Σχόλια 09-01-2013

0

Σιγά να μη καθόταν ο υπουργός να ψάχνει 2.000 ονόματα! Ενώ είχε στη διάθεσή του 10 εκατομμύρια να ξετινάξει…
 
Παχειά λόγια  


Πόσο εύκολα αλήθεια λέγονται τα παχειά λόγια! Και τα οποία πόσο εύκολα ξεχνιούνται όταν διαψεύδονται!
Πρόσφατο και όχι τελευταίο βέβαια παράδειγμα οι δηλώσεις κάποιων φανατικών της SKODA, οι οποίοι αμέσως μετά τις δύο νίκες, άρχισαν να μιλούν (και να γράφουν δυστυχώς), ότι η ομάδα της πόλης μας θα πάει για έξοδο στην Ευρώπη!!
Μα τέτοια υπερβολή και υπεραισιοδοξία; Κι αυτό γιατί κέρδισε δύο φορές συνέχεια; Μα έχασε πολλαπλάσιες και από αντιπάλους θεωρητικά κατώτερους.
Τέλος πάντων, δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει και επίσης να λέει ό,τι θέλει. Εξάλλου σ’ αυτή τη χώρα είσαι ότι δηλώσεις…
«Ε»    

Πολύ κρύο!  


Το καταλάβαμε αρκετά καλά το κρύο χθες!
Παγωνιά με τα όλα της σε ολόκληρο το νομό. Βέβαια υπήρχε ένα στοιχείο που βοήθησε να ξεπεραστεί η παγωνιά κι αυτό ήταν η έλλειψη αέρα. Έτσι, η κυκλοφορία του κόσμου γινόταν άνετα. Με προφύλαξη βέβαια, με κασκόλ και γάντια, αλλά πάντως ο κόσμος βγήκε έξω για τις δουλειές του.
Μάλιστα τις μεσημεριανές ώρες τα πράγματα λόγω ήλιου ήταν ακόμη καλύτερα. Πρωί και βράδυ το κρύο ήταν αρκετό, ίσως από τις πλέον κρύες ημέρες. Τα ίδια καιρικά φαινόμενα θα συνεχισθούν και σήμερα.
«Ε»  

Η γενιά της κρίσης  


Η Μεταπολίτευση τελειώνει. Καμία άλλη γενιά, εκτός της γενιάς της, δεν γιόρτασε το έθιμο του Αϊ –Βασίλη με τόση ένταση και υλική αφθονία. Φέτος διοργάνωσε μια από τις τελευταίες διαβατήριες τελετές της.
Η εμπειρία της κρίσης είναι η ευκαιρία να πάρει το τελετουργικό της κρίσης των μελλοντικών πολιτών λιγότερο αψήφιστα. Αλλά είναι και μια ευκαιρία να δικαιολογήσει τη ροπή της προς την αφθονία και να ξορκίσει τη σπατάλη της προσφέροντας απλόχερα σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Και όταν χρόνια μετά, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η γενιά της Κρίσης θα δίνει τα δώρα στα δικά της παιδιά (τα παιδιά της Ανάπτυξης;) θα συγχωρεί με τη σειρά της τη γενιά της Μεταπολίτευσης και της Σπατάλης.
«Ε»

Το τραύμα  


Η μικρή κοινωνία της Ξάνθης ακόμη συζητάει το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος της 34χρονης κοπέλας που τόσο βίαια και οδυνηρά έχασε τη ζωή της από τα χέρια ενός νέου ανθρώπου.
Το τραύμα που προκάλεσε το έγκλημα στην Ξάνθη είναι βαθύ, πολύ βαθύ για να προσπαθούμε να το ξορκίσουμε με τα βιαστικά επιχειρήματα που βολεύουν τη σκέψη μας. Και αποδεικνύει πως οι διάφοροι «-ισμοί» που μας βοηθούν να τα βγάζουμε πέρα στις καθημερινές συναλλαγές μας, αποδεικνύονται εντελώς ανεπαρκείς όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη γυμνή φρίκη της πραγματικότητας.
«Ε»    

Ζητούν παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου οι Αν. Έλληνες  


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας την Τρίτη, αποφάσισαν να προτείνουν την παραπομπή σε προανακριτική εκτός των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, και των δύο πρώην πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Παπαδήμου για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα ζητήσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμπληρωθούν οι 30 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Την πρόταση των ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να συνυπογράψουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κάτι που σημαίνει ότι στην ψηφοφορία θα έχουμε τέσσερις κάλπες!
Βέβαια ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να παραπεμφθεί κανείς εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου…

       
Πώς κάνουν έτσι;  


