Σχόλια 11-01-2013

0

Έτσι όπως πάμε, θα δούμε υποψήφιο για προανακριτική και τον Πικραμένο…  

 
Βιάστηκαν για τον Παπακωνσταντίνου  


Δεν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ, αλλά μέχρι στιγμής ένα-ένα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε δίκιο σε όσα υποστήριζε.
Μάλιστα μπορεί η βουλή για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων να ψηφίσει διαφορετικά, τελικά όμως θ’ απαλλαγεί από τα πολιτικά δικαστήρια. Κι αυτό διότι όπως αποδείχθηκε, τα χρήματα των συγγενών του ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Άρα, καταρρίπτεται η άποψη της παρέμβασης στη λίστα για αφαίρεση των συγγενών του για να τους καλύψει.
Μη υπάρχοντος δε αυτού του στοιχείου, εξαφανίζεται η κατηγορία περί νόθευσης εγγράφου. Το ίδιο ισχύει δε και ως προς την ημερομηνία παρέμβασης στο USB η οποία είναι μεταγενέστερη και αποδεικνύει ότι δεν έγινε όσο ήταν στην κατοχή του πρώην υπουργού.
Η υπόθεση όμως με τη λίστα δείχνει ότι υπάρχει παρασκήνιο και κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν κάποιον. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται στο φως, δικαιώνουν τον Παπακωνσταντίνου. Γι’ αυτό λέμε ότι βιάστηκαν κάποιοι να κατηγορήσουν και δημιουργήσουν ένοχο.
«Ε»    

Παραδόθηκαν 120.000 πινακίδες κυκλοφορίας  


Στους 120.000 έφτασαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που κατάθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες προκειμένου να αποφύγουν το χαράτσι του «τέλους κυκλοφορίας» για το 2013.
Σε περίπου 492.000 φτάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην προηγούμενη τριετία 2009-2011, με τη σούμα για την 4ετία 2009-2012 να φτάνει στις 612.000, με μείωση πάνω από το 10% των οχημάτων που κυκλοφορούσαν τα προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, τα φετινά κρατικά έσοδα από τέλη κυκλοφορίας έφτασαν σε 1,15 δισ. ευρώ, προσεγγίζοντας το στόχο του κρατικού προϋπολογισμού (1,2 δισ. ευρώ).    

Πολιτιστικοί χώροι  


«Η βίλα Αμαλίας είναι πολιτιστικό κέντρο. Τα πολιτιστικά κέντρα θα γίνουν εφαλτήρια που θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν…» απείλησε στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευ. Διαμαντόπουλος.
Ο βουλευτής, ο οποίος δηλώνει αναρχικός, είναι γνωστός ανάμεσα στους συναδέλφους του για τα…γαλλικά και τις προσβολές που συνηθίζει να εξαπολύει εναντίον τους.
Μόνο που «τα πολιτιστικά κέντρα» που υπερασπίζεται ο βουλευτής δεν παράγουν τέχνη και πολιτισμό αλλά μολότωφ και βανδάλους που επιδίδονται σε καταστροφές της Αθήνας με κάθε ευκαιρία.
Ιδού και τα ευρήματα της αστυνομίας στους δύο αυτούς…πολιτιστικούς χώρους!    

 
Σχέδιο ”Σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ. σε 40 καταλήψεις σ’ όλη τη χώρα  


Σχέδιο ”εκκαθάρισης” περίπου 40 κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορες ομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή η Αστυνομία. Μετά την επέμβαση στις καταλήψεις της βίλας Αμαλίας και Σκαραμαγκά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει και σε νέες επιχειρήσεις.
Η επιχείρηση στην κατάληψη Σκαραμαγκά έγινε λίγες ώρες μετά την προσπάθεια ανακατάληψης της βίλας Αμαλία την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σχεδιασμένο να γίνει έπειτα από λίγες ημέρες. Ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα ότι ”καταστάσεις ανομίας δεν θα είναι πλέον ανεκτές”.
Κατά τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. το κτίριο αποτελούσε μία από τις ”βάσεις ανεφοδιασμού” σε μολότοφ όταν εξελίσσονταν επεισόδια. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τις καταλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν το σχόλιο: ”Στη βίλα Αμαλία η πρώτη κατάληψη κράτησε 22 χρόνια και η δεύτερη 22 λεπτά”.    

