Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συμβουλές για βούρτσισμα δοντιών και υγιεινό φαγητό !

Συμβουλές για βούρτσισμα δοντιών και υγιεινό φαγητό !

0
2ogymanasio_dontia_11_12-empros

Δόθηκαν από γιατρούς σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο ημερίδας για την υγιεινή των δοντιών και τη σωστή διατροφή  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα διατροφής και στοματικής υγιεινής που διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, στα πλαίσια των δράσεων αγωγής υγείας που εφαρμόζονται στο τρέχον σχολικό έτος.
Στην υλοποίηση της εκδήλωσης ανταποκρίθηκε ο Οδοντιατρικός σύλλογος Ξάνθης, καθώς παρευρέθησαν οι γιατροί κ Καλλαντζή και Δαστερίδου οι οποίες και ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου σε θέματα στοματολογίας, συμβουλών και χρήσιμων οδηγιών υγείας.
Προς την ίδια κατεύθυνση κατέθεσε τις γνώσεις της για τη διατροφή η κ. Έρικα Νταουτίδου (διαιτολόγος), δίνοντας ένα σωστό και προσεγμένο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σε μικρούς και μεγάλους.  
Μικρές συμβουλές υγιεινής και διατροφής σε περισσότερα από 300 παιδιά
Η συνάντηση με τους μαθητές πραγματοποιήθηκε στο κλειστό αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα. «Επίτιμοι καλεσμένοι» της εκδήλωσης ήταν οι «γείτονες» μαθητές της ΣΤ 1 του όμορου 6ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα κ. Μωυσιάδου, δίνοντας μια πολυποίκιλη διάσταση στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί η τακτική συνήθεια των «ανοιγμάτων» του Γυμνασίου στο ευρύτερο μαθητικό κοινό και σε επιλεγμένες τάξεις των δημοτικών σχολείων (κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην Ποδηλατική εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής).
Στην παρουσίαση και προβολή που ακολούθησε, παρέλασαν μπροστά στους μαθητές ταινίες και ενημερωτικές διαφάνειες παθήσεων, προβλημάτων και σωστής συντήρησης των δοντιών, ενώ έμφαση δόθηκε στον ενδεδειγμένο τρόπο καθημερινού βουρτσίσματος. Όσο αφορά την μαθητική διατροφή, η προτροπή επικεντρώθηκε στη λήψη υγιεινών τροφών, αποφυγή συντηρητικών και περιττών θερμίδων, καθώς και συμβουλές άσκησης και κίνησης για όλους.  
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Το νέο πολιτιστικό ραντεβού του σχολείου
Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τέλος και το ενημερωτικό έντυπο – φυλλάδιο των φετινών σχολικών δράσεων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, που περιλάμβανε διάφορες μηνιαίες εκδηλώσεις σε θέματα υγείας, άθλησης, πολιτισμού και τέχνης, παράλληλα με τη γνώση και εκπαίδευση των μαθητών.
Το επόμενο «πολιτιστικό ραντεβού» εκδηλώσεων δόθηκε για τα μέσα Δεκεμβρίου, όπου και ακολουθεί εκδήλωση – αφιέρωμα στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, με προβολή επιλεγμένων ολιγόλεπτων ταινιών (μαθητικού περιεχομένου και αντίστοιχων μηνυμάτων) στο κλειστό αμφιθέατρο του σχολείου, σε συνεργασία με τον φορέα διοργάνωσης του φεστιβάλ Δράμας, οι άνθρωποι του οποίου ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραμένουν εγκλωβισμένοι 40 πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

Αναφορές κάνουν λόγο για νεκρό 5χρονο κοριτσάκι από τσίμπημα σκορπιού. Αγωνία εκφράζει η  …