Σχόλια 31-01-2013

0

Οι Σαμαράς και Ερντογάν Καταρτίστηκαν!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Κάθε χρόνο τα ίδια στον Έβρο  


Όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις της Περιφέρειάς μας, θα έχουν διαπιστώσει πως κάθε χρόνο, υπάρχει θέμα με τις πλημμύρες στον Έβρο!
Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, που έχει κοστίσει δις και που ποτέ τα έργα που έχουν γίνει δεν επαρκούν(!) , δεν είναι σωστά, δεν συγκρατούν τα νερά.
Μάλιστα επί των ημερών του ανεκδιήγητου εκείνου Περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου, γράφτηκε και περισπούδαστο βιβλίο με τον πομπώδη τίτλο «Η μάχη του Έβρου – ένα μοντέλο διαχείρισης κρίσης».
Είναι γνωστό πως η διαχείριση της κρίσης δεν έγινε γιατί αυτό κάθε χρόνο αποδεικνύεται, ενώ προφανώς δεκαετίες τώρα, γίνεται διαχείριση χρημάτων και μάλιστα όχι και πολύ νόμιμα…
Συμπέρασμα; Σε αρκετούς στον Έβρο έχει βολέψει το να πλημμυρίζει το ποτάμι. Γι’ αυτό και δεν λύνεται το πρόβλημα.
Πρόκειται για την γνωστή ιστορία των ωφελούμενων παρόδιων. Εδώ ισχύει για τους ωφελούμενους παραποτάμιους…
«Ε»    

Εν αναμονή  


Θα υπερθεματίσουμε για άλλη μια φορά υπέρ της σπουδαιότητας να γίνει το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο στον κάμπο του νομού με την αξιοποίηση ποσότητας νερού του Νέστου.
Εξάλλου, πάρα πολλές φορές κατά το παρελθόν η εφημερίδα μας κάλυψε το γεγονός όπως και παρακολούθησε την πορεία του. Υποστήριξε μάλιστα σθεναρά τις προσπάθειες τόσο του Γ. Παυλίδη όσο και του Α. Κοντού για να προχωρήσει το έργο και να υλοποιηθεί.
Όχι λίγες φορές μάλιστα είχαμε εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα στηριζόμενα στο νομικό κ. Ν. Γεννάδιο που παρακολουθεί την υπόθεση.
Ως εκ τούτου, και τώρα, παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και τη δράση των παραγόντων του νομού να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Συμβουλίου Επικρατείας που μας οδήγησε ο φανατισμός και η μανία κάποιων Οικολόγων.
Ευχόμαστε δε η υπόθεση να έχει αίσιο τέλος για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το νομό.
«Ε»    

Πανεπιστημιακή αστυνομία στο ΑΠΘ  


Πανεπιστημιακή αστυνομία, ενεργοποίηση πειθαρχικών συμβουλίων, αδειοδότηση για εκδηλώσεις εφόσον τηρούνται αυστηροί όροι, προβλέπει το “σχέδιο στρατηγικής φύλαξης” που προωθείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ευρύτερα, το κλίμα αλλάζει στα ΑΕΙ, με τους πανεπιστημιακούς να δείχνουν αποφασισμένοι να ενισχύσουν τη φύλαξη των ιδρυμάτων ανατρέποντας την εικόνα… ξέφραγου αμπελιού.      

Γιατί τόσο ενδιαφέρον;  


Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κύριος Ερντογάν υπέβαλε αίτημα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αποσυρθεί η ρύθμιση που ψήφισε η βουλή για τους ιεροδιδασκάλους (ιμάμηδες).
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 240 ιεροδιδασκάλους οι οποίοι στο εξής θα είναι υπάλληλοι της Ελληνικής Πολιτείας.
Τώρα γιατί αυτό δεν άρεσε στην Τουρκία και κάποιους εδώ στη Θράκη είναι εύκολο να ερμηνευτεί.
«Ε»    

Συνωστισμός στα δεξιά  


Νέος πολιτικός φορέα στα σκαριά, κι αυτός στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Τίτλος του νέου κόμματος «Πρωτοβουλία Ελλήνων» την οποία και στηρίζουν πρώην γαλάζια στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες πρόσφατα.
Έτσι, είτε διατηρήσουν αυτό το όνομα είτε κάποιο άλλο, το σίγουρο είναι ότι στα δεξιά της Ν.Δ. θα υπάρχει πλέον συνωστισμός.
Γιατί εκτός της Χρυσής Αυγής στα άκρα δεξιά, είναι και οι ΑΝΕΛ και όλοι αυτοί θα ψαρεύουν από την ίδια δεξαμενή.
«Ε»      

Η Ελλάδα μια από τις πιο «δυστυχισμένες» χώρες  


Στην τέταρτη θέση φιγουράρει η Ελλάδα στη λίστα με τις 10 πιο “δυστυχισμένες” χώρες του πλανήτη. Η Ισπανία είναι στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη δυστυχίας (Misery Index), ο οποίος προκύπτει ως συνάρτηση των ποσοστών ανεργίας και πληθωρισμού.
Στην κατάταξη ακολουθούν η Νότια Αφρική, η Κροατία, η Ελλάδα, η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Αίγυπτος και η Ιρλανδία.        

Διαχωρίζουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι του «ΒσΣ» δήμου Μύκης  


Διαφωνίες εξέφρασαν εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Μύκης σχετικά με τα όσα καταγράφηκαν στο πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε», με πληροφορίες που προέκυψαν από επώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα μας. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν διαψεύδουν τα πραγματικά περιστατικά (ότι δηλαδή είναι απλήρωτοι επτά μήνες, ότι ζήτησαν να δουν το δήμαρχο κλπ), αλλά έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ότι γίνεται η διαχείριση της υπόθεσής τους από τη δημοτική αρχή. Το ξεκαθάρισαν αυτοί για τους λόγους τους, το ξεκαθαρίζουμε και εμείς.
Ε.Δ.    

Γελάει ο κόσμος…  


Δε θέλουμε να γίνουμε γραφικοί και ειδικά σήμερα έχουμε και καλή διάθεση να αναφερθούμε στο θέμα από τη χιουμοριστική του πλευρά. Ο λόγος για την «ταλαίπωρη» πεζοδρόμηση στην Παλιά Πόλη, που έμεινε να ισχύει μόνο στα χαρτιά και για να προκαλεί μειδιάματα. Απ’ ότι μαθαίνω πάντως, η κίνηση στο κομμάτι που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία έχει μειωθεί (αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό το αποτέλεσμα, αφού η πρόθεση ήταν να σταματήσει) και οι δύο οδοί Ορφέως και Αμοιρίδη αποτελούν μονίμως ένα απέραντο πάρκινγκ με τους οδηγούς να παρκάρουν κυριολεκτικά, όπου είναι εφικτό να περάσει σύριζα ένα αυτοκίνητο.
Εντάξει, χειμώνας είναι και αφού παραδεχόμαστε πια ότι όλη η ιστορία έγινε για τα μαγαζιά (δεν είναι κακό αυτό) τουλάχιστον το επισημαίνουμε τώρα για να μη βρεθεί πάλι… απροετοίμαστη η δημοτική αρχή όταν ανοίξει ο καιρός.
Ε.Δ.    

Ευχές για καλή ανάρρωση


Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 26χρονο Ξανθιώτη που αρρώστησε από λευχαιμία και χρειάζονταν να κάνει επέμβαση μεταμόσχευση μυελού των οστών. Βρέθηκε μόσχευμα από τις ΗΠΑ και η μεταμόσχευση έγινε τελικά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όλα πήγαν καλά όμως πρέπει να περάσει το κρίσιμο χρονικό διάστημα για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι ο ασθενής έχει δεχτεί το μόσχευμα. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το «Ε» πολλοί συμπολίτες μας ζήτησαν να βοηθήσουν την οικογένεια.
Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν το παλικάρι και ελπίζουμε να έρθει γερός και δυνατός!
Καλή ανάρρωση!!!
Μ.Ξ.

Αμείωτο είναι το ενδιαφέρον του ομίλου Ευθυμιάδη…


… για το γεωθερμικό πεδίο της Ποταμιάς στο οποίο θέλει να κάνει μια μεγάλη επένδυση με υδροπονικό θερμοκήπιο υπερσύχρονης τεχνολογίας. Όλα προς το παρόν είναι ευνοϊκά και απομένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις γεωτρήσεις που θα κατοχυρώσει ο δήμος για τα λουτρά για να προχωρήσει η διαδικασίας της προκήρυξης εκμίσθωσης του γεωθερμικού πεδίου. Ο όμιλος Ευθυμιάδη είναι μια πολύ δυναμική εταιρεία. Δεν είναι τυχαίο ότι συμμετείχε στο κλιμάκιο των επιχειρηματιών που συνόδεψαν τον Πρωθυπουργό στο Κατάρ. Είναι λοιπόν ευχής έργον να ευοδωθεί η επένδυση στον τόπο μας…
Μ.Ξ.

Δυναμικό παρών…  


…δήλωσαν οι φορείς της Ξάνθης στην Αθήνα, σε μια κοινή προσπάθεια να αγωνιστούν να μην χαθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για το νομό όπως το αρδευτικό. Χθες το πρωί οι βουλευτές Κοντός – Σαλτούρος με τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη, τους δημάρχους Τσολακίδη – Χατζηευαγγέλου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Μωραϊτη, τον πρόεδρο της ΕΑΣ κ. Χατζηελευθεριάδη , τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Μπεμπεκίδη, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να τον ενημερώσουν ενώ αργότερα με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κινητοποίηση να έχει θετικά αποτελέσματα.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…