Νταλάρα: Ευκαιρία για ανάκαμψη το 2013 για την Ελλάδα  


Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει πιο γρήγορα στις αγορές, εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, εκτιμώντας ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν φέτος στη χώρα.
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει το 2013 μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακάμψει. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει εδραιώσει ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό αξιοπιστίας, τόσο στις αγορές όσο και στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και νομίζω ότι στο πλαίσιο αυτό μπορεί να προχωρήσει με σθένος στις διαρθρωτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση και οι ιδιωτικοποιήσεις» τονίζει σε συνέντευξή του.
Ο κ.Νταλάρα για την επιστροφή των επενδυτών στη χώρα σημειώνει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου παροτρύνει την Ελλάδα να απαλλαγεί από τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα και να απελευθερώσει προϊόντα και υπηρεσίες.  

Η βίλα της αναρχίας  


Κάποτε ονομαζόταν «η βίλα της Αμαλίας» και ήταν ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, έργο του γνωστού γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλερ και φιλοξένησε στο παρελθόν ως σχολείο μερικές από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της χώρας.
Εδώ και είκοσι χρόνια έχει γίνει το άντρο εκατοντάδων αναρχικών της Αθήνας όπου στεγάζουν τις διάφορες αντιεξουσιαστικές τους δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και η παρασκευή βομβών μολότωφ. Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί από τους αναρχικούς ως «αυτοδιαχειριζόμενος χώρος»!
Δυστυχώς η ελληνική πολιτεία άφησε να περάσουν είκοσι χρόνια για ν’αποφασίσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο ιστορικό αυτό κτίριο. Δημιουργήθηκε όμως στα χρόνια αυτά μια πάγια κατάσταση που πολύ δύσκολα θα ανατραπεί. Πόσω μάλλον όταν υπάρχουν και κόμματα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που βλέπουν με θετικό μάτι τις καταστάσεις αυτές. Κι έτσι θα δούμε πολλές μάχες ακόμα με φόντο τη βίλα της αναρχίας.      

«Το μεγαλύτερο θεριό…»


Μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας παρουσιάζει ο νομό μας τον τελευταίο 1,5 μήνα. Από τις αρχές του Δεκέμβρη γινόμαστε πρωτοσέλιδο σ’ όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ με στυγερά εγκλήματα και απανθρακωμένους ανθρώπους. Τώρα ένα διπλό φονικό σκόρπισε το φόβο στα Κομνηνά. Ήταν που ήταν φοβισμένοι οι άνθρωποι γιατί είχαν σημειωθεί πολλές κλοπές σ’ ένα χωριό 150 κατοίκων που οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι τώρα και μ’ αυτό το διπλό έγκλημα είναι ευνόητο ότι η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί. Ο Καζαντζάκης λέει στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ότι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο θεριό…Πράγματι! Σκότωσαν δυο αθώες γριούλες που έκαναν μόνο φιλανθρωπίες και καλοσύνες στους συγχωριανούς τους. Κι έπειτα λένε ότι καλοσύνη ανταμείβεται…Να πως ανταμείφτηκαν…Μα την αλήθεια αγρίεψαν πολύ οι άνθρωποι…
Μ.Ξ.

Και απόπειρα βιασμού 11χονης από ηλικιωμένο στην Κομοτηνή


Τρέχουν και δεν φτάνουν οι αστυνομικές αρχές του νομού μας να εξιχνιάσουν εγκλήματα,., Το ίδιο και οι ιατροδικαστές…Έτσι ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις δύο ηλικιωμένες στα Κομνηνά αμέσως μετά μετέβη στην Κομοτηνή για να εξετάσει απόπειρα βιασμού 11χρονης από ένα ηλικιωμένο!
Έχουμε ξεφύγ’…τελείως!
Μ.Ξ.

