όπως πλέον έχει αποδειχθεί. Κι αυτό, διότι τα λόγια από τις πράξεις απέχουν αρκετά. Στα λόγια όλοι καταδικάζουν. Στην πράξη όμως, στην ουσία δηλαδή της υπόθεσης, κρατούν άλλη στάση. Ουσιαστικά δε, καλύπτουν έμμεσα τους δράστες αυτών των επιθέσεων.
Έτσι όμως, όσοι το κάνουν αυτό, παίζουν παιγνίδι με την φωτιά, δηλαδή άκρως επικίνδυνο. Και ο κίνδυνος και η φωτιά όταν εξαπλωθεί, θα παρασύρει στο καταστροφικό της διάβα όλους! Και τότε αλλοίμονο για το αποτέλεσμα…
«Ε»    

Ερωτηματικά  


Πλήθυναν τα τελευταία γεγονότα βίας στο νομό μας. Και μάλιστα επικίνδυνα, σε σημείο που να δημιουργεί ερωτηματικά για τη συνοχή της μικρής επαρχιακής μας κοινωνίας.
Η οποία έζησε κάτω από άλλες συνθήκες κοινωνικής λειτουργίας. Γι’ αυτό και το ξάφνιασμα και η απορία για το «πού πάει η κοινωνία μας».
Δικαιολογημένη η ερώτηση των απλών ανθρώπων και η αγωνία αυτών για το νέο και ξαφνικό ταρακούνημα. Για το έγκλημα χωρίς λόγο, για τη δολοφονία χωρίς αιτία και αφορμή, για την παραβατικότητα μόνον γιατί έτσι του ήρθε, έτσι το σκέφτηκε.
Είναι τραγική η εξέλιξη της κοινωνίας; Σίγουρα ναι. Και απρόβλεπτη μαζί. Και με ερωτηματικά για το τι είναι καλό και κακό, για το εάν θα πρέπει κανείς να ενστερνισθεί το καλό και να δολοφονηθεί από τους κακούς που ευεργέτησε.
Δύσκολη η ζωή και δυσκολότερη η επιβίωση όταν η κακία και το μίσος έχουν περισσέψει…
«Ε»    

1,3 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 2012  


Σε 1,3 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των ακάλυπτων επιταγών το 2012 ενώ σε τεμάχια σε 125.025, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.
Το 2011 οι ακάλυπτες επιταγές είχαν φθάσει σε τεμάχια σε 178.412 και σε αξία είχαν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές το 2012 ανήλθαν σε τεμάχια σε 122.463 και σε αξία σε 193,1 εκατ. ευρώ.
Το 2011 ανήλθαν σε 145.759 σε τεμάχια και σε 233,2 εκατ. ευρώ σε αξία.      

Κάπως μπερδεμένα τα’ χουν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ…


… σχετικά με τα μειονοτικά θέματα. Και οι μεν και οι δε αντιδρούν στην τροπολογία που κατεβάζει το υπουργείο παιδείας για του Ιμάμηδες. Η οποία τι προβλέπει; Να καταστήσει δημοσίους υπαλλήλους όπως τους παπάδες και τους Ιμάμηδες που τώρα πληρώνονται από το Τουρκικό Προξενείο. Και το μεν Τουρκικό Προξενείο και οι συν αυτώ αντιδρούν γιατί τους αφαιρείται η δυνατότητα να παρεμβαίνουν και να παίζουν τα γνωστά παιχνίδια χειραγώγησης, οι δε μειονοτικοί βουλευτές γιατί προφανώς δεν μπορούν να πάνε κόντρα σ’ αυτό. Το ΠΑΣΟΚ όμως και η ΔΗΜΑΡ γιατί αντιδρούν; Θέλουν τους θρησκευτικούς λειτουργούς εξαρτημένους από το Τουρκικό Προξενείο; Μήπως παίζουν και πάλι τα ψηφοθηρικά τους παιχνίδια;
Ειρήσθω εν παρόδω: Τους Ιμάμηδες τους ρώτησαν αν …δεν θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Έλληνες πολίτες δεν είναι; Γιατί να πληρώνονται λοιπόν από το Προξενείο μιας ξένης χώρας επειδή απλά τυχαίνει να είναι ομόθρησκοι;
Μ.Ξ.

Οι ΙΔΑΧ της Ξάνθης και τα ασφαλιστικά μέτρα


Σήμερα από τις 11 το πρωί εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των 14 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δήμου Ξάνθης και των 2 της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων αποφάσισε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως 3μ.μ. προκειμένου οι υπάλληλοι να μεταβούν στα δικαστήρια για να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους που δοκιμάζονται. Να σημειώσουμε ότι οι 14 υπάλληλοι έχουν στα χέρια τους μια προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης η οποία τους έθετε σε διαθεσιμότητα και αυτό είναι ένα θετικό προηγούμενο. Δικηγόρος τους είναι όπως και την προηγούμενη φορά η δικηγόρος Λευκή Κιοσσέ από την Κομοτηνή. Στο πλευρό τους είναι και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος ενώ προσκλήθηκε να παρευρεθεί και ο δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με το μέρος τους.
Μ.Ξ.      

Αστεία μέτρα  


Η νέα αγορανομική διάταξη «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» που έθεσε σε εφαρμογή το υπουργείο οικονομικών από τις 12 Ιανουαρίου και πλέον κάθε κατάστημα υποχρεούται να το τοποθετεί κοντά στην ταμειακή μηχανή ή σε εμφανές σημείο που στόχο έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχει εισπράξει ερωτήματα όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του από τους επαγγελματίες, αλλά και μειδιάματα, καθώς αποτελεί το μόνο μέτρο που έχουν υιοθετήσει οι τελευταίες κυβερνήσεις για την πάταξη της μεγαλύτερης «γάγγραινας» της χώρας. Ειδικά στις μικρές κοινωνίες είναι δύσκολο για τους καταναλωτές να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, ενώ είναι αμφίβολο και κατά πόσο θα μπουν στη διαδικασία να εμπλακούν σε διαμάχη με τους μαγαζάτορες. «Γελοιότητα» το χαρακτηρίζει και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου που εξηγεί ότι η μεγάλη φορολόγηση φέρνει ακόμη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή, ενώ ο Ευθύμης Μίλκογλου σημειώνει ότι ναι μεν το μέτρο δεν είναι κακό να υπάρχει, αλλά με νόημα συμπληρώνει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουν τον εύκολο στόχο και να κυνηγήσουν και τους μεγάλους…».
Σημειώνουμε ότι σε κάθε κατάστημα πρέπει να αναγράφεται σε ελληνικά και αγγλικά ότι: «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δε λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη- τιμολόγιο».
Ε.Δ.  

Φεύγει το Χημείο;  


Είδηση της τελευταίας στιγμής έφτασε στην εφημερίδα μας, σχετικά με τη μεταφορά της τοπικής υπηρεσίας του χημείου του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα. Η μεταφορά της υπηρεσίας στην Καβάλα ήταν δρομολογημένη και είχε καταγραφεί και μέσα από τις σελίδες του «Ε» η ανησυχία για την τύχη των υπαλλήλων του, αλλά και η ενδεχόμενη ταλαιπωρία για όσους συνεργάζονται μαζί του, ωστόσο φαίνεται ότι ο σχεδιασμός τίθεται πλέον σε εφαρμογή και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πέσουν οι σχετικές υπογραφές για τη μεταφορά. Το θέμα θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…