Τον πανικό ενσπείρουν από νωρίς το πρωί εχθές τα κανάλια με τα ρεπορτάζ τους για τον καιρό. Θαρρείς και ζει ολόκληρη η χώρα καμιά μεγάλη φυσική καταστροφή και συμφορά επειδή έριξε ελάχιστο χιόνι γύρω από την Αθήνα.
«Στην κατάψυξη όλη η χώρα», «Σε επιφυλακή λόγω του παγετού», «Η επέλαση του χιονιά» κραυγάζουν, άσχετα αν το χιόνι περιορίζεται στη νότιο Ελλάδα κι εμείς εδώ στα βόρεια έχουμε κρύο μεν αλλά με ηλιοφάνεια.
Το λίγο χιόνι γύρω από την Αθήνα (για μερικούς Ελλάδα είναι η Αθήνα) το παρουσιάζουν τα κανάλια σα να παρέλυσε όλη η Ελλάδα. Ακούει κανείς ειδήσεις και ξανακοιτάζει έξω από το παράθυρό του να βεβαιωθεί ότι δεν βρίσκεται σε λάθος χώρα.
Εμφανίζονται ρεπόρτερ, από την Πεντέλη και την Πάρνηθα, με πάθος πολεμικού ανταποκριτή από τη Βηρυτό, θαρρείς και μεταδίδουν τη συντέλεια.
Στην καρδιά του χειμώνα είμαστε κι έριξε -σε μερικές περιοχές- λίγα εκατοστά χιονάκι. Πώς κάνουν έτσι; Έλεος πια με τις υπερβολές!      

“Παγώνει” η αύξηση της στρατιωτικής θητείας  


“Προς το παρόν το θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας πρέπει να παγώσει”, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, με την οποία θέτει θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.
«Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία», αναφέρει ο υπουργός Άμυνας,
Αναφορικά δε με τη στράτευση των Ελληνίδων, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζει πως το τι ακριβώς ισχύει ορίζεται από τις διατάξεις του ν. 705/77 «Περί Στρατεύσεως των Ελληνίδων».    

Μας έβγαλε το… λάδι  


Με το σταγονόμετρο έρχονται οι αποφάσεις του δημάρχου για τους αντιδημάρχους του. Όλη η Περιφέρεια έχει μπει σε νέα τροχιά με την έλευση της καινούργιας τροχιάς και μεις ακόμη αναζητούμε ποιος θα γίνει αντιδήμαρχος και αν θα πληρώνεται…
Δεν είναι μόνο ότι γίνεται θέμα χωρίς λόγο και τζάμπα αγωνιούν και οι… υποψήφιοι, αλλά περισσότερο ότι για άλλη μια φορά μπαίνουν θέματα στον «πάγο», αφού τα πόστα έχουν μείνει χωρίς πολιτικούς προϊσταμένους και είναι βέβαιο ότι για κάποιο διάστημα θα παραμείνουν έτσι μέχρι οι καινούργιοι να ενημερωθούν.
Βέβαια, οι γνωρίζοντες από την αυτοδιοικητική ζωή της Ξάνθης ξέρουν γιατί ο δήμαρχος δυσκολεύεται τόσο και καθυστερεί, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να συντομεύουμε…
Ε.Δ.  

Το επενδυτικό ενδιαφέρον της Τουρκίας στη Θράκη  


Σημαντικό για την περιοχή είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον της γείτονος στη Θράκη, όπως και οι προθέσεις στήριξης, μέσω δανείων, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα και αναφέρονται εκτενώς σε σημερινό ρεπορτάζ του «Ε». Ωστόσο, να μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι η είδηση για πακέτο δανειοδότησης 4-50 εκ. ευρώ σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της Ξάνθης και της Κομοτηνής, όπου και έχει υποκαταστήματα η τράπεζα Ziraat, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση, αφού ήδη τα τοπικά υποκαταστήματα δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θράκης και έχουν προβεί σε δανειοδοτήσεις. Οι δηλώσεις του τούρκου πρέσβη απλά επιβεβαιώνουν τη λειτουργία της τράπεζας εφόσον δεν υπάρξει κυβερνητική εντολή από την Τουρκία για ευνοϊκότερους όρους, τους οποίους βέβαια θα «σπρώξει» και η ίδια.
Ε.Δ.      

Δυσαρέσκεια για την αντιμισθία του Μπένη…


Ένα – ένα ανοίγει τα χαρτιά του ο δήμαρχος Ξάνθης για τους αντιδημάρχους του…Προφανώς θέλει να τους κρατά σε αγωνία(γιατί κανείς άλλος δεν αγωνιά). Πρώτον – πρώτον ανακοίνωσε τον κ. Μπένη που θα συνεχίσει τη θητεία του ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και ως πρόεδρο της Οικονομικής. Και μάλιστα το ανακοίνωσε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπένης θα είναι έμμισθος αντιδήμαρχος και γι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετοί μέσα στην παράταξη Στυλιανίδη τον βλέπουν με μισό μάτι επειδή είναι για δεύτερη διετία και επειδή 2 αντιδήμαρχοι θα είναι άμισθοι. Θεωρούν ότι ο δήμαρχος έτσι δείχνει μια προτίμηση στον κ. Μπένη και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς μέσα στον συνδυασμό.
Μ.Ξ.  

Όπως ακριβώς τα προβλέψαμε…


Ανακοινώθηκε και η απόφαση δημάρχου για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που συνεχίζει την θητεία του ως αντιδήμαρχος Σταυρούπολης με την μόνη διαφορά ότι θα είναι άμισθος. «Κλείδωσε» επίσης με απόφαση δημάρχου και ο κ. Θεοδωρίδης Τάσος ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου, Κοιμητηρίων, Εξοικονόμησης ενέργειας Αγροτικής ανάπτυξης και αδέσποτων ζώων. Η θέση του κ. Θεοδωρίδη είναι έμμισθη. Έτσι επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Ε» για τη συγχώνευση των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου και την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Θεοδωρίδη. Μόνο που περισσεύει ο κ. Κυριακίδης…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…