Σιγά μην «μασήσει» ο Τσέπελης…


Απειλές εξαπέλυσε ο δήμαρχος Νέστου κ. Μιχαηλίδης από τη Ραδιοφωνική εκπομπή «Αναζητήσεις» του Τρίτου Προγράμματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι θα μπλοκάρει νομικά το μεγάλο διαδημοτικό έργο τη ύδρευση της Ξάνθης και του δήμου Αβδήρων από τις Πηγές Παραδείσου έργο που προσπαθεί η ΔΕΥΑΞ 10 χρόνια και μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόθεση της περιφέρειας να το εντάξει στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αυτό θα το κάνει γιατί η ΔΕΥΑΞ δεν τηρεί τη συμφωνία και δεν πληρώνει το νερό που παίρνουν από τις πηγές για την ύδρευση κομματιού της πόλης. Με τη ροή όμως της κουβέντας ο κ. Μιχαηλίδης έμμεσα αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε υποβάλλει για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ ένα μικρό έργο μεταφοράς νερού που δεν εγκρίθηκε και μάλιστα έδειξε πολύ ενοχλημένος με τον περιφερειάρχη. Δηλαδή ο κ. Μιχαηλίδης επειδή δεν ενέκριναν το δικό του έργο πάει να μπλοκάρει το έργο της Ξάνθης; Εξαιρετική αυτοδιοικητική ωριμότητα μα την αλήθεια!!!
Όμως έχει γνώσιν ο Τσέπελης ο οποίος δεν μασάει κάτι τέτοια και του απαντά μέσω του «Ε»: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Μιχαηλίδη και με το δήμο του. Εμείς θα παίρνουμε νερό από τον Νέστο από την πλευρά της Ξάνθης, τη Γαλάνη».
– ¨Έτσι για να βρει τον μάστορή του ο κ. Μιχαηλίδης που θέλει να σαμποτάρει ένα έργο της Ξάνθης από μικρότητα  
Μ.Ξ.      

Αλλαγές στην ΠΑΜΘ  


Σε αλλαγές των θεματικών αντιπεριφερειαρχών προχώρησε ο περιφερειάρχης, καθ’ υπόδειξη του Καλλικράτη. Αυτά που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι και στη νέα θητεία οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Αγροτικής Παραγωγής προέρχονται από Καβάλα και Έβρο, ενώ τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καλύπτει και πάλι περιφερειακός σύμβουλος της μειονότητας, που προέρχεται από τη Ροδόπη και αντικαθιστά τον Ιρφάν Ουζούν.
Πιο «ριγμένη» πάντως φαίνεται η Δράμα και οι περιφερειακοί της σύμβουλοι που δεν αναλαμβάνουν ούτε και αυτή τη φορά θεματική αντιπεριφέρεια.
Ε.Δ.  

Ξέφρενα καλπάζει η ανεργία  


Άκρως ανησυχητικά για μια ακόμη φορά είναι τα στοιχεία της ανεργίας που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Η ανεργία στη χώρα έφτασε τον Οκτώβριο του 2012 το 26,8%, ενώ στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης, όπου εντάσσεται και η περιοχή μας ξεπέρασε τον πανελλαδικό μέσο όρο με 27% και… κατέκτησε για μία ακόμη φορά μία από τις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, έρχεται τρίτη μετά την Α.Δ. Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 28,3% και την Α.Δ. Αττικής, όπου η ανεργία εκτινάχθηκε στο 28,2%. Το πιο δημιουργεί βέβαια τη μεγαλύτερη αγωνία είναι το γεγονός ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τίποτα δεν ανακόπτει τη σταθερά ανοδική πορεία του αριθμού των ανέργων, ενώ σταθερά και με συντριπτικό προβάδισμα η ανεργία μαστίζει περισσότερο τους νέους 15-24 ετών που αποτελούν το 56,% και 25-34 ετών που είναι το 34,1% αυτών που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία στη χώρα